Iftar with Ateam Sisters!

Sedar tak sedar sekarang dah melangkah masuk ke Ramadhan yang ke 22.. MasyaALLAH begitu cepat masa berlalu ~~Sekilat pantas setiap detik dari hari ke hari meninggalkan kita.. Itulah dikatakan petanda Pengakhiran Zaman untuk semua yang bergelar Manusia ..Allahhuakbar…! Dan hari ini jua 28 hari Adikku yang tersayang telah menghadap ilahi. Bayangan Arwah setiap hari kan pasti selalu diingati. Al Fatihah…
22 Ramadhan jualah antaranya “10 Malam  terakhir Ramadhan yang pastinya dinantikan oleh semua Orang2 yang Beriman dan sentiasa Beribadah kepadaNYA. 
 “Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar”.
Allahhuakbar..!! Semoga kita semua dapat berjumpa Malam yang penuh kemuliaan iaitu “Malam Lailatul Qadar”..Amin Ya rabbalalamin.
Syukur Alhamdulillah, pada minggu lalu diberi kesempatan untuk berIftar bersama2 Rakan Kongsi yang disayangi under Team Zahirine dan Radenina. Thanxs for da arrangement partners. Bukan menyepi tapi ambil masa untuk mencari ketenangan memulakan lembaran baru selepas kehilangan Adik tercinta. Yang pergi tetap pergi, yang hidup mesti teruskan usaha untuk terus hidup. Semoga Allah sentiasa memberi kekuatan hati ini untuk terus ke depan membimbing rakan kongsi untuk Berjaya Dunia Akhirat. Mudah mudahan Ya Allah!

Iftar kali ini bertempat di “Island Steamboat” kampung melayu subang. Pelbagai jenis pilihan steamboat untuk diratah. Harga pun berbaloi sangat. Dewasa RM 29.90 dan Kanak2 Rm 9.90 sahaja. Air sesedap rasa boleh refill tapi tak bolehla bawak balik.huhu ;p

Actually, this is my first time sampai ke sini. Tekan Waze confirm tak sesat! Me dari Selayang nak ke sini takes around 20 minit sahaja. Selain Seafood ada lagi Juadah yang lain iaitu Kuih Muih, Nasi Lemak, Laksa, Mee Hoon, Nasi Goreng, Coffee, Tea, Bubur Kacang, ice cream dan ada beberapa lagi menu yg lain. Ibaratnya serba sikit boleh rasa. Mau tak tumbang balik rumah kan. hehe~~ Tapi berpada padalah makan itew..
Syukur atas Nikmat kasih sayang dari Allah SWT atas kurniakan limpahan rezeki ini.

Disini juga menyediakan Surau untuk Jemaah menunaikan Solat Maghrib. Selesai Solat kami sambung kembali ke Meja continue balik makan2 dan memberi ucapan sepatah dua kata..ecewahhh…! Malam tu juga penyampaian Rewards dari DSM Radenina untuk her beloved partners yang complete Sales RM 20,000 dan RM 60,000. Sekalung Tahniah diucapkan. Hebat2 belaka…!:)
Congrats SSM Asikin Manan complete sales RM 60,000..!!
Pemenang2 bersama Hadiah Masing2.. Congrats SM Emmi dan SM yuz completed sales RM 20,000 & SSM Asikin Manan complete sales RM 60,000..!!
Semoga Ikatan Ukhwah bersama ATeam sisters berkekalan hingga Akhir Hayat.. Bukan perkenalan sekadar rakan kongsi sahaja, tapi lebih dari itu Jalinan Ikatan Ukhwah kami semua. Itulah yang terbaik sebagai sesama Umat Islam. In Shaa Allah mudah mudahan..;)

Adibah Karimah

>