Category Archives for "Melancong"

Melancong semua.

Para para Sakura!

My Dream Come TRUE!! Alhamdulillah dengan izin Allah dapat jua melihat Cherry Blossom Bunga para para sakura live depan mata. SubhanaALLAH cantikkk sangat!! Bab kata omputeh “I cant describe by word, you must see with your eyes”..ecehhh~~ haha!:p

Jika korang ada peluang ke Negara Luar dari Malaysia, Jepang is one of da most attraction Country to Travel! Kalau nak pergi FREE dengan kitaorang Jom sama2 Bisnes.hehee..kann dah terkena..lol;p


Tapi masa kitaorang pergi ni bukan lagi betul2 musim Bunga Sakura.. Tapi adalah buah2 nya yang baru nak berputik kembang mekar.. Tempat yang kitaorang pergi ni di ‘Osaka Castle’..Bemacam warna dan warni menghiasi Kebun Osaka Castle. Time ni waktu pagi and sejuk beku tangan2…uhuk.. Nak ambil gambar bukak pakai glove tu. Jari sampai cramp kemerahan dek kerana sejuk angin yang kuat membeku.. 1′ celcious kooo…

Adibah karimah di osaka castle

melancong di osaka

bergambar kenangan di osaka

bersama kawan kawan seperjuangan di Osaka Castle

kenangan indah di osaka

Adibah karimah di Osaka Castle

bersama geng gdp shah alam

permandangan indah bunga sakura

bersama zahirine

cantik bunga sakura

bunga sakura kembang mekar
peluang jejak bumi osaka
pintu gerbang osaka castle
Rasa Puas bila dapat jejak dengan kaki sendiri berpijak di Negara Osaka Jepun. Sebelum ni just baca2 di google and Blog2 orang lain.. Now im in picture..;)
Settled di Osaka Castle, Next Destination ke Shinsaibashi.. Rasanya kalau nak tawaf dekat area sini memang amik masa 5 hari 5 malam. Baru la korang boleh khatam kedai satu2..haha! based on my experience la kan, sepanjang tempat di shinsaibashi ni tak lari macam di petaling street. Tapi kat sini more upgrade la skit kan. Barang2 cam baju ke seluar, kasut etc not exactly from japan actually. kalau tengok banyaknya “made from China, Taiwan and paling banyak kitaorang jumpa made from Vietnam!” hahaha…lol;p
Haaaa, kat sinilah tempat nya kalau korang nak tengok sangat Branded Handbag yang dijual Second Hand.. ada la dalam 3 ke 4 buah kedai yang jual barangan second hand handbag yg Original one punye cayy… Jejumpa je kedai tu terus serbu masuk punya la excited! tapi sedikit kuciwa..haha.. Bag LV especially belambak diaorang nak let go & just pamerkan dekat luar kedai je kot macam sotong kering! hahaha… menggeleng kepalaku. migrain kejap! baru excited nak beli kekononnya kata murah lass sangattt.. (lol atas bahu;p)
jenama chanel second hand handbag di osaka

pelbagai pilihan jenama tas tangan mewah

bag second hand

jenama louis vuitton di osaka
Tapi ada yang cakap Kedai “Brand Off” second hand handbag di Tokyo. Not in Osaka. So mostly handbag lover tertumpu di sana. Mebe yg expert pasal korek lubang2 kat mana ni mmg win la. Sebab tengok dekat instagram mmg from Japan didatangkan khasnya then diaorg jual balik malaysia still murah. But im not sure tempat tu dimana. Jadi geram la jugak sbb tak dapat yg dihajati. Then decide simpan melontar di Outlet jela esoknya pulak. huhu
makan tako tako di shinsaibashi
Datang ke Jepun tak sah kot kalau tak try Sushi, dorayaki & Tako.. Kat kl pun banyak tapi mebe tak sama. So this time kitaorg try tako squid.. Mmg puas hati la tengok tuu seketol besar sumbat dlm tako tu ha… ;p

makan makan di osaka

To be continued…

Saiko Osaka..!

O S A K A
Here I come..!!
Belum jejakkan kaki ke Bumi BANGKOK, FREE Trip Osaka dah muncul depan mata.. Manakan tak meroyan kalau semua penajaan ditanggung. Tak perlu fikir dah tentang Tiket penerbangan pergi balik, tempat makan yang sememangnya HALAL, Five star treatment Hotel, pengangkutan perjalanan sepanjang Trip dan sampai balik ke KLIA boleh hidup lagi laaa tak kebulur. Sebab semuanya FREEE..!! hewwheww
In less than 2 weeks from now, Our Team akan berlepas ke Negara Kap kum kap Thailand.. Memang kalau ikutkan dekat sekompeh je pun sebelah Negara Jiran. Tapi seriously Diri ku ini belum pernah ku jejaki ke sana. Ecewahhh! Teringat lagi 5 years back before berpindah ke Kay Ell, kami sekeluarga tinggal di Changloon Kedah. Kalau Danok sebelah tu pernah la pergi sekali. If nak ke Bangkok rasanya tak lah jauhh sangat mebe around 1-2 hours sahaja. Tapiii tak juga jejak. Sebab apa?? sebab kalau pergi confirm riban juga melayang. Then kena selongkar segala map, research google tempat yang Murah2 nak stay, tempat makan halal & tempat yang best nak dituju segala bagai..  Jadi kekdahnya tak pergilaaa.. duk rumah dediam sudeyy. kekeeke!
Trip to O S A K A baru sahaja bermula. Fresh from Oven la senang cite.hehee.. Jadi apa yang best sangat Osaka ni eh.. I like to do survey first. Kebanyakkan Blogger2 yang pernah jejak ke sana. semuanya cakap Tersangat BESTTTTTT la OSAKA niehhh..!! Negara yang aman damai, segar bugar sepanjang jalan without satu sampah pun terselit atas jalan. And da best part lagi part pergi tengok da real Bunga sakura & Pulm Flower yang kembang mekar mewangi atas pokok dan penuh bergugran atas lantai jalan. Allahhh,..!! Meroyan la kak eton kalau kena tinggal.. phewss~~
So apa yang best kat sana? letssss kita sesama intai..!!
Universal Studio Osaka (USS)
peluang melancong percuma ke osaka
happening at harry potter uss osaka
peta melancong di uss osaka bersama awesomazingteam
koleksi barangan hard rock cafe boleh dibeli di uss osaka
bergambar kenangan terindah 3D di uss Osaka
Hollywood Dream the Ride
menaiki roller coaster di hollywood dream the ride osaka
roller coaster yang terbesar di osaka
meluncur jurassic park bersama hbo team di osaka
Osaka Castle
melihat keindahan castle dari jarak jauh dipenuhi bunga sakura
bergambar kenangan indah di osaka castle

penuh berterbangan berguguran bunga sakura di atas jalan
cantik dan indah permandangan di osaka castle bergambar bersama adibah karimah
berguguran indah cherry blossom di osaka castle

peluang melancong percuma bersama awesomazingteam

Umeda Sky Building

dengan ketinggian 49 tingkat bergambar kenangan indah dari tingkat atas bersama adibah karimah
Dotonbori Street
menaiki cruise di dotonbori  street waktu malam
bergambar latar belakang gloco man sebagai kenangan di osaka

Tempozan Ferris Wheel

seperti eye of london bergambar waktu malam bersama awesomazingteam

 Tennoji Park
tenang dan mendamaikan bergambar di tasik tennoji park bersama adibah karimah

National Museum of Art Osaka
menyaksikan architecture yang menarik di dalam bangunan national museum osaka

Osaka Aquarium
pelbagai ikan paus dan pelbagai jenis binatang laut di dalam osaka aquarium

bergambar dan melancong bersama awesomazingteam di osaka
Amacam? Best tak uols tengok..hehee.. Jangan tengok picture sahaja.. Jom kiter sendiri yang menjejaki ke sana with this Amazing FREE trip! Tak sampai lagi tapi Keterujaan melanda dan membuak buak dah ni.. Seriously sangat2 tak sabar nak berjimba with my team mate & of coz with my love one! So anyone else yang sangat suka melancong, lets come and join us TODAY! I will show you how to get this FREE ticket to O S A K A..! Everything will be provide..:)
lets Saiko Osaka!
Adibah
0196615447

Shanghai Trip!



Say Hello to Austria Hungary, Goodbye Shanghai!!
Alhamdulillah, our flight MAS safely landed at International Airport Kuala Lumpur (KLIA) 3.30pm
26th September 2014!
We had so much FUN, Happening, Enjoyable Shanghai FREE trip 4 days, 3 nights fully sponsored by company!!..Nothing to worry if fly with company, Tempat penginapan yang tip top 5 stars, Makan Minum Halal, tempat Shopping, tempat Menarik semuanya dah diarrangekan! Hanya mak Jemah lenggang kangkung bawa passport & duit shopping sajer…Gila tak best kan!hehee..;p

Shanghai is no 11th after 10 country i have visited!
1) Switzerland
2) Germany
3) Holland
4) Belgium
5) Vietnam
6) Guangzhou
7) Paris 
8) London
9) Korea
10) Gold Coast Australia
11) SHANGHAI
12) Comingggg HUNGARY & AUSTRIA
Amacam? 11 negara dah pergi and semuanya ditaja sepenuhnya FREE!! once again, its FREE ok!! Alhamdulillah dan bersyukur sangat dipertemukan dengan business ini. Mebe orang cakap, alaa tak da orang pun share dengan saya.. But me, I yang mencari this business sebab tengok usahawan yang masuk business asyik2 pergi FREE travel, asyik2 dapat BONUS besar, asyik2 dapat kereta mewah dan asyik2 dapat diraikan naik stage pakai cecantik buat baju bagai dengan designer terkenal Malaysia!!

Waduhh, siapa tahan kan!.. Follow punya lama and tengok saja depan screen lappy or ipad, akhirnya tuppp tekan button message bertanyalah pada Usahawan yang Berjaya dalam business ni nak joinla sama!! Akhirnya, i pun dapatlah juga sama seperti diaorang2 yang dah merasa asyiknya,asyiknya iteww..Alhamdulillah, rezeki dari Allah swt!!

So, apa agenda yang besttt yang tak hengat nak balik tu sepanjang di Shanghai? Lets me story mory with you guys! This entry mebe agak panjang sedikit sebab nak khatam satu entry je. Nanti asyik lupa nak buat sambungan part 2 or 3..siapa rajin baca celoteh ahkak, sila la menikmati detik2 keseronakkan ini..ihikss!jangan ada yang rasa nak masuk dalam lappy plak lepas syokkk sangat dengar cerita iolls ni ha..lol..;p
Our Journey BEGINs now…
Bertolak dari KLIA tengah malam Jam 1 pagi.. Muka memasing dah terhenyok dah mengantuk punya pasal. Tapi syok jugak flight tengah malam ni.. sebab boleh terus lena dalam flight! The best part masa di Shanghai sama dengan di Malaysia! So, tak rasa la pening kepala sangat akibat pertukaran masa tu.. Jadi bila bangun esok pagi tu rasa macam bangun di Malaysia jerrr..heheh!
Safely landed at Pudong International Airport Shanghai lebih kurang jam 7 pagi.

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team

Bergediks dulu satu round!

Hantu gajet memasing..lol;p

Subhanallah! Cantik sungguh permandangan luar tetingkap

“First stop at Oriental Pearl Tower”

A must visit place if you guys datang to Shanghai! its Amazing view boleh lihat seluruh pemandangan Kotaraya Shanghai..;)

Masa ni hujan renyai renyai basahi bumi Shanghai. Agak terkilan sebab dari atas tak boleh lihat permandangan ke bawah..Kabus je nampak..alahai..sob..sob ..;(

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 2

Gigih nak ambil gambar jugak even dalam hujan!ihiksss..;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 3

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 4

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 5

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 6

Akhirnya, dapat jugaklah lihat bahagian bawah even kabus melambai2 ke arah kami..Jakun? Takut?hehe! Tapi kalau yang tak tahan gayat of coz tak boleh pijak lantai ni.. Mana tak nya, permandangan dari tingkat atas setinggi 265m! phewwss, berpeluh dahi..hehe!…;)

This style memang wajib dah..Merenung masa depan..ecehhh..;p

Our Trademark AwesomazingTeam!

Done at Oriental Pearl Tower, tour guide bawa kami singgah di Nanjing Road! Kalau kat Malaysia this area like Bukit Bintang. Barang2 kat sini agak mahal compare other place even barang yang sama sahaja.. Becoz sewa dekat sini paling mahal compare antara tempat yang lain. Bila round2 disini, rembat jugalah sehelai dua baju yang cecantikss..hehe!;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 7

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team dan HBO
Singgah di Xiao Tao Yuan Masjed yang berusia lebih 100 tahun di tengah bandaraya Shanghai!


Of course tak lengkap travel kalau tak capture dulu gambar keseluruhan Bilik setiap sudut!haha.. Kat sini part kelakar, dari luar bilik boleh nampak apa yang berlaku didalam bilik air..ekkeke!! kalau datang berdua honeymoon dengan hubby & wifey tak pe la lagi..Kalau yang datang berdua rakan2, mau nye bertempikk6k kalau si sorang lagi mengusik!..hahahaha..;p This is unique if Travel with 5 star package..;)

Dinner at Atlantic Restaurant! Hanya Sempat ambil gambar di luar, yang isi dalam makanan semua dah selamat di ngap! kerana kelaparan dah memasing tengok nasi terhidang..lol;p

So, perut dah Kenyang diisi, Next our destination naik Cruise la pulak! if Travel oversea with Company tak lengkap kalau tak menyusuri bandaraya with Cruise. Lihat permandangan malam Shanghai! Wallawehhh, sangat cantikkk.. Sampai Langit pun cerah banjir dengan lampu yang mengelip2!!!;)

The Next Day, Hari melontar peluru berpandu!ahaks.. Pepagian kami dah berada di Kilang Kain Sutera.. How the make, how they process kain2 dari ulat sutera. Every step they show us.. Memang mengagumkan!

ddm efah mustaffa

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 10

Sempatlah melontar kat sini 6 pasang kain & 4 shawl 100% Original Silk! Memang menggila la kalau tengok..dahla soft sesangat pastu cecantikk pulak tuh..Original silk yang paling mahal kat sini sampai RM3000 untuk 4 meter!Gulp..gulp sekejap…;p
beli sutera murah di china

Dah penat tengok kain, isi perut dulu la Makan Tengahari sebelum Shopping sakan dekat AP Plaza..

If you guys datang Shanghai, AP Plaza tempat yang wajib jugak melontar peluru Shopping kaw2!! memang best giler la dekat sini.. Nasib baik Tour guide dah pesan awal2 kalau diaorang letak harga terus bargain sampai 80%!hahaha…Siap laa diaorang yang diriku ini memang kaki tawar menawar sampai hancur peniaga kat sana geleng kepala.. Last skali deal dengan diaorang Yes or No? Kita pulak yang tanya..pastu buat2 larikk, confirm diaorang tarikk or menjerit panggil balik..ok,oklaahhh dengan muka mencuka! hahah! Memang lawak sampai pecah perut ku menawar harga!hihii

After 3 hours dekat sini, still tak sempat nak tawaf semua tempat dalam tu..But Tour Guide promise with us next day we will come here again! hipp hooraysss..;)
Then balik Hotel get ready untuk Gala Dinner.. Memasing dress up with Chinese style costume..

dr hasbi

cdm azlan deraman

Next Day berpagian juga kami bangun awal jam 5 pagi.. Kat sana jam 6 pagi dah cerah macam pukul 8 pagi.. Siap breakfast di Hotel, then Bas kami meluncur lajuuu ke tempat pembuatan Jade!

Actually nak kata minat or penggemar Jade, tak lah jugak..Tapi suka tengok tu adalah..hehe!
Sebabkan tak tahan godaan Nafsu kalbu, rembatlah juga sikit2..hahaa!!;p


Lucky me on that day, i get 6 gift Jade from here..Alhamdulillah!

Memasing melambai dengan hasil peluru yang dibeli memasing!

We at The Bund!

Pose Wajib Trademark Awesomazing Style!

Ok, lets start count! Snap 1
;
;
 Snap 2

;
;
Snap 3!

;
;thennn, Snap 4!
Terbanggg….!!

ok, bolehlah menjadi kan..

Kita tengok pasangan yang ni pulak.;p

Snap 1
;
;

Snap 2
;
;

Snap 3
;
;
ggrrrrr!!! saya tak  bersalah, tukang amik pic ni yang bersalah..hahaha!!!

Then, reramai Lompattt!! hip hip hoorayyy!! We at Shanghaiiii!!!yuhuuuu..;)

Dah melompat sakan, Lapar la pulak kan.. So memakan tengahari kitaorang kat sini dulu sebelum pergi memburu lagi untuk 2 tempat Shopping! Alhamdulillah, This place sediakan sekali tempat  untuk Solat.


Love this Picture! Maharaja, Maharani bersama gundik2!lol..;p

Hasil penangkapan di AP Plaza!

Next day dah mahu pulang ke Malaysia Tanah Airku yang Tercinta! Syukur Alhamdullilah, this trip really Awesome! Best dikelilingi sahabat2 yang sejati susah senang bersama.. Gelak tawa riang je sepanjang trip! Of coz i cant wait for my next trip with my beloved partners Awesomazing Team this Coming January Hungary & Austria!!!

radisson blu hotel shanghai

Our 3 night stay at Radisson Blu Hotel!

 Pergi 2 bag, Beranak lagi satu Bag Kuning Transformers..;)

Okeyy, Thats all my Shanghai Trip Stories.. Stay Tune more updates soon!..

Do you wanna get a FREE trip like me? ASAP lelaju pm me here okies.. I will show you the way..;)

Much Love,
Adibah

Gold Coast Australia coming February!

Gold Coast Australia Soon this coming February! Date pun dah confirm.. 15th until 20th February..Alhamdulillah, consistent buat business confirm dapat Melancong PERCUMA setiap tahun. Bukan sekali, 2-3 kali setiap tahun yer! Syukur Ya Allah dapat menikmati keindahan ciptaanMU di seluruh di dunia. Thats one of my dreams, selagi masa bernyawa di muka bumi ini. Melihat keindahan ciptaan Ilahi..;) In Shaa Alllah, semoga sentiasa dipermudahkan olehNYA. aminn

Actually, this is my second time travel in Gold Coast Aussie. Before this Honeymoon berdua dengan si suami ala backpackers..haha..tahu tak ape backpackers tu? travel budget lol..;p hahhaa… Nak melancong sangat tapi kena ikut budget la. That time still fresh in my mind, cost nak pergi balik flight ticket, makan minum, shopping ckit (ada jugekss), haha..its all cost around RM10,000! Kumpul duit tau nak pergi tu.. bukan main rembat je..hehee.. Syukur Alhamdulillah, dapat berpijak di negara orang omputih kata orang tua-tua..gituuu..;)

Apa yang menariknya di Gold Coast Australia ni? One thing! kat Gold Coast memang satu tempat peranginan yang cukup terkenal untuk “Enjoy”! Macam2 tempat yang best2 like Movie world, Dream World, Sea World, Beach Surfer Paradise, koala, dolphin & many more!!..cant wait seriously to enjoy with my partners there! yuhuuu..;)

Surfer Paradise
Free holiday ke Gold Coast Australia drp company

Free holiday ke Gold Coast Australia drp company Hai-O

Pelancong yang datang kat sini especially diaorang nak Surfing.. Dengan ombak yang bergelung cantik, so senang nak main surfing kat sini. Banyak lagi aktiviti kat sini, like banana boat, drift boat & many more!
Movie World

Free holiday ke Gold Coast Australia dgn GLAM drp company

Berjumpa dengan Walt Disney Cartoon! Batman, superman, spiderman, Hulk & macam2 lagi. Kalau bawak anak-anak memang syok habis ok!

Free holiday ke Gold Coast Australia

Naik Roller Coaster yang menyeramkan..hahaa.. kalau berani tak gugur jantung boleh je naik! tapi memang amazing Roller coaster kat sini. Naik ramai-ramai with partners memang syokla! tak ingat anak bini time ni jerit-jerit..lol ;p
Dream World
Free holiday ke Gold Coast Australia drp Hai-O

Dream World memang tak kurang hebatnya, walt disney cartoon pun ada but kat sini lebih banyak show times.. like show sponge bob, fairy tale, cinderella..
Koala

Free holiday ke Gold Coast Australia jumpa koala

Sea World

Free holiday ke Gold Coast Australia masuk Sea World
Pertunjukkan Dolphin!

Harbour Town 

Free holiday ke Gold Coast Australia drp company masuk Harbour Town

Shopping place & price memang murah kat sini compare to Malaysia.. Always have discount here!

Almost 2 years i’m involve into this business, seriously really enjoyed it! We work as one TEAM! Low Risk, No repeat sales, Get your saving minimum RM 5000 every month, Travel for FREE 3 times a year, Car Fund & House Fund whole life, designer Handbags for FREE like Prada, Kate spade, Gucci, Emillio Pucci & many many more benefits you will get! Amazing Business, amazing outcomes! Sentiasa buat sentiasa dapat! yang penting NIAT kena betul & ihklas, sentiasa berusaha tanpa putus asa pasti Kejayaan menanti.

Bila benda PERCUMA semua nak kan! 😉 of course laa.. Ais cream Baskin Robbin open 1 day Ais cream PERCUMA pun mahunya beratur panjang sampai 1km!..ekeke (tgk dlm FB je, saya tak pergi beratur ye..haha ;p), ni apetah lagi pergi Travel for FREE!;)

So, anyone else yang still looking for part time job, nak generate monthly income up to 5 until 6 figures every month, do not hesitate to call me guys.. Mulakan mengorak langkah ke hadapan. Kalau tidak sampai bila kita akan berada di tempat yang sama dari hari ke hari, bulan ke bulan, tahun ke tahun. Fikirkan sejenak, sampai bila?

Orang lain tidak boleh mengubah hidup kita, melainkan diri kita sendiri!

Love,
ADIBAH
019 6615447

Seoul Korea is Coming Soon!

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Seoul Korea
Counting days to KOREA!! Another 5 days left..Yuhuuu.. Can’t wait utk berjimba with My Awesomazing Team partners & all GLAMpreneurs… Alhamdulillah, this trip more partners will join me together to Korea Trip.. We work hard for it & this time to Enjoy ourselves over there.. This is so beautiful journey in this business!! 3 times FREE travel in just one year! I’m blessed dipertemukan jodoh dengan business yg cukup hebat with awesome mentor guide me all the way & team members!;)
Korea will be my 7th country as my FREE trip! My travel chronology started with first to Vietnam, Holland, Belgium, Guangzhou, Paris, London & next week will be Korea. In Shaa Allah by early next year fly to Gold Coast together with Awesomazing Team members & muka2 baru melancong bersama. When you Dream it! you can achieve it! Just believe in yourself, semua orang ada peluang untuk merubah kepada kehidupan yg lebih baik dan kita yang tentukan masa depan diri sendiri.
Pernah ke Korea?? Of coursela tak pernah lagi ku jejaki..hehehee.. This is my first visit to Seoul Korea & of course my feeling super duper excited babeh!! Musim Luruh pulak tu. like Drama Korea “Autumn in My Heart”..gituuu..;p. Mulanya, package is target to Shanghai. But, unfortunately due of bird flu so that company change to Seoul Korea. Its so Awesomazing right?!!;)

So, what happening in Korea?lets have a look with me…

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Namsan Hanok Village Seoul Korea

Namsan Hanok Village

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Lotte World Theme Park Seoul Korea

Lotte World Theme Park
GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Han River Cruise Seoul Korea
 Han River Cruise
Awesomazing Team Dongdaemun Market ke Seoul Korea
Dongdaemun Market
Awesomazing Team melancong free ke Seoul Korea
 Insadong Street
Awesomazing Team melancong free ke Seoul Korea Selatan
When I started join this business, seriously I can’t imagine all these thing! Yela, sampai boleh terbang ke negara Europe melihat keajaiban dan keindahan ciptaan Tuhan! of course, compared to before doing this business mmg asyik makan hati tengok gambar2 orang pergi melancong! Because I love travelling a lots with my hubby. But now, orang pulak yg always scroll my picture go here and there..heheee..so, 
What about you? mebe you could be my next protege then together fly with me to Gold Coast Trip? lets act now, call or message me here to find out more. In shaa Allah, bila niat kita betul2 nak bantu family, nak naik taraf kehidupan keluarga, nak pergi melancong percuma, pasti ada jalannya. Lets do this together wth me!;)

lots of love,
Adibah
019-6615447
adibahkarimah@gmail.com

LONDON PARIS TRIP VIDEO part one


It was my dream come true when I first stepped my foot on London soil. Who could have imagined a plain housewife like me can have a holiday in London and Paris if not doing this business. It was a free trip fully sponsored by company. Now everyone can go oversea with premium beautiful business.
Let’s enjoy this video, London Paris Trip part one. Thanks to my husband Dr. Hasbi for this awesome video.

Wait for part two, I promise you it would be more FUNtastic!
Next free trip is coming soon. Contact me for details.
Adibah Karimah
019-6615447

London Day 2

Day 2 at London
Royal Albert Hall, Kensington Park, Oxford Street, Self Fridges, Harrods

On the way to Albert Hall London
Cool view outside..
Adibah Karimah at Albert Hall London
Actually this time, 7 Celsius..sejokkk!! kerana dek nak bergambo maintain ohkeyy..;p
“Harlem Shake by GLAM”
Ok get ready, nak harlem shake..haha…
Bermacam macam gaya dan cara loll!..so happenning with GLAM!.masing2 so sporting!.hehe..
Can see “Harlem Shake GLAM in youtube”


With my Doc Love 
Hasbi Harun vs Adibah Karimah

Hip..hip..Hoorayyyy!!!…;)
Awesomazing Team at Albert Hall London
All CDM’s under Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)..Happening!!
Done Albert Hall, next move to Kensington Garden!
Private gardens of Kensington Place  is one of the Royal Parks of London
Awesomazing Team at Kengsinton Park!














Behind Castle Putera William & 
Kate Middleton

Self Fridges, Oxford Street, Harrods

Merenung Kesejukkan!!grrrr…..
Lunch!…so yummyliciousss….

  Arabic FOOD!

Done Lunch & Solat, so what’s next??…Masa untuk Lontaran Peluru berpandu…;p
My first list i want to find my 1st Chanel... 
We are here, at Self Fridges!
Testing!Testing!….

Finally, already be mine!..Yayyy!!!.lompat bintang!!hehe..
I choose my 1st Chanel start with mademoiselle…;)

Bila tunjuk this pic dekat hanis, she said like “ustazah nurbahiyah beli chanel..loll”…ekeke…

Dinner with live band

Me, Adibah Karimah selected by mentor mewakili GLAM shared my experience while in London!
Thanxs mentor CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain for this great opportunity…appreciate it!
Yeah, whats my feeling??..Im felt so happy, fantastic feeling, really excited because trip London & Paris was so amazing!
If i didnt take this good opportunity satu ketika dahulu, mungkin impian untuk melancong ke negara orang hanya mimpi sahaja…Bila kita beri peluang pada diri kita, sememangnya kita akan lebih membuka ruang untuk lebih maju ke hadapan dalam hidup kita..
Im blessed be in the right group as GLAMpreneur….;)
Muka kepenatan…
Done with day 2..Balik Hotel at Kensington Forum..Time to packing!  next day pagi2 nak bertolak to paris….zzzzzz..;p
will be continue…….

London Eye, Buckingham Palace, London Bridge

Alhamdulillah, finally my dream comes true untuk melihat keindahan bumi Allah swt di Kota London & Kota Paris…Holiday for 10 days and 7 nights was so amazing!!..The best trip so far..Everyone really enjoyed! happening! fantastic Green Leaders Group Malaysia…I miss already detik2 kegembiraan, suasana hingar bingar dalam bas & of course sama2 menyanyi dalam kesejukkan negetif celcius!..hahaha…
As you know guys, kitaorang sepatutnya balik on 15th march, tapi company extend our vacation lagi 2 hari so that we all sampai malaysia on 17th..kira trip paling lama so far 10 hari, 7 malam..3 hari in london, 1 malam dalam bas & 3 malam di paris..Bas???..kenapa dalam bas?haha…that’s why we call it so amazing!..pengalaman bukan semua orang boleh dapat rasakan…
As i mentioned before, sepatutnya we all naik euro star from london to paris, but unfortunately we all terpaksa naik bas melalui terowong!..after 25 years, salji paling dasyat terjadi time we all datang sana..Kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan…Any situation yg berlaku pasti ada hikmah!..actually bersyukur sangat stranded about 36 hours and tido dalam bas!..aneh tapi yang pasti sangat best!…i will story bout that day details in my next entry ya…;)
So, what happened on my first day at London?so, lets check it out with me…It was so awesomazing!!…Dengan bangunan, architecture yang sangat menarik..even dah beratus tahun but still kukuh..its like our company kukuh, stabil & terjamin..gitewww!!..hehehe
The journey start from KLIA – London Eye – Buckingham palace – London Bridge

Adibah Karimah at KLIA going to London for free
We are green leaders group, and of course main theme is GREEN!!
Gelombang hijau memenuhi suasana KLIA..;)
 
Adibah Karimah and team at KLIA going to London for free
Alhamdulillah, kali ni bersama sama business partners terbang ke Europe..Before this only me & mr hubby fly europe masa holland & belgium..but now, all together under Awesomazing team 7 peoples flies to Paris London!..yeaahhhh!!…;)
Adibah Karimah and awesomazing team at KLIA going to London for free
 Transit at Vietnam..Time baru pukul 10:46 waktu viet..macam jam di belakang tu…hehe…
Adibah Karimah at airport going to London for free
 Already arrived at Airport London…Cuaca time ni around 6 celcius!..ok, kita tengok dan lihat kesejukkan macam mana nanti…;p
Adibah Karimah going to London for free for selling garam buluh
 Suasana nyaman & sejuk mata memandang sepanjang perjalanan
Adibah Karimah going to London for free for selling garam buluh hai-o
Schedule on first day at London, only sight seeing…First stop at London Eye!
London Eye – Dibina 31 Dis 1999 dan mula beroperasi pada 9 Mac 2000. Mengandungi 32 capsules & setiap capsule dapat memuatkan 25 Orang..Dalam capsules boleh lihat seluruh pemandangan Kota London!

 Garam buluh hai-o top agent going to london for free

Garam buluh hai-o top agent going to london for free with hanis haizi
 Yeayyy!!..Finally we arrived here..Of course gambar wajib bersama my beloved mentor Hanis Haizi..
Garam buluh hai-o top agent going to visit london eye for free
 Pose couples Adibah & Hasbi
Garam buluh hai-o top agent going to london for free with friends
With my Awesomazing Team & mentor!..Cuaca sangat sejuk..If tak pakai glove mmg beku tangan..;p
Garam buluh hai-o top agent going to london for free with husband
Before naik capsules, lets watch 4D London Eye first!,..Seriously sangat best!..4D babeh..;)
Garam buluh hai-o top agent going to visit london eye with husband

So, we are in capsules already!..hooreyyyy!!..;)

Garam buluh hai-o top agent adibah karimah going to london for free

We really Excited!!..its FREE babeh!..nasib buat business, kalau tak makan hati jela tengok orang..hehe

Garam buluh hai-o top agent going to london for free now in london eye seeing big ben
View from London Eye..Can you see Big Ben?..sekali berbunyik gegar kota london..ekekek;p
Garam buluh hai-o top agent going to london for free with awesomazing team
Bio velocity top seller now on london eye in free trip
Ciptaan Tuhan!..sangat cantik & terindah….;)
Bio velocity top seller now going to london for free
Bio velocity top seller now going to london for free with team
Its time for lunch! Isi perut dulu before we move to next destination..
Bio velocity top seller now going to london for free with hanis haizi
Mari Kerjakan solat dahulu…
Bio velocity top seller adibah karimah now going to london for free trip
Tugu yang diselaputi Emas..
So next, we move to Istana Buckingham. Tempat kediaman rasmi Raja British di London
Bio velocity top seller now going to london for free visiting buckingham palace
 Picture Group only for Women
Bio velocity top seller now going to london for free at buckingham palace
  Picture Group only for Man
Bio velocity top seller now going to london for free at big ben
Big Ben
AcaraLompat melompat!.
We are Young, We are fun!
We are GlamPRENEURs under Awesomazing Team!
Yahhooo!!..;))
Let start with GIRL
Bio velocity top seller now going to london and paris
Bio velocity top seller now going to london and paris for free
 Ok, Done GIRL, Next Boy pulak…hahhaha…
boleh la tuuu….;p 
Ok, Jom lompat ramai-ramai!!…Lompat Bintang!!
Yeayyy!! We are in LONDON!!;)

 All pink pants!..nice right?
 Lompat lagi..yeayyy!!
Singgah take a photo membelakangi Loceng besar Big Ben, Westminister Abbey, Bangunan Parlimen

 London Bridge..Still remember lagu kanak2 ..”Falling Down, falling down”?…its so sweet im here at London Bridge!

 With my Doc Love Hasbi Harun
 Adibah Karimah at London Bridge
Menikmati permandangan indah

 
With my partner DSM Shuhada..dulu hanya memerhati dari jauh adibah ke hulur hilir melancong..Sekarang dapat merasa dengan tapak kaki sendiri!..Syukur Alhamdulillah…

Day 1 at Kota London was so happening!..Selesai sight seeing, coffe-coffe, makan2 so its time to check in our Hotel at Holiday Inn Kensington Forum..So, I will continue in next entry for next day ya..;)

Let’s go to Shanghai for FREE!

Shanghai is my next destination!
FREE TRIP package to SHANGHAI is officially ON!!..
let’s purchase your ticket with me now!..everyone can fly…hehehe..but not with air asia ya..;p..its all 5 stars treatment!..;)
Alhamdulillah, pada mulanya my passion to join this premium beautiful business hanya nak tambah side income, bantu family..Melancong of coursela my hot button..tapi, mulanya cakap dalam hati, kalau tak dapat melancong pun xpe asalkan dapat duit riban2 bulan2 pun dah syukur alhamdulillah!..Salah jangkaanku..Bila dapat income bulan2 and of course FREE TRIP melancong pun datang sekali…so, siapa tak nak kan??…income + melancong percuma!..;)
Overall after 1 year & half join this business dgn CDM Hanis Haizi, 3 x melancong sudahku tapau..hehe..
1) Europe Trip Holland & Belgium
Free trip to Holland and Belgium with premium beautiful and Biozone online business
2) Asia Tenggara Trip Vietnam
Free trip to Vietnam with premium beautiful and Biozone online business
3) Asia Trip Guangzhou
Free trip to Guangzhou with premium beautiful and Biozone online business
4) Europe Trip Paris & London! (will fly this coming march!!..can’t waitttt…;))
Free trip to London and Paris with premium beautiful and Biozone online business
Next, Shanghai will be my next destination!…can you see da flow?..3 times in a year…awesome!! & all is FREE babeh….
So, you guys still have a big chance to get SHANGHAI as your first trip with us!..Package starts Januari until April..so, lets join us today!
Free trip to Shanghai City with premium beautiful and Biozone online business

Free trip to Qibao Shanghai with premium beautiful and Biozone online business

Free trip to Shanghai town with premium beautiful and Biozone online business

Free trip to Shanghai Old Street with premium beautiful and Biozone online business
let’s have a cup of coffee and i’ll will show you how..
Adibah 
019-6615447

Next Holiday to London & Paris!



Salam & happy June everyone!!..Lets start our new dream, new life in new month!!..so sorry sebab lama x mengupdate blog smpai bersarang..hehe…everyday am thinking of all my readers, tp quite bz membantu lovely biz partners in achieving their targets as well.. this is what we call a teamwork!!..exciting, & enjoyable…that why i really love this biz…:);)

so, what’s new & good news people??..last April you’ve read my story about Europe trip to Holland & Belgium…& now!!!..new trip is open to europe again to “PARIS & LONDON” ..weet..weet!!!… sgt menerujakan ok!..that is one of my DREAM to be place!!..masyaALLAH..ghee..i’m so blessed..syukur dipertemukan peluang yg sgt hebat ini…
Then trs buka google nak tgk tempat2 menarik in london & paris…before this tgk google holland & belgium esp Keukenhof Park..alhamdulillah, mimpi jadi kenyataan menjejakkan kaki ke sana…& InsyaALLAH my dream will come true to go PARIS & LONDON!!…jom ambik feel…;)

Come on, let’s go to London!

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset
London Clock Tower
Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at london eye
London Eye

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset with royal guards
Royal Guards

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at london bridge
London Bridge

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset tour with double decker bus
City Tour with Double Decker Bus

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset with red phone booth
Red Phone Booth

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at windsor castle
Windsor Castle

….and now let’s go to Paris..!!

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at arc de triomphe
Arc De Triomphe

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at eiffel tower
Eiffel Tower
Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at louvre museum
Louvre Museum
Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset on seine river boat
Seine River Boat Cruise
Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset with beautiful house
Beautiful House

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset in paris disneyland
Paris Disneyland

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at disneyland park in paris
Disneyland..see u there!

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at la fayette gallery
La Fayette Paris

Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset inside la fayette mall
inside La Fayette…one of the biggest shopping mall 😉
Peluang melancong secara percuma ke negara eropah, london dan paris dengan bisnes premium beautiful corset at louis vuitton
wait for me ocayy!!

Amacam best tak?? I hope we could enjoy together in London and Paris

fuhhh, itu x pergi lagi…tp berangan dah ada kat sana..ekeke…you guys have a big opportunity to see EIFFEL TOWER in front of you!..so, dont miss it…lets meet up & have a some cup of cofee..then i will show you how!..

Do contact me to get this amazing FOC trip!!!
ADIBAH 019-6615447
1 2 3
>