Adibah Karimah
Author Archives: Adibah Karimah

Infinence X Rizman Ruzaini Hijab

✿ Infinence X Rizman Ruzaini Hijab Collection On Sales Now! ❤
.
.
✔ Quality TERBAIK HARGA MAMPU MILIK
✔Sejenis Kain Yang LEMBUT, Benang tak Berpintal
✔ Warna Pilihan yg Menawan
✔Jahitan KEMAS cukup rapi
✔Senang & Mudah digayakan
✔ Instant Shawl (Sarung shj)
✔HARGA Berpatutan
✔Quality Antarabangsa
✔Exclusive
✔Elegance
.
.
✿  Feminine & Beautiful Instant Shawl for Hari Raya…!✿ 
.
Jom Lihat Koleksi Hijab dari Top Designer Malaysia yg telah Menempa Nama hingga ke Antarabangsa Rizman Ruzaini . Setiap Pembelian dilengkapi Black Box yg Exclusive + FREE BROOCH Rizman Ruzaini
HIJAB CANTIK MENAWAN

HIJAB MENAWAN LAGI CANTIK

INFINENCE RIZMAN RUZAINI

INFINENCE X RIZMAN RUZAINI HIJAB

HIJAB RIZMAN RUZAINI MURAH

CANTIK SANGAT HIJAB RR

BERGAYA DI HARI RAYA

HARI RAYA HIJAB CANTIK

RAYA MENAWAN DENGAN HIJAB RIZMAN RUZAINI

RIZMAN RUZAINI COLLECTION

SHAWL CANTIK RR

KALER HITAM HIJAB RIZMAN RUZAINI

HIJAB SENANG DIGAYAKAN

MUDAH SENANG HIJAB

INFINENCE X RIZMAN RUZAINI HIJAB
6 WARNA PILIHAN HIJAB

ESSENTIAL PLUS RR

ESSENTIAL RIZMAN RUZAINI

INTREND HIJAB

INFINENCE X RIZMAN RUZAINI HIJAB

INFINENCE X RIZMAN RUZAINI HIJAB
INFINENCE X RIZMAN RUZAINI HIJAB

Rambang Mata kan! Tak tahu Nak Pilih mana Satu.. Pilihan Warna yg Memenuhi Citarasa Sebab Majority is Soft Kaler.. Warna yg tenang Mata memandang. Senang dan Mudah digayakan pulak tu. Rugilaa Kalau tak Grab Semua Kaler ni as Our Collection. Paling Besttt Kalau dah Jadi AGENT SHAWL RR ni, Siap dapat Keuntungan Berganda lagi. 
.
.
Baru 1 minggu launching, Ribuan Shawl dari Stockist2 SHOM Seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak dah Licinnn… Terpaksa Order & Orders lagi dgn HQ. Kalau Korang Lambat Orders Nanti Melepasss laa nak Bergaya Sakan di Hari Raya! Shawl Raya Rizman Ruzaini + FREE Brooch RR. Ouchhh.. Meletops! ✔
Nak Special Price? Nak Harga MURAH? Nak Buat DUIT RAYA dgn Shawl RR?
Lets Whatapps Adibah Karimah ok ❤
.
.
0196615447

Be Your Own Boss!

Be your Own Boss 2017..!


Tahun 2017 diramalkan tahun yang sangat sesuai untuk memulakan bisnes sendiri dan menjana pendapatan. Ini kerana tahun 2017 ekonomi dijangka akan lebih mencabar. 

Cabaran kini makin terasa bila semua harga barang naik. Lebih menakutkan bagi warga kota yang sentiasa memikirkan tol naik, harga barang keperluan naik, minyak naik, and yang paling latest cukai touch n go naik sekali.. Tak tahula apa lagi yang diaorang akan naikkan lagi.. Tak mustahil tandas awam pun akan dikenakan cukai nanti.. uhuuu~~…

Duit sekarang ni mengalir laju mencurah2 macam Air Terjun.. Dengan keperluan anak nak sekolah, taska , tadika bibik etc semua itu sentiasa berlegar di benak fikiran masing2 sekarang. 

Terasa memang terasa kan! Tapi siapalah kita untuk halang semua tu. Nak bercerita pasal politik makin lama makin pening dan kita pulak yang kena nanti . So kita cerita bab nak cari duit extra income lagi best kan!;);p
Actually nak cerita my real story before berkecimpung dlm industri dunia networking.. Kira tahun 2017 adalah tahun ke 7 I’m doing this Network Business Marketing. Alhamdulillah, totally change my life 360.. Percaya dengan rezeki Allah jika kita betul2 berusaha pasti ada ganjarannya. Yang penting kita Focus apa Matlamat dan Impian kita. 

Permulaan me join this Business of coz tak lain tak bukan nak settlekan Hutang piutang segala mak nenek.. Perghh..! Runsing kan kalau fikirkan hutang hutang ni. Tapi bukan sesuka hati nak berhutang tapi atas desakan hidup. Pergi beli barang dapur nak swipe, pergi isi minyak swipe, pergi sana sini nak swipe.. Boleh kata sampai terover limit.. Huhuuu~~ macam mana la hutang tak bertimbun.. jenuh..! hewheww~~

I think this all problem semua merasainya.. Tapi kalau kita tak berbuat sesuatu macam mana our life akan datang..? Keluarlah dari zon keselesaan yang kita rasakan kita dah cukup selesa bahkan tidak! Itulah diriku jua sebelum berkecimpung dlm bisnes networking ni. Ego menguasai diri yang makin hari makin memakan diri.. Lama2 makan hati sebab kewangan yang sgt tipis.
Business adalah salah satu bantuan nyawa untuk kita survive dalam kehidupan kita yang mencabar ini. Tak kisah la mana2 bisnes tapi asalkan kita betul2 focus & buat sungguh2 pasti ada hasilnya. My sharing here, before you nak start berbusiness make sure your Product boleh jalan terlebih dahulu.
So why i choose this business? Sebab utama produk sememangnya dah laku keras, terover laris dan people keep on searching day by day..! Like Premium Beautiful Corset! Hari2 ada sales, hari2 ada yang nak order barang.. Itulah lagi senang kita nak build our own business! Kita la Boss, kitalah promoter and kita jugalah kuli. Tak sangkut dengan mana2 badan berkanun.. Haha??
Second, the most important thing you guys mesti cari Mentor/ Business Guru to guide and build together Business..! Inilah yang paling saya jatuh cinta dalam bisnes ni. Naik jatuh turun bersama2 adalah bersama Mentor . Suara emas utk bagi semangat Bangkit dan terus bangkit..! Pengalaman mereka yang dah merasai income “Jutawan” dan bergelar “J” di depan tapi masih menunduk ke bawah bantu dan tarik sama2 utk merasai kejayaan di atas..! Semua ini adalah percuma. Best bukan?
Selain income harian, bulanan, tahunan, in this Business Network Marketing boleh juga merasai pelancongan PERCUMA ke serata dunia 3 x setahun..! All sponsored by company.. Just bawa passport & duit poket, yang lain semua ditanggung.

Alhamdulillah sehingga hari ini destinasi pelancongan ke-17 sentiasa melancong percuma bersama suami Dr Hasbi. Next Mac ke Itali!

Peluang bisnes dari rumah secara online bersama Adibah Karimah dan ATeam

Peluang perniagaan dari rumah secara online bersama Adibah Karimah
Business Networking ni sangatlah mudah kalau kita betul2 follow step by step. Macam mana nak dapatkan income bulanan RM 5000, RM 10,000, RM 20,000 dan sampai ratusan ribu semuanya ada cara if follow step by step..! I love to share what im doing and da best part lagi in this business kita dapat membantu menambah nilai hidup orang lain.
Peluang tambah pendapatan dari rumah secara online bersama Adibah Karimah

So if you Guys still riki2 mencari peluang perniagaan to backup your life and family, come & join us today with EziProject! Peluang anda nak tambah duit poket as a part time or fulltime start your own business dgn modal rendah tapi potensi income sehingga RM100k dalam 5 bulan!
  
With EziProject we will build together Empayer to be a Successful Business Person!

Peluang tambah pendapatan isi rumah secara online bersama Adibah Karimah
Business Consultant,
Adibah 

Star Trek Beyond vs Min Kaffe Red Carpet

Assalamualaikum & Happy Success all My Readers….
STAR TREK BEYOND vs MIN KAFFE
Alhamdulillah, dijemput as one of special guest Crown Diamond Manager at Red Carpet “Star Trek Beyond Premier Night” bersama VVIP, VIP, Celebrity Tanah Air yg ternama, & reporter..
Funtastik & Glamourous Event of da Night!
Ootd : Dress Designer Jeffrey Ibrahim
Makeup: Adibah Karimah
Jom Layan gambar…
Star Trek Beyond vs Min Kaffe
Star Trek Beyond vs Min Kaffe red carpet
Star Trek Beyond vs Min Kaffe coffee
Adibah di Star Trek Beyond vs Min Kaffe preview

Adibah di Star Trek Beyond vs Min Kaffe preview

Adibah di Star Trek Beyond vs Min Kaffe preview

Produk Min Kaffe yg makin hari makin melebarkan sayap ke Negara luar.. Permintaan yg Non Stop sekaligus menjulang nama Min Kaffe ke peringkat Antarabangsa. Khasiat dan Aroma yg sungguh luar biasa Energy berbanding Kopi di luar sana. Belum Cuba Belum tahu.. Dah cuba pastinya dah lupakan yang lain..hehee~~
“Sambil Minum, Sambil Sihat, Sambil dapat Income”
Nak Jadi Agent Min Kaffe?
Lets Coffee Coffee
Love,
Adibah

KIKIS LEMAK dengan PREMIUM BEAUTIFUL!

Nak Raya,
Nak KURUS nak RAMPING nak HILANGKAN perut BUNCIT!
………………………………………………
Ini
Jawapannya✔
.
“Macam
tak percaya berat dari 95kg sekarang dah turun ke 86kg! mmg x sangka turun 9kg
2 minggu!”.. Rasa Terover confident skrg ni nak sarung apa2 baju”
-Nurul, Nilai 
.
“Ehh
ehhh baru je pakai tak sampai 5minit dah tak de perutlah! Punggung pun
mengecik! Serious cepatnya nampak. Ni baru pakai, kalau konsisten pakai hari2
confirm makin kecik kecik..! Eeeiii bestnya. – Amee Ttdi, Damansara
.
“Tak
sangka pulak mak uda baru pakai 2 minggu dah cangkuk no 1 dari no 3″
Kempis dah perut mak uda ni. Suka sangat aihhh” -mak uda, Jitra Kedah
.
Semuanya
dgn ikhtiar dan izin Allah lepas Pakai Premium Beautiful Corset badan makin
langsing, hilang segala lelamak air dan angin, perut mengepis, selulit hilang
dan yg paling Best dah nampak KURUS!
.
Opss!
Jangan salah faham ya. Ingat orang yg berbadan besar shj boleh pkai? Tidak
semestinya.. KURUS pun perlu pakai utk lagi Nampak Shaping dan Pinggul menaik.
Paling Best pasal Premium Beautiful ni 70% utk kesihatan dan 30% utk
kecantikkan. Ada Yang lagi besttt!! JAMINAN SEUMUR HIDUP! 
.
Best ke
Best?
.
Apa yg
Best lagi pasal Premium Beautiful Corset ni?
– Merawat
Sakit Tulang Belakang, bongkok dan scoliosis
– Hilang
Senggugut
– Hilang
keputihan
– Hilang
selulit
– Hilang
migrain
– Punggung
menaik
– Perut
kempis
– Besarkan
dan tegangkan payudara

Banyakkan air susu 

Membentuk Cutting dan Shaping

Berpantang (confinement)
– Nak
hamil (concieve)
– Sembelit
dan Buasir

Anti-kanser

Stabilkan Hormon
====================
PremiumBeautiful Corset 20 TAHUN di Pasaran!!
====================
PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL HILANG LEMAK DALAM BADAN

KORSET MURAH LAGI BERKUALITI
*Produk
Superbrand
*Fabrik
Akwatek dan Akwadyne disulami cahaya infrared
*Menepati
ISO Standard & National Safety Inspection Standard
*Diiktiraf
pakar tulang belakang antarabangsa
*Warranty
kerosakan seumur hidup
====================================
Ok,
Sempena Ramadhan yg penuh kemuliaan ni, Sis nak bantu kakak2, ibu2, adik2 di
luar sana yg betul2 SERIOUS utk sis bantu selesaikan masalah2 di atas dgn
cepat!
Whatapps:-
+9 0196615447
+9 0196615447
+9 0196615447
Potongan DISKAUN RM 400 Dari harga Asal! PROMOSI akan tamat bila2 masa shj dr sekarang!
.
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
DISKAUN R̶M̶ ̶4̶0̶0̶
“FAST ACTION FAST RESULT”
.

Sanah Helwah Aqil Haarith

Salam Ramadhan ke 10
Sanah Helwah to My Boy Aqil Haarith Bin Harun. Genap 9 Tahun 2th May 2016! Wallahh, Dah besar panjang anak mama. Mak nya still muda remaja okeh..haha! Yela selalu je dapat tittle kakak and adik. kembang semangkuk kak ton diberi gelaran sebegitu…ceehhh! ekekkee
Act, Just a simple celebration untuk Aqil. Beli kek, makan2 & main games. Setiap hari Ahad is my Best Quality Time with Familia.. Baru terasa sekarang bila anak dah bersekolah Weekend la yg tersangat priceless for me nak Hang out with family. Ahad dah istihar No Masak2, No kemas2.. Semuanya Enjoy Hari Ahad termasuklah Bibikss.. Syok latteww bibik kalau tunggu Ahad. Kenapa Ahad tak sabtu? Sebab si Ayahnya masih membanting tulang menolong2 pesakit di klinik. heheee
So Time ni kitaorang plan Jejalan di Mid Valley. Kadang buntu nak pergi mana ntah. Cam bosan dah area kl ni.. Shopping Mall KL ni dah boleh sebut satu2 yg tu ada apa, yg tempat ni ada apa.. Nampak benoo kaki sakan berjalan..haha! (ciss, meluat korang baca)..;p tapi itulah hakikatnya. lol;p
Back to my Story Cerita Anak Sulong ni.. Yela Besday dia kan.. So Story la siket apa cerita yg best pasal Aqil ni.. Nak tahu ke tak? Say “I”..hahah (Gelak sakan!).. Sebab dah terbawak2 skill masa pergi training baru ni.. Yang tu belum cerita tu pun best gilsss… haaa, dah2.. back to my story.
Ok.. Aqil ni Orang nya yg jenis Kuat merenung jauh. Selalu je dapat teguran dr ustaz2 asik termenung je dlm class . Tapi termenung2 Hafaz banyak surah. Agak pendiam and banyak ikut gerak si Ayahnya. Actually Aqil tak berseokolah biasa mcm budak2 yg lain. Memula, darjah 1 & 2 kitaorang hantar di Madrasah Tahfiz Sains. Akademik + hafazan. 2 tahun pencapaian di sana mmg cepat nampak perubahan dr segi Bahasa Arab, Akademik. 
Tapi Hafazan lemah sedikit.  My concern is Anak2 nak lebihkan bahagian Hafazan & jadi Tahfiz yg berjaya. I think sebab banyak Homework yg nak kena Catch up jadi tak dapat nak pick up yg Hafazan tu dengan Cepat. Madrasah ni pun mmg quite tegasla. Everything pasal anak selalu je tulis dlm Buku Komunikasi. Even anak bawak Gunting kena rampas & siap bgtau kalau nak claim balik mak ayah kena dtg. lol..(Sedikit over disitu).. Act bila dah 2 tahun kat situ tak berapa berkenan dengan pengurusan kat sana. Especially bahagian pengetua. hurmmm.. malas nak komen tapi mcm tak sesuai pun ya jadi pengetua. Rupanya ramai Mak Ayah yg tak puas hati juga pengurusan kat situ dan hantar ke tempat lain & finally lebih cemerlang! Yela semua kejadian ada sebab dan musabah Allah nak bg yg lebih baik kan.
Jadi bila Aqil masuk Darjah 3 we decide nak move on ke New Tahfiz dan kat sini sepenuhnya hafiz. Akademik pula berasingan di luar. Dalam seminggu je nampak perubahan si Aqil lebih ceria, semangat dan happy. Mebe sebab Environment serba serbi baru.  Rasanya masa Madrasah yg dulu dia agak tertekan. Jadi skrg sepenuhnya focus hafazan shj. Lebi relaks dan tak tepu. Alhamdulillah dah masuk 6 Bulan di tempat baru tahfiz, he managed to hafal almost 2 juzuk & surah2 pilihan macam Yaasin, Sajadah & Al Kahfi..Hati ibu mana yang tak sejuk bila lihat anak sendiri dah fasih imamkan Adik dan sahabat dia yg lain. (Tulis ni pun rasa cam sebak ;(.. Alhamdulillah.. Sentiasa Doakan Aqil Haarith Bin Hasbi jadi Orang yang berguna untuk Masyarakat dan Berjaya di Dunia lebih2 lagi Akhirat. Amin amin Ya Allah. 
Actually ramai yg salah sangka sebenarnya.. Kalau anak Full tahfiz mcm mana Akademik etc & apa Bidang dia nak kerja nanti. Dulunya  mmg berfikiran begitu. But all this change my mind bila Allah temukan saya dengan sorang hamba Allah di satu Pusat Tahfiz. Dia bertanya dgn saya. Apa target Puan pada si Anak? Jawab saya, saya nak dia Berjaya menjadi Hafiz yg menghafal 30 juz Al Quran. Kenapa saya mcm ni dan minda sy sebegini? Semuanya titik perubahan setelah saya kehilangan Adik kesayangan secara drastik! Hari ni dia ada spt biasa gelak tawa riang. Esoknya Allah dah ambil nyawanya. Kita pun belum tentu bila nak dijemput. Mungkin Esok atau Lusa. Allahu.. Oleh kerana itu adalah salah satu Sebab yg teramat kuat mendorong utk jadikan Anak2 saya sbg penghafaz Al Quran dan dapat memberi Syafaat pada Ibu Ayah di Akhirat kelak.
Kata Si Ustaz, ramai yg salah anggapan tentang Tahfiz. Klu tak ambil akademik xda peluang masa hadapan. Peluang masa hadapan tak da sapa boleh ramal kecuali Allah Azzajawalla. Sistem tahfiz yg praktikal di  Malaysia, once anak kita dah tamat hafaz 30 juz Al Quran terpulang pada mak ayah utk teruskan pengajian disini atau pun di Mesir atau memana shj. Jika kita memilih utk sambung ke sana, nnti balik ke sini  dia akan ambil terus utk menduduki SPM. Persiapan menduduki SPM akan diberi masa utk diaorg belajar akademik yg asas. Kalau namanya dah penghafaz al quran yg lain pastinya mudah nak hafal and paham kan. lps tu, dia boleh sambung di mana2 pengajian based on Minat. If nak Jadi doktor, teruskan pengajian as a doktor or etc. Jadi tiada istilah tak da masa depan utk org yg bergelar tahfiz. Cumanya peringkat kecil ni mak ayah sendiri ubah sistem dr kerajaan ke Swasta. Berdasarkan pengalaman sendiri 6 thn belajar nak sampai ke upsr mmg dah x ingat apa pun dah. haha.. Tapi surah2 lazim yg Hafal dari kecil tu la yg melekat di kepala sampai sekarang.
Target 2-3 tahun Aqil Tamat jadi hafeez,  me & hubby plan nak send Aqil to Mesir..(semoga diperkenankan Ya Allah!) That time dah 13 tahun. Disebabkan ini jugalah menjadikan Satu Push factor dlm my list “BIG WHY”. Sediakan Dana yg Cukup utk bg yg terbaik pada Anak2. Itulah salah satu saham Akhirat kita sbg pendidik Ibu Ayah. Kalau Cantik Coraknya, cantiklah ia. Jika Buruk lakarannya Buruklah ia. 
Bila kita dah plan dan lakar impian untuk anak2, sentiasa berikan satu Gambaran dan lakaran  inspirasi untuk anak2 utk trs Move On.  Allahuakbar! Semoga Aqil Haarith Bin Hasbi menjadi seorang Tahfiz yg menyejukkan Hati Ibu Ayah. Ameen….
tahfiz

Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum

Salam Ramadhan Kareem yang penuh keberkatan lagi penuh keinsafan pada Semua umat Islam di seluruh Dunia. 
Tips kekal cerdas berpuasa

Ok, Sharing untuk Kekal Cerdas Bertenaga sepanjang Bulan Ramadhan

minum 8 gelas air waktu berpuasa

1) Mengambil 8 Gelas Air Selepas Berbuka

Di antara waktu berbuka hingga ke waktu sahur, cuba untuk bahagikan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Di antara waktu cadangan ialah:-
  • 1 gelas selepas bangun sahur
  • 1 gelas selepas bersahur
  • 1 gelas selepas azan Maghrib
  • 1 gelas selepas solat Maghrib
  • 1 gelas selepas makan
  • 1 gelas solat Isyak
  • 1 gelas selepas solat Terawikh
  • 1 gelas sebelum tidur
  • Dah cukup 8 gelas
Kalau nak lagi bagus, boleh amalkan  Min Kaffe sebelum dan selepas berbuka sebagai tambahan pembekal tenaga segera dan berpanjangan.

2) Galakkan Anak-anak Minum Air Kosong

Sebaik-baiknya, galakkan anak-anak kita untuk minum air kosong. Sekiranya sukar, boleh berikan mereka jus buah-buahan atau pop ais berperisa (sebaik-baiknya jus buah-buahan yang disejuk bekukan seperti ais krim pop)

3) Jangan Mengambil Pil Bergaram

Ramai di antara kita yang mengambil garam berlebihan dalam diet mereka. Jika bimbang kehilangan mineral tubuh melalui peluh, boleh pilih minuman sukan. Sangat disyorkan mengambil minuman isotonik rendah atau bebas karbonat.

4) Berhenti Kerja Berat Sekiranya Tidak Mampu

Segeralah berhenti melakukan kerja berat atau kerja luar (outdoor work) sekiranya berasa pening, hendak pitam atau terlalu letih.

5) Pakaian Nipis

Memakai sehelai pakaian yang ringan, berwarna terang sekiranya bekerja di luar rumah. Tukar segera kepada pakaian kering sekiranya ia dibasahi peluh. Elak sama sekali memakai pakaian daripada getah (tiada pengudaraan).
Makan buah tembikai cerdaskan badan

6) Mengambil Buah-buahan

Tembikai mengandungi 90% air. Jadi sangat disyorkan mengambil buah tembikai sewaktu berbuka. Oren, limau gedang (grapefruit) dan tembikai lain seperti tembikai susu turut mempunyai kandungan air yang tinggi.

7) Mengambil Sayur-sayuran

Walaupun kandungan air dalam sayur-sayuran tidak setinggi buah-buahan, namun ia turut menjadi sumber air yang kaya dengan nutrien. Amalkan mengambil saderi, timun, tomato, cili hijau dan salad. Boleh juga dijadikan jus campuran bersama buah-buahan.
Kandungan serat yang tinggi juga sangat bagus untuk kesihatan, apatah lagi sewaktu berpuasa.
Yang penting, perhatikan apa yang kita makan dan minum sewaktu berbuka dan bersahur. Jangan makan tak ingat dunia. Lepas tu satu hari kelaparan…hehe. Bersederhana itu adalah terbaik. Semoga tips mengelakkan terhidrasi pada bulan puasa ni dapat membantu semua untuk lebih cergas dan sihat pada bulan yang penuh berkat dan rahmat ini ?
Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Para para Sakura!

My Dream Come TRUE!! Alhamdulillah dengan izin Allah dapat jua melihat Cherry Blossom Bunga para para sakura live depan mata. SubhanaALLAH cantikkk sangat!! Bab kata omputeh “I cant describe by word, you must see with your eyes”..ecehhh~~ haha!:p

Jika korang ada peluang ke Negara Luar dari Malaysia, Jepang is one of da most attraction Country to Travel! Kalau nak pergi FREE dengan kitaorang Jom sama2 Bisnes.hehee..kann dah terkena..lol;p


Tapi masa kitaorang pergi ni bukan lagi betul2 musim Bunga Sakura.. Tapi adalah buah2 nya yang baru nak berputik kembang mekar.. Tempat yang kitaorang pergi ni di ‘Osaka Castle’..Bemacam warna dan warni menghiasi Kebun Osaka Castle. Time ni waktu pagi and sejuk beku tangan2…uhuk.. Nak ambil gambar bukak pakai glove tu. Jari sampai cramp kemerahan dek kerana sejuk angin yang kuat membeku.. 1′ celcious kooo…

Adibah karimah di osaka castle

melancong di osaka

bergambar kenangan di osaka

bersama kawan kawan seperjuangan di Osaka Castle

kenangan indah di osaka

Adibah karimah di Osaka Castle

bersama geng gdp shah alam

permandangan indah bunga sakura

bersama zahirine

cantik bunga sakura

bunga sakura kembang mekar
peluang jejak bumi osaka
pintu gerbang osaka castle
Rasa Puas bila dapat jejak dengan kaki sendiri berpijak di Negara Osaka Jepun. Sebelum ni just baca2 di google and Blog2 orang lain.. Now im in picture..;)
Settled di Osaka Castle, Next Destination ke Shinsaibashi.. Rasanya kalau nak tawaf dekat area sini memang amik masa 5 hari 5 malam. Baru la korang boleh khatam kedai satu2..haha! based on my experience la kan, sepanjang tempat di shinsaibashi ni tak lari macam di petaling street. Tapi kat sini more upgrade la skit kan. Barang2 cam baju ke seluar, kasut etc not exactly from japan actually. kalau tengok banyaknya “made from China, Taiwan and paling banyak kitaorang jumpa made from Vietnam!” hahaha…lol;p
Haaaa, kat sinilah tempat nya kalau korang nak tengok sangat Branded Handbag yang dijual Second Hand.. ada la dalam 3 ke 4 buah kedai yang jual barangan second hand handbag yg Original one punye cayy… Jejumpa je kedai tu terus serbu masuk punya la excited! tapi sedikit kuciwa..haha.. Bag LV especially belambak diaorang nak let go & just pamerkan dekat luar kedai je kot macam sotong kering! hahaha… menggeleng kepalaku. migrain kejap! baru excited nak beli kekononnya kata murah lass sangattt.. (lol atas bahu;p)
jenama chanel second hand handbag di osaka

pelbagai pilihan jenama tas tangan mewah

bag second hand

jenama louis vuitton di osaka
Tapi ada yang cakap Kedai “Brand Off” second hand handbag di Tokyo. Not in Osaka. So mostly handbag lover tertumpu di sana. Mebe yg expert pasal korek lubang2 kat mana ni mmg win la. Sebab tengok dekat instagram mmg from Japan didatangkan khasnya then diaorg jual balik malaysia still murah. But im not sure tempat tu dimana. Jadi geram la jugak sbb tak dapat yg dihajati. Then decide simpan melontar di Outlet jela esoknya pulak. huhu
makan tako tako di shinsaibashi
Datang ke Jepun tak sah kot kalau tak try Sushi, dorayaki & Tako.. Kat kl pun banyak tapi mebe tak sama. So this time kitaorg try tako squid.. Mmg puas hati la tengok tuu seketol besar sumbat dlm tako tu ha… ;p

makan makan di osaka

To be continued…

Meet Harry Potter!

Meet Harry potter at Universal Studio Japan!
Get ready dari hotel seawal jam 8 pagi menuju ke USJ.. Seharian nak berkampung di Universal Studio Japan and back to kebudak budakkan lah pulaknya jadi. ekeke.. Ok, kalau korang yang memang first time ke Osaka ni, rasanya USJ is the most important things yang korang kena tuju. Paling Top sekarang yang seluruh dunia bercerita pasal perkampungan Harry potter yang terbesar didunia dlm alam Universal Studio. Actually im not really fan harry potter ni tapi adalah juga melayan skit2 movie tu. kalau tak tengok pun tak da la kemaruk nak carikan.haha… Disebabkan terpengaruh cerita Si Travel Agent ni yang cerita pasal harry potter tak kesudah, jadi kami sanggup beratur nak masuk dalam dunia fantasi harry potter selama 3 jam beratur!! perghhh! tapi nasiblaa datang berkumpulan yang geng sekepala.. masa beratur kecohh pakat2 bercerita kisah masing2 sambil beratur sambil makan baki2 dari breakfast hotel. Yang mana tapau telur, tapau ketupat, sambal serunding etc.. dah macam hari raya daaa.. so lets kita enjoy dulu gambar2 pengembaraan sepanjang berkampung di USJ and kita selit2 juga bercerita apa yang menarik dalam tu..
adibah karimah in USJ
ADIBAH KARIMAH AT JEPUN
depan pintu gerbang universal studio japan
gembira bersama kawan kawan di USJ
Time ni baru sampai depan pintu, menjerit tak hengatt dah laki sebelah!  Macam jakun, teruja & like orang kampung masuk bandar..haha~~;p.. Dalam  ni memacam karakter pun ada like superman, batman, spiderman, hello kitty, snoopy and so on.. Jadi dah tahu nak kena beratur panjang, 1st place kitaorng terus sambar beratur masuk perkampungan Harry Potter.
HAPPENING DI USJ
beautiful architecture at harry potter
Pintu Gerbang nak Masuk perkampungan Harry Potter.. Seriously, Tergamam!! Cantikkk sangat macam nak menangiss!!
adibah hasbi dan zahirine
geng bisnes haio
beratur nak masuk harry potter ride
kenangan terindah di usj
MasyaAllah, Beautiful Architecture
adibah karimah gembira sakan di usj
tempat yang best
husband and wife di usj
Ok, time ni kitaorang baru keluar dari perkampungan Harry Potter. my review is…Best Giler and tersangat Ohsemmm babehh!! Dalam ni actually yang beratur panjang tu sebab nak ride 3D dalam dunia fantasi Harry Potter. Beratur 3 jam tapi naik ride adalah dalam 10 minit! Huawawa…. Masuk dalam tu pakai spek hitam 3D then si Harry Potter ni bawaklah naik penyapu ajaib dia tu terbang sama2 untuk selesaikan misi banteras orang jahat..haha.. masih teringat2 meligat lagi dlm kepala ni.. Gileer tak best! menjerit tu mesti bila macam korang rasa depan2 bercakap dengan karakter2 tu..haha! memang baloiii la kalau beratur 3 jam pun! pengalaman yang tak kan dapat memana and not sure la bila la pulak nak dtg sini kan. thumbs up!!
Its time to go back and have a Dinner! Malam tu kitaorang disajikan Makanan Turki berdekatan dengan Shinsaibashi. Tempat ni pun memang kalau ke Osaka dah jadi satu tumpuan pelancong membeli belah dekat sini. Actually Jepun ni semua barangan pun mahal. Imagine souviner paling cikai yang plastik pun RM15 ke RM20 satu. kalau kat kl ni rm0.50je kot..ekekek! tapi kalau nak shopping sini baik jangan convert la into RM nanti kan menangis air mata darah pastu korang duk asyik main ‘letak angkat letak angkat’ sebab kepala ligat pikir nak beli ke tak..haha! sebab kenangkan harga jauh lebih mahal and barang sama je kot macam di petaling street. yang bezanya sebab beli di Jepun… Jadi kalau orang tanya ko beli mana kasut ni..aku beli jepun.. Jadi nampakla kehavockan ckit even sama jurr dengan PS..lol;p
gembira di shinsaibashi
berhadapan restoran ketam di shinsaibashi
bersama mascot glico man di shinsaibashi
With Glico Man yang menyala mengerlip ngerlip! time ni sejuk tahap beku -ve celcious ok!
Back to Imperial Hotel and zzzz… so, sambung lagi untuk next day yg lagi happening melihat Bunga Sakura! yayyy

Jejak Osaka Adibah Karimah!

Assalamualaikum & Hye Everyone…!
Its Been so long to write up here. Hahaa~~ Sorryy!:p 
Today i’m gonna story about my last month Trip Travel to Osaka Japan. Act Japan is one of my Dream too. Kalau sebut ke jepun mesti korang teringat zaman kecik tok kaduk dulu kan.. Samala kiter! Masa kecik2 malangut menunggu cerita Doraemon kol 7ptg tu. Yang tak tahan bila Doraemon makan Dorayaki Coklat! Lagiii merana nak jugakk suh mak beli. Haha.. Selalu fikir zaman kecik dulu Doremon ni hidup ke macam kita2 ni. Boleh terbang sana sini pakai kipas kepala. Pastu mula merepek dekat mak nak jugak kipas nak terbang mcm doremon.loll sgtt!! How time flies so fast!  Time tu mana la nak tahu karakter karton2 semua ni hanya lukisan semata…;p
Ok, back to my story.. Our trip 6 Days 4 night specially to all Qualifiers yang Berjaya mengumpul Sales RM160k within 4 month. Alhamdulillah, Syukur 5 tahun Berbisnes semua trip company sediakan i manage to get Free Ticket & everything sponsored dari jejak ke KLIA- Osaka- KLIA balik. Kira kalau korang try bawak singgit still boleh hidup la.. Ekekke
Sebelum pergi Osaka ni, memang suka la menggodek apa tempat yang best and of coz apa yang Wajib beli dari sana. Sekarang musim branded handbag personal shopper memang ambil dari jepun yang “second hand” handbag. Kira macam beli kereta jepun recond.. haa samalah macam bag recond.hahah..;p
Tapi its like New.. yela orang jepun takla ganas pakai branded handbag mcm kita2 ni..haha.. Jadi dah aim laaa nak cari jugak mcm diaorg gembar gemburkan iaitu murah! its aunthentic ok. bukan yang gred ABC tu..ekeke.. Jadi adalah story nak nak sampai ke cerita handbag ni.. sebelum tu jom kita layan gambar2 yang BESTTT start my journey..
Time kitaorang pergi time ni musim sejuk.. Nampak je cool dalam gambar tapi sejuknya sampai ke tulang sum sum.. Buat2 cool tu biasa bajet nak bergambar cun!haha… so sesampai sana, kitaorang dibawa sight seeing dulu. naik sampai ke atas puncak bukit untuk lihat permandangan indah penempatan penduduk kobe. 
So next day nak story pasal ke Universal Studio Japan. Kitaorang jumpe Harry potter live lagi tau.. caya tak? haha..stay tune nak bebel lagi next entry ya..mmuahhh!

CDM Conference 2016

Crown Diamond Manager
 Conference at Grand Lexis 2016

CDM Conference 2016 was done successfully.. Big clap to the Organizer for Organizing such amazing Event. Actually, this is my first time jejakkan kaki ke CDM Conference Sahajidah HaiO Marketing. Even dah 3 tahun bergelar sebagai CDM tapi kali ini berpeluang sertai bersama-sama 250 Usahawan CDM yang terpilih diantara 1000 Usahawan Crown Diamond Manager. 

“Happening, Enjoyed, Have Fun and of course masing-masing Teruja menunggu special announcement from Company to all of us para Usahawan SHOM.

bersedia kaut ilmu cdm conference

bersama teman seperjuangan cdm sha khalid dan cdm faziha

bersama mentor dan sahabat seperjuangan

Bertuah dan sangat Bertuah dijodohkan bersama Syarikat yang tersangatlah KUKUH, STABIL lagi TERJAMIN dan kini SHOM telah gah berdiri di mata dunia. HaiO Enterprise kini telah memasuki ke angka 41 Tahun di Malaysia dan Sahajidah HaiO Marketing yg berada di bawah Naungan Syarikat HaiO Enterprise telah memasuki angka ke 23 tahun pada tahun ini, 2016. Ibarat buah Durian yang telah kukuh akar umbi dan sekarang sedang menikmati hasil yang cukup manis..! Pemilihan Syarikat adalah satu peranan yang sangat penting untuk terajui Business bersama sama.

The BEST news that we get from Our 1st Conference, SHOM memperuntukkan 23 Million untuk tahun 2016. Antaranya;-

2 Million – Software System Upgrade

5 Million – Advertising Marketing

1 Million – 1st Project “Min Kaffe” to International Branding Singapore, Brunei, and Indonesia. Min Kaffe = Mineral Coffee

10 Million – Corporate Branding

1 Million – Upgrade Image Corporate Stockist SHOM at Kota Kinabalu & Miri then Open New Regional Office at Johor Bharu and Penang

3 Million – From 2 million up to 1 Million equal to 3 Million investment for Every Free Trip Destination around the world. If before this diraikan 5 Bintang, but now upgrade to 7 Bintang! Well Done SHOM..;)

And the Best part, “Tabung Pelajar Cemerlang” for 1 Million specially untuk Anak2 Usahawan SHOM yang telah menunjukkan Bukti Kejayaan yang Cemerlang dalam Pelajaran. Jika Syarikat di luar sana belum tentu dapat menyediakan Dana sebanyak ini khususnya untuk Pihak Ahli Keluarga Usahawan. Inilah Syarikat kami yang cukup menitikberatkan keperluan dan kehendak Usahawan. Tq So Much SHOM for give Very the Best to all of us..!:)

Dikala Malaysia kini sedang mengalami Masalah Kewangan Ekonomi yang merudum, Harga Barang Naik sana sini, dan heboh beberapa Syarikat di luar sana yang terpaksa memberhentikan pekerja kerana masalah Kewangan yang tidak stabil sekaligus tidak dapat membayar Gaji pekerja. Tapi Syarikat SHOM tidak sesekali Goyah bahkan lebih Maju dan Upgrade peruntukkan khususnya untuk menjaga Semua Para Usahawan menikmati Hasil yang cukup Lumayan dari hari ke hari, bulan ke bulan dan tahun ke tahun. This is what we call a Real Business..! Big Thumbs Up to Sahajidah HaiO Marketing. We are so Proud!;)

Second BIG news is Company announce the Next FREE Trip officially is to “BEIJING”.. period time given from February to May. Belum jejakkan lagi kaki ke Negara Sakura and Cherry Blossom, FREE TRIP to Beijing dah pun bermula.. Inilah dikatakan, bila buat bisnes bersama SHOM “TERPAKSA” Menikmati Percutian Mewah secara PERCUMA 2-3 kali Setahun. Syukur Alhamdulillah

beijing 2016

2 Days 1 Night is not Enough! We really Enjoyed dengan Menikmati layanan 1st Class VVIP yang disediakan oleh Pihak Grand Lexis. Bilik yang sangat luas siap lengkap berjakuzi dan pandangan luar pantai. Selain itu, dijamu dengan Makanan yang sedap2 belaka.

bercanda tepi pantai
penginapan mewah bersama shom

Pada sebelah Malam diadakan Gala Dinner yang bertemakan Arabic Night! Ouchh, disebabkan kekangan masa tak sempat nak cari costume bagai, akhirnya jump into my favourite butik MEYLANA at Wangsa Maju sebelum bertolak ke Port Dickson. Rembat and nampak suit with body ke kaunter pembayaran..ahaks..;p. Tapi sempat la juga cari benda alah di kepala and tangan.. kan pakai Jubah je tak nampak sangat Arabic tu. Bila ada accessories lagi menambah seri..gehteww..;p

gala dinner Arabic night shom

Adibah karimah bergala dinner Arabic night di Grand Lexis

bersama sahabat seperjuangan adibah karimah di grand lexis

Arabic Night Theme

Arabic Night theme yang cukup happening

Adibah Karimah menari ala Arabic style

bersama barisan pemimpin hebat sahajidah haio marketing

bersama para cdm shom di gala dinner

Adibah Karimah bergambar kenangan bersama usahawan TM32

sahabat akrab adibah karimah di Grand Lexis Sha khalid dan faziha

With all my beloved friends yang sporting habis bagai nak rak! pecah perut malam tu tengok lagak aksi yang pelik2 diaorang pakai costume. Ada yang nampak mata je tutup hidung and mulut. Sudahnya berserabai nak makan..hahhahaa!! Tu belum bergambar yang Jarum tercocok kat pipi. yang makan selit bawah meja pun hado…nak Arabic sangat..hamekk…ekekek!;p

sha khalid live makan

bergembira bersama para usahawan shom

Yang paling menawan and menjadi tontonan ramai How lucky we are berada di meja no 16! King and Queen of Night keduanya dari Meja and Group kami. Wallewehhh~~ Habis satu meja gegar dengan ketukan sudu garfu di Pinggan masing2. Inilah dikatakan semangat Berpasukan. Yang King menyanyi style rappers lagu perjuanganku SHOM and Queen of that night from my dear Mentor Cdm Hamisah berjanam janam Diwale bersama pasangan atas stage! Yang ni lagi laaa menangis terus tengok! Memasing terkejut rimau sebab tak sangka boleh pulak berdiwale atas stage. kalau kat luar idaknya berperilaku begini…hahaha..!!itulah dikatakan buat bisnes confirm yang biasa2 jadi luar biasa..;p.. Btw, Big Congratulations Both of you..;) Bangga sangat uolss  😉

king and queen best dress at gala dinner arabic theme

bergambar kenangan bersama usahawan TM32

On the Next Day, seawal 7 pagi dah kena terpacak bersenam and Berzumba. Bestnya datang conference ni kita akan berjumpa dengan Usahawan2 yang semuanya sporting2 belaka. Yang tak kenal jadi kenal dan Eratkan lagi ukhwah silaturahim diantara kami. Alhamdulillah:)

berzumba di awal pagi bersama sahabat seperjuangan

Adibah Karimah in action berzumba dan bersenam

Berzumba dan bersenam di grand lexis port dickson

juara tarik tali

semangat berpasukkan di cdm conference 2016

juara tarik tali

Paling best acara Tarik tali.. Our Team Menang!! yayyy… tapi iols idokla menariknya. hanya bagi sokongan yang Jitu dan jadi pong pong girl tidak terlatih~~ if join skali confirm pengsan kat situ jugak…haha! lol;p…’:)

Selesai acara tarik tali then berlari anak untuk Breakfast pulak. After Breakfast take a rest around 2 Hours, packing to check out and get ready for last Slot 2nd Day Conference.

Final touch last slot, we had Great Minds Talk. Bersama barisan2 pemimpin yang lebih dari 10 tahun pengalaman dan berkongsi Idea Strategi untuk Maju bersama Kumpulan.

forum bersama barisan pemimpin shom

Adibah Karimah in action at Grand Lexis

Adibah Karimah dapat sijil penghargaan

bersama usahawan Crown Diamond Manager Sahajidah HaiO Marketing 2016 di Grand Lexis

Syukur Alhamdulillah, CDM Conference 2016 yang super duper Best!! Pastinya for Next 2017 nak bawa bersama2 Rakan kongsi yang bergelar Crown Diamond Manager. InShaa Allah…

Anyone who’s still looking for Business Opportunity to find Side Income, do not hesitate to whatapps/call me ya.. Lets have a cup of coffee… Bila jumpa face to face senang nak explain from A to Z…;)

Adibah
Business Consultation
0196615447


>