Category Archives for "Uncategorized"

Short Vacation Langkawi!

Short Vacation Trip to LANGKAWI..!!


Belum habis bercerita last finale Episode Vienna & Budapest, terjun sat Episode to Langkawi. hehe..! Actually plan nak pergi Langkawi ni dah lamaaa sangat! tapi tak berkesempatan. Kebetulan Mr Hubby ada Meeting di Sungai Petani, jadi kita angkut semua lah sekaligus bercuti. Baru je last 2 weeks kitaorang jejak ke sini, minggu ni sampai lagi. Rezeki la tuh. hehe! Bila sebut Utara of coz hati membuak2 nak pergi ke Aloq Setaq, Jitra, Changlun & Kuala Perlis! Sebab dulu 4 tahun lepas sebelum berpindah di KL kitaorang jadi warganegara Kedah. Rindu sangattt nak jumpa kawan2 lama disana. Tapi apakan daya, masa suntuk sangatt nak berkejaran ke sana. Seriously Rindu yang amatt sangat!! huhu.. In Shaa Allah, next time Wajib dah berkampung kat sana pulak.
So Ape cerita to Langkawi kan! yeszaaa!! Pengalaman yang tak boleh dijual beli kalau ada sesuatu kenangan yang terindah di lubuk hati. Rasanya dah 7-8 tahun rasanya tak jejak ke Bumi Langkawi nieh.. MasyaAllah, sekejap sangat masa berlalu kan. zasss zasss dah 10 tahun. zass zasss dah 20 tahun. huhuuu~~
28th Februari berpagian check out Hotel menuju ke Kuala Kedah. Actually kitaorang pergi Langkawi melalui pakej. Masa tu booking di Matta Fair! Seriously la bagitau, if you guys nak pergi bercuti kalau bukan masa cuti sekolah AMARAN KERAS jangan ambil pakej! Bila dikira2 balik ambil pakej lagi mahal sebenarnya. Rugi la sangat. Tepuk dahi kejap.hoho~~ Jadi Kesimpulan kalau korang nak pergi better beli sendiri kot. Sebab bukan cuti sekolah bolehla berlenggang kangkung nak survey bagai. Kalau Cuti sekolah or ape cuti lah memang berlaga montot laaa..ihikss!
short vacation trip to Langkawi - check out hotel
Check Out Hotel jam 8 pagi!
short vacation trip to Langkawi - kuala kedah jetty
Sempat naik Ferry dari Kuala Kedah-Langkawi Jam 1045 pagi.
 Kalau dah 1 jam Setengah dalam Ferry, memang tak kan duk diam anak2. Bertempik, Menjerit, Berlari2..fuhhh! memang fening~~ hahahah!

 Excited si Anak!
Si Abang Sulong wajib dah sorong stroller adik.
short vacation trip to Langkawi - kuah jetty
 Yayyy!! Kami dah sampai
short vacation trip to Langkawi - family photo
My Lovely Family Jantung Dunia Akhirat! 1 Suami, 4 Anak!
Lepas ambil kereta Sewa, perut pun dah berkeroncongan untuk ana, kitaorang terus meluncur pergi Lunch! Settle semua Lunch, anak2 & bibik dah kenyang mohler kita Check In Hotel. Cuaca agak terik. Dapat mandi manda memang syiokkk!
Check in at Sandy Beach Resort!
 Hero Amir Khalif Tumbang sudaaaa~~
Kalau datang Langkawi tak sah kalau tak pergi ke Pantai Chenang mandi manda.. A lots of Games la boleh main2 kat sini. Like Banana Boat, Jet Ski, Parasailing, Drive ATV & ada beberapa games lagi.. So dalam pukul 530 ptg Matahari pun dah tak berapa terik kitaorang keluar la nak mandi manda.
short vacation trip to Langkawi - pantai chenang

Anak2 la yang paling suka sangat!
short vacation trip to Langkawi - banana boat
Naik Banana Boat satu Family. Satu Boat ni dalam RM 60. Sebabkan bawa anak2 jadi Boat ni tak tumbang la. Si Suami pegang Erat2 si kenit kat depan tu. Meraung nak ikut naik. Memang best gilsss..ahaks! Sebab berombak2 kat lautan. 
Dapat melihat Sunset! SubhanaALLAH cantikkk sangat !!
So malam tu kami mencari2 Dinner yang Best! Masa beberapa tahun yang lepas tu masa kitaorang datang teringat2 dekat satu kedai ni yang makanan seafood especially Ketam sedappp sangattt!! Cari punya cari dah tak jmpe kedai tu. Dah la cari Nama Kedai pun tak hengat. Memang agak mangkuk!ahahaha!! Jadi google la tengok  blog orang2 sebelah ramai jugak yang suggest makan Seafood dekat Haji Ramli. Memang Fames tempat ni di Cenang!
Kitaorang order Ikan Jenahak Bakar, Ketam masak Thai Chili, Sotong Celup Tepung, Tomyam Seafood & Kailan Ikan Masin! Even ramai orang, paling bestt sebab Service dia cepat makanan sampai. Just tunggu dalam 10 min jerrrr zasss makanan terhidang atas meja ok!
short vacation trip to Langkawi - haji ramli seafood

Inilah Juadah yang kami Horder! Tapi kan..tapi kannn bagi saya laaa.. Masakan tempat Haji Ramli ni Kurenggg siket la. Kalau Tomyam tu depa just campak Kiub Tomyam semata. Rasa2 terus rasa Kiub. Ecehhh~~ (Macam pandai sangat masak kan!lol;p). Ikan Bakar tu bolehla tahan dengan Ketam. Total semua dalam RM 110! Murah ke mahal eh? hurmmmm…;p

short vacation trip to Langkawi - menu restoran hj ramli

 Lepas dah tdokan si anak2, ingat nak dating la keluar dengan my sayang Night Walk! alih2 dalam kegelapan si Kenit Amir Khalif tak tdo lagi daaa.. Sekali kitaorang laki bini keluar bilik bunyi Orang bertempikkk dalam bilik. ahhaha!! nak tak nak Bawak jela. spoil betul la si Amir ni! Tak kasi can betul…;p
Masa Jejalan ni terserempak la dengan Izara pelakon Drama yang makin meletops di kaca TV. Diaorang tengah bershooting! paling best tengah diaorang shooting lalu pulak tepi iols ni haaa..ekekek!
Best sangat Night Walk sepanjang jalan di Chenang! Memang malam yang Hidup dengan Warna Warni..
Layanzz Air Kelapa Muda
So, Next Day Berpagian bangun pagi seawal 7 pagi Breakfast
& Island Hoping!

Breakfast!
 While Waiting Boat!
 Segar je Udara sepanjang atas Boat! Tenang Jiwa Raga
Island Hoping kitaorang dibawa ke 3 Tempat! Tasik Dayang Bunting, Tengok Burung Helang & ke Pulau Singa Besar

Siap Bersnorkling lagi yer.. Tengok Ikan2 kecil keliling! Memang geli tapi besttt sangat! Pengalaman indah berbunga di hati..cewahh~~~

short vacation trip to Langkawi - pulau singa

 MasyaALLAH!! Cantik sangat kann Air Laut kat sini!
 Tak yah pergi Zoo nak tengok Monyet! Segala Mak Nika Monyet hado.. Ada Sekor tu paling Veteren mebe umur dalam 70 tahun! eh ada ke monyet umur 70 tahun? haku pun tak tahu…hahhaha!!;p
 Wefie sekali laki Bini..;p
 Settle Island Hoping around 1230pm macam tu. So bergegas la pulang ke Resort nak bersiap2 Shopping la pulak!
Check out Hotel dalam 130pm macam tu! Memang pantas.. sebab bibik dah get ready siap segala barang dalam bilik. ekkeke! Check Out then terus Luncheon. Kenyang perut terus ke Kuah. Memang tempat yang dituju strictly to Haji Ismail Group! Dah ramaiii sangat suggestion cakap barang dekat HIJ ni murah compare tempat lain.
Memula tu pergi jenguk harga sat dalam kedai HIJ ni. Then pergi la ke kedai depan tu nak compare harga. Kekononnya la kan. Tapiii memang pun! Mahal Singgit kalau Coklat2.. hahahah!! tanpa fikir banyak, nak Jimat masa, so kitaorang just stay dalam kedai HIJ hampir 2 jam. 
 Bermula episod Shopping Coklat2, senduk menyenduk, sudu menyudu, thermos & paling besttt dah beli pemanggang Ajaib! So lepas ni boleh la nak masak segala mak nenek masakan Seafood.. Jadi Jimat tak yah makan kedai dah ..ecehhh sajerr!!;p

 Dah settle menyopping, plan nak pergi Idaman Suri. Tapi tengok masa terhadd sangat nanti lain kali la pulop. Berdebor si suami dah si isterik nak pergi shopping lagi satu tempat! kan berset2 bawa balik pinggan mangkuk..kikihh.. Selamat la time tu ye..;p
Tengok tangki minyak baki ada kot dalam RM 15 lagi..uishh, jangan membazir minyak! Baik habiskan..hahah! Jadi teringat la pulak dekat Laksa power Langkawi. Ni pun salah satu tempat yang fames orang suggestkan. Sampai dah kira Tahap Wajib la kalau datang Langkawi pekena Laksa Power. Jadi jom pegi test power ke idak..;} Sanggup pulak meluncur laju dari KUAH ke arah Airport semata mencari Laksa Power. (Pakai waze jer…) Curlast sangat siap ada dalam Waze lagi hokeyyy..;!
short vacation trip to Langkawi - laksa power
 Inilah Laksa Power! Tempat tepi laut bersebelahan dengan Airport. Kalau Flight Take off dengan Landing memang boleh nampak sebijik kapal terbang  besar depan mata. best jugak! Rasanya kalau duduk dalam flight tu pun nampak dari tingkap gerai ni..ekekke!
short vacation trip to Langkawi - laksa power tepi pantai
 Ni laaa Laksa Power! Tapiii kann.. keras ckit laksanya.. Kuah dah ok. Bolehla melayan..;p
 Haaa~~ Cendol dia memang terbaikkk..laaniii memang masih terpanggil2 di ingatan..!

 Tenang dan mendamaikan jiwa~~ Angin sepoi2 bahasa…
Dalam setengah jam je settle makan2 segala, so masa untuk pulang ke Jeti! Nak rush naik ferry pukul 6 petang. Alhamdulillah, perancangan Allah swt elok benorr.. Sesampai je dah hampir Jam 6ptg. Beli Tiket hantar kunci kereta zasss masuk dalam Ferry! phewwss~~ Legaaa…
Bye Bye Langkawi! Till we meet again. Actually, banyak lagi tempat tak bawa anak2 pergi Jejalan kat sana. Like Padang Mahsuri, Cable Car, Underworld… Mak Ayah dah khatam habis dah tempat2 best di Langkawi dedulu kala.. So plan next time nak bawa ke tempat2 tu la pulak with anak2..
Sebelum Pulang ke Kuala Lumpur, wajib la pekena Char Keow Teow Permatang pauh! Dekat je tepi Highway.. Fames tempat ni sejak turun temurun lagi. Service dulu cepat je sampai. Laaaniii lambat benoo service. Rasa masih umpph lagi macam dedulu kala~~
short vacation trip to Langkawi - koey teow permatang pauh
Even time ni dah 10 malam ke atas, tapi orang ramai masih serbu, best sebab Udang depa Besaq..;p
short vacation trip to Langkawi - kueh teow sedap
Taraaa~~ Char Keow Teow Permatang Pauh!
Even 2 hari 1 malam je di Langkawi, Overall sangat berpuas hati! Setiap masa diisi dengan Aktiviti yang padat! In shaa Allah, berjumpa lagi nanti. 
See ya in Next Entry.. Hope you guys enjoy la coretan hatiku ini..hehee~~
dadaaa..
Love,
Adibah

Hello Vienna!

Goodbye Budapest, Say Hello to Vienna! In shaa Allah, jika ada rezeki pasti datang kembali with my familia. Best place, Nice Architecture & Amazing View..!





Today is the day that I’m waiting for so long time!! hahaha..;p
PANDORF FASHION OUTLET di Vienna!
Berpagian Check out from Hilton Budapest Hotel menuju ke bandaraya Vienna. Its took around 4 hours untuk sampai ke sana. 
Adibah Karimah at Pandorf Outlet Vienna!
Actually, kat sini tak sempat nak bergambar bagai. Masa untuk shopping Travel Agent kasi just 4 hours! sebenarnya tak cukup okeyy 4 jam sahaja! Masa sangat cepat berlalu even dah berlari2 anak masuk ke satu kedai ke satu kedai…arghhh!! Banyak sangat Shop tak sempat nak masuk.. Imagine kitaorang tak sempat pun nak ber”Lunch” coz sibuk memilih yg mana berkenan di hati. hahaha! Of course i aim dari Malaysia lagi to have my own new collection from Prada. At least ada kenang kenangan dari Vienna! Ouchh,,! Alasannnn sangat..ekekeke!!
Kalau sesiapa yang berpeluang pergi ke Europe & especially if you guys visit outlet2 macam ni, Wajibla beli at least satu Branded item! Price jangan di bilang don! Memang jauh bangat lagi murahhh disini. huhuuu..!!
 Hasil yang sempat dirembat!! phewsss, berpeluh dahi,..lol;p
Yang belah kiri skali tu ape kes pulak jejauh nooo beli pisau sampai ke sinun. Macam Kay Ell xda kan?hahaha..;p.. Actually ni laaa my favourite pisau “Zwilling j.a. henckels” yang tak perlu diasah even pakai la sampai 10 tahun pun! Kalau yang tak brape nak berasap di dapur bolehla tahan sampai 20 tahun.ahaks! haaaa, ajaib x? First time beli di Swiss dulu masa tahun 2009! Memang tahan ketajamannya sampai la skrg ok. So this time kita beli 1 set trs la. Baru puas hati nak sembelih lembu kambing ayam bagai. Kalau tak terkehel nak mengasahnya.. Ekeke!

Jenama yg paling Top Ranking around the world “Zwilling j.a. henckels”. Kalau kat sini mau nye lebih Rm 1000+ if 1 set..! Beli kat sana murahla ciket..hikhik

So, Aktiviti untuk hari ni just Shopping..! Disebabkan perjalanan dari pagi dah ambil masa dalam 4 jam then berkampung lagi di outlet around 4 jam. So its time to Check in Hotel at Vienna! Nak refereshkan diri pulak.
SAVOYEN VIENNA HOTEL

Bilik yang sangat luas.. ni baru satu side.. ada beberapa side lagi tau…hehe!
Tonite we have special “Gala Dinner” together with all qualifiers at RATSKELLER RESTAURANT!! Setiap kali trip dah jadi satu kewajipan dalam satu malam mesti ada special dinner. Bukan malam yang lain tak special, hehe! its like reunion. Ada Entertaiment, speech by General Manager, Birthday celebration & Lucky Draw. Bab makan fuhhh mewah sangattt..!!

Cantikk sangattt Bangunan di Belakang kan?
Dalam Bangunan pun tampak mewah!
With General Manager HaiO Mr Teoh!

Yayyy..!! FREE Gift from Company Swarovski. Alhamdulillah!

Congrats Manje! Dapat Lucky Draw Jam from Marc Jacob worth RM1000! fuhhh.. Bukan calang2 yg bertuah tau.. Ko memang bertuah sangat!! Congratss sayangku!!

Hari yang cukup penat tapi sangat Exciting!! Its time to have a good rest. 
See you in last entry my Journey to Vienna & Budapest ya!
Stay Tune!

Baazar 1.0 ATeam Terengganu!

Shout out to Warga Kuala Terengganu..! Save the Date start 19th – 21th February 2015 to meet personally #ATeamTerengganu at Pusat Dagangan 
Terengganu (TTC) start 19th-21th February Booth 13.. !!Special Gift, Special Discount & Special price waiting for you.!! “Premium Beautiful Corset, Marine Essence Beauty Bar, Mineral Coffee & macam2 lagiii boleh dapatkan di sana…Orang2 ganu kiter, Jom pakat mari ramai2 deh..!;) Jumpe di sanaaaa~~~~ !
Adibah
019 6615447

Journey to Budapest!

KL – Dubai – Budapest
Rindu serindu rindunya my VVIP Trip to Vienna & Budapest! Alhamdulillah another destination on my list ke Bumi Eropah. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.hehee!! Rezeki yang makin hari berbusiness makin lama makin berpijak pijak..;) 
Syukur Alhamdulilllah!
Of Course bila sebut Europe siapa tak nak jejakkan kaki kan? Keindahan Bumi ciptaan Allah swt tiada banding nya.. Permandangan yang cukup cukup memukau di mata dan indah paras rupa sepanjang perjalanan kami disana.
7 Days 4 Nights Austria + Hungary will be always remembered in my memory sampai bila2. Perjalanan yang mengambil masa 16 jam from KL – DUBAI – BUDAPEST with Emirates Airlines EK373 masih segar dek di ingatan! Sakit belakang depan tengah atas bawah segala tak usah di cakap.haha! Disebabkan terlalu exciteddd semua tu tak fikir dah. lol..;p..This trip paling awesome sebab dapat bawa bersama rakan2 seperjuangan yang sama kepala,  and mostly leaders in Awesomazing Team. Of coz sepanjang perjalanan sentiasa hingit bingit dengan bercerita keasyikkan dan keseronokkan sepanjang trip! Love you guys so much!!
This Entry agak panjang ckit. Kita kasi khatam terus untuk 3 hari perjalanan in 1 Entry..ekeke! Kalau trip Shanghai hari tu Khatam terus Satu hari, tapi sebab Europe ni memang panjang melebo nak bercerita! Tersangat indah bak taman bunga penuh didada..lol..;p
Our Journey is Began from KLIA

Geng mak jemah nak pegi Europe nieh..!haha

“Awesome people in Amazing Business” 
 Tq so much my dear partners Wanie & Nurul hantar kami2 di Airport. Love both of you!

 4 Hours Transit at Dubai Airport.. We all get FREE voucher for Breakfast from Emirates Airline! Awesome..!

Muka Kekenyangan Breakfast!
Sesampai di Budapest, after bersiap2 di Airport we all terus di bawa untuk Lunch ala2 pakistanis. Cuaca this time around 10c.. Memang sejukkk sangat!! Tapi still boleh layansss

Makan + Solat sekaligus kat sini
Selesai Lunch terus ke Hero Square , Parliment House & Chain Bridge. Jom kita layanss Picturesss!!

Big Congratulations my beloved partners yg First Time jejakkan kaki ke Bumi Eropah bersama Awesomazing Team, Safarina, Siti Manja Diana, Tim & Radenina! For 2nd time with us is Zahirine! Bukan calang2 orang yang berjaya jejakkan kaki ke Bumi Eropah! Seriously, Salute dengan semangat diaorang yang tak kenal erti putus asa. Bila kita bersungguh sungguh confirm Impian dan cita2 boleh tercapai!! Next we gonna rock at Bangkok with other Qualifiers in Ateam too!
“The more the merrier”
Check in at Hilton Budapest Hotel! Curlastt sangat okey. 5 star treatment especially to Qualifiers Europe Trip!! Memang tersangat Awesomazing!!
Get Ready for Dinner
Dinner at Marvanymenyasszony Restaurant. Dish Turki style with Gipsy Show! Restaurant ni dah lebih dari 100 tahun! Open especially only for Us! Sambil makan sambil bergelek inul di kerusi.hahaha!
“Rasa Sayang” Melody special treat only for us! wohaaa..!!
Selesai Makan & bergembira sakan with Gipsy show, its time to take a good rest! Cuaca yang sangat sejukkk sampai berasap bila bercakap. Menggigil satu badan! Cuaca kat luar this time around 1c..!gggrrrr… Nyenyak tido tak sedar laaa..
So, Good Night from Budapest!
Hello & Good Morning! 
Breakfast at Hotel before tayar golek to Visegard Castle.
Visegard Castle ialah Istana musim panas bagi Raja Matthias Corvinus Hungary abad ke 13 era Renaissance yg terletak di tebing Sungai Danube Pest Utara. Kota Budapest Merupakan penggabungan yang dilakukan pada tahun 1873 lagi. “Buda” Sisi Barat, dan “Pest” di sebelah Timur. Perpisahan di antara dua kota ini oleh Sungai Danube. Bila digabungkan menjadi ” Budapest “
Tempat dari Hotel ke sini takes around 1 jam.. Perkampungan yang jauh terletak dari ceruk kota. Masa ni cuaca dah ke arah negetif! Kalau tak pakai glove memang boleh beku jari2.

We just arrived here! yayyy..!!

Dijamu dengan Teh panas. Memang best time2 kesejukkan tahap beku macam nieh..!
 Adibah Karimah at Visegard Castle

 Special Entertainment only for us!
Bersama Abang2 Sado Visegard!
 Group Photo #AteaminEurope!

 Sejuk2 memang kelaparan yang amat! Its time for Lunch!
Geng2 HBO Team yang sekepala!

Lunch at Renaissance Restaurant! Masih teringat lagi Mushroom Soup yang paling sedap i have tried! Restoran turun temurun abad lamanya.

King & Queen!

Anak kepada owner Restaurant yang paling Hujung dari kanan. Service thumbs up! Sampai ke Bas digendangnya sbg tanda ucapan perpisahan & terima kasih.
Till we meet again Visegard Castle! Alahaiii, tengah menaip ni pun masih terbayang2 tempat ni. seriously rindu yang amat dasyattt!! Layanan yang sememangnya tip top diaorang semua ni.
Fisherman Bastion!
One of Unique place is here! Dari atas puncak boleh lihat Sungai Danube & Budapest City Hall.

 www.awesomazingteam.com
 SubhanaALLAH! cantiknya Architecture. Unique & Classy!

 Owner Blog at Fisherman Bastion
 With Hubby, Bestfriend & Team mate!
 Stylish of HBO Team!
With HBO Team members & dearly mentor Kak Misah.
Danube River Cruise!
MasyaAllah! Cantinya ciptaan Ilahi.

After Danube River Cruise, Dinner at Shiraz Restaurant! Arabic Food in da House. Superb Sedap!! Tak berkesempatan nak bergambar dengan Nasi, sebab memasing dah kebulur. Nampak nasi terus menerkam hingga menikam! hahaa..;p
Btw, its Awesome Journey so far. Till we meet again in next chapter ya.
Stay Tune Baybeh..!

Power of Networking Awesomazingteam!

Seminar Power of Networking was Done Successfully..!!
Big Congrats TEAM Members Awesomazing Team yang sama-sama menjayakan this Awesome Seminar.. Tanpa tangan2 yang menghulur pasti kita tidak boleh bersama mengorak langkah untuk terus maju ke hadapan.. This is what we called a Good Teamwork..!!;)

11th October 2014, at Tropicana Golf & Country Resort!Seminar Power of NetworkingAwesomazing Team


seminar Power of Networking by Awesomazing Team
Seawal jam 830 pagi, AJK2 sudah berada disini dan sibuk dengan tugas masing2..Sound Check, Lighting, Stage, Photographer, Sambutan VIP & so on. 
As usual, Me Adibah Karimah as a Emcee for this Event. Dimulakan dengan Doa, Nyanyian lagu semangat kebangsaan HaiO Perjuanganku & here we goo for Chicken Dance..!! Kasi regangkan otot2 di awal pagi & of course kena serap semangat membara sebelum cedok ilmu dari barisan2 speaker yang Hebat!

1st Speaker by CDM Kelvin Yap. Pakar produk kesihatan “Biovelocity”! Beliau pernah mencatatkan rekod peribadi hingga menggemparkan Syarikat dan Orang ramai dengan hasil Jualan lebih dari 8 Juta sales dari hanya Produk Biovelocity Sleep Mate! Bab kata beliau, “berniaga bukan untuk mencari Duit semata, tapi bila ada produk yang hebat sekaligus boleh menambah nilai hidup orang lain dengan membantu ramai orang di luar sana yang bermasalah penyakit dalaman atau luaran pulih setelah menggunakan tilam ajaib Biovelocity ini.

Memang perkongsian yang cukup menghayat hati apabila lihat sendiri depan mata Testimonial berkesan sebelum dan selepas penggunakan Tilam ajaib Biovelocity Sleep Mate. Ada satu kisah yang paling tak dapat dilupakan, sepasang suami isteri yang terlibat dalam satu kemalangan ngeri hingga dapat liputan dalam akhbar dan social media serata Malaysia. Si isteri Meninggal di tempat kejadian, manakala si suami lumpuh seluruh badan. selepas 2 minggu seorang sahabat perkenalkan tilam ajaib ini sedikit demi sedikit nampak perubahan pada anggota badan. Dan setelah hampir 6 bulan menggunakan tilam ini Alhamdulillah, dengan izin Allah swt mangsa dapat berdiri dan bangun seperti biasa. Memang doktor sendiri tak menjangkakan keadaan beliau akan pulih seperti itu apabila lihat kembali di awal selepas kemalangan beliau hanya mampu bertahan dengan menggunkan bantuan alat pernafasan dengan 10% oksigen shj. Memang Ajaib!

Selain itu, perkongsian dua lagi produk hebat iaitu Bio Seleza Feminine Pad & JTX Air Tracker!

Break for Lunch + Solat

After Lunch break, all participants berkumpul diluar melihat sendiri depan mata bagaimana Kereta Skyline GTR 3.8 milik CDM Kelvin boleh tambah Power & Jimat Minyak hanya dengan melekatkan JTX Air Tracker di bahagian Air Filter. Sesuai dengan semua jenis Kenderaan! Dahla smooth je bila drive, Jimat pulak tu.. JTX Air Tracker telah dapat pengiktirafan daripada SIRIM. Memang terbukti keberkesanannya!

Testing Audi R8 CDM Azlan Deraman
The next slot from Our Multimillionaire Icon Malaysia Cdm Azlan Deraman. Pastinya Slot yang  ditunggu ramai. Perkongsian dan pengalaman sendiri Abang Lan dikongsi bersama dengan Usahawan2 baru yang berjinak dalam bisnes ini.
Syukur Alhamdulillah, ALLAH SWT pertemukan jodoh Ateam dengan Abg Lan. Sentiasa berikan motivasi dan strategi untuk kumpulan ATeam terus maju ke depan. Sentiasa dahulukan rakan kongsi didepan dan nak semua merasa apa yang beliau dapat! Terima Kasih Sifu..!!
Snap 1!!
Snap 2!!
Snap 3!!
Snap 4!!
We are Ateam, We are AwesomazingTeam!
Last slot for Seminar from CDM Hamisah Alias. 10 tahun pengalaman Kak misah dikongsikan  dengan kami semua. Jatuh Bangun bisnes itu perkara biasa. Jatuh lagi kita bangkit, jatuh dan terus bangkit. Bila Jatuh itulah pengalaman yang cukup berharga untuk diri kita sendiri. Lambat cepat sesuatu bisnes itu tak penting, tapi berapa lama kita boleh bertahan..!! kata2 seorang Otai yang masih Berbisa, kak misah.
Sebelum penutup majlis, lagu Yakin Boleh mesti terpahat di hati. Lirik lagu , “Jikakau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan, jika kau fikirkan ragu2 usaha mu tidak menentu~~~ this song always bermain di legar fikiran…Barulah lebih bersemangat jitu bila berbisnes!
Bersatu Hati kita Teguh, Berderai kita kan Roboh!!

Finally, last picture with my beloved partners, beloved AJKs in Awesomazing Team!
Hopefully our relation last forever.. Bukan setakat sahabat dalam bisnes bahkan lebih dari seorang Abang, kakak dan adik.

Congratulations to all My Beloved partners,
Till we meet again in next Seminar!
Are you Ready?!!
I’m Ready!!!
Love,
Adibah

Congrats Nadrah!

The Terrace Cafe,

The Royal Bintang The Curve

Helloww Everyone!! Today nak berstory mory about this beautiful place! The Terrace Cafe..! Kenapa ye? Apa yang special sangat this place? This place was my First time Dinner here. Before this ramai juga suggest this place but buat endah tak endah..haha! Bukan tak nak try, tapi tak berkesempatan lagi. The best part along the walk at curve ni banyak sanagt choices yang you guys can choose. Like Marche, Johnny Rockets, the Apartment, & many moreee!!
 Dari masakan Melayu, Jawa, Western, Indonesian, Arabic Foods..fuhhh semua boleh petik jari je cakap kalau nak makan area sini tau!hehe ;p.. Actually we came here already planned earlier to celebrated one of qualifiers in Ateam under Radenina Team, Sales Manager Nadrah! Big big clap to you my dear. Actually ada simbolik kenapa Nadrah ni boleh qualify? haaa, yang tu kena contact her personally la. Together we celebrated that night with her leader Radenina. Tq my dear.
So, here we go!! Lets scroll what is happening & awesome sangat this place!!
Dinner at The Terrace
Dinner at The Terrace cafe
Amazing right?? Yummylicious baybehhhh!!
Dinner at The Terrace bersama Nadrah
Variety food here!
Lets choose yang mana satu berkenan di hati..;)
Pelbagai makanan di The Terrace Cafe
Seriously masa nak habiskan all this food memang dah kembung perut! hahaha!! mana tak nye the best service by “Chef Mat” buatkan kami burger setiap seorang.  Masakkan beef, lamb, chicken. Dengan sos BBQ memang ummphhh habis laa…;p
From my feedback, makanan kat sini not bad laa.. Sedap2 belaka! Price also reasonable. Boleh directly sahaja pergi ke sini without booking if weekdays, but if weekend wajib book dulu takut full table!
This place bersebelahan dengan Johnny Rockets! sesambil tu berjoget sakan jugak kitaorang..hikhik;p
Masakan di The Terrace sedap
Makan di The Terrace cafe
Nadrah with her BFF!
Nadrah salah seorang Awesomazing Team
Last before we going back, sesi sampaikan hadiah pulak ok! Tu yang best about this Business with ATeam,..! Makan FREE, Travel FREE, dapat Hadiah macam2 lagi & its FREE!! Best kan??
Big Congratulations Nadrah! Peluang yang hebat Nad grab depan mata. Tak sia siakan. Masa first time jumpa Nad ni, lepas dengar her leader explaination about this Business Network terus Nad ambil keputusan malam tu juga Sign up as one of Team Member in Awesomazing Team! phewwsss~~!!! Memang salute dengan Nad. Still single & available (hehe), part time as a Master student & also part time as Business Women!! Saluteeee to you my dear!! Semua sapuuu!! Tiada alasan confirm boleh Berjaya!!;)
Dinner bersama di The Terrace Cafe

Nadrah ahli ATeam baru
 If You guys from Klang Valley, can directly Contact Nadrah how to join this Business ok:-
Follow her FB: Siti Nadrah
Follow her PAGES :@NadrahNorazmiShop
Follow her IG : @NadrahNorazmi
012-2287974
Lots of Love,
Adibah

Honey Bee Awards Celebration!


Honey Bee Awards Celebration 2014!

Big Congratulations to all the winners in HBO Team (Hebat Berniaga Online) who achieved target for May & July. Usaha berterusan pasti GANJARAN menanti! Just do it & never give up!
The Venue of the day at Intekma Resort Shah Alam. Lets scroll what happening on that day..;)

Honey Bee Award Celebration di INTEKMA

Part of AJK for Honey Bee Awards Celebration!

Honey Bee Award Celebration bersama Hebat Berniaga Online team

Honey Bee Award Celebration with Adibah Karimah
CDM Adibah sbg MC dlm Honey Bee Award Celebration

Me, Adibah Karimah as a Emcee for today!;)

Before we start the event, regangkan otot2 dengan Berpoco-poco! Semua gembira sakan sebab ada yg ke belakang, ke tepi, ke depan.. Nasib tak jatuh bawah stage. Lenggok punye pasal kan..hahaha;p

Menari poco-poco bersama bersama HBO Team
Dimulakan dengan Lagu “Hai- O Perjuanganku” sebagai pembuka Majlis
HBO Honey Bee Award Celebration at INTEKMA
 The Variety Gift all is worth more than RM 10,000!! 
Pelbagai hadiah menarik utk Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Hebat Berniaga Online team Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Millionaire humble Person CDM Haji Azlan Deraman.. 

Kata2 Jutawan yang berpengalaman lebih 10 tahun dalam industri Hai-O Marketing sangat berapi dan membara bara! Ilmu perniagaan tulen dalam business ini dikongsi pada audience yang hadir petang itu. Truely inspired with his word! Follow rapat2 orang yang dah terbukti Berjaya, Confirm Bulat-bulat boleh Dapat!!

Bersama CDM Hj Azlan Deraman in Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Bersama CDM Kak Hamisah in Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

 Kusyuk with Cdm Hamisah Alias

So, Here we go Celebrated winners by categories! Everyone super duper excited & of coursela berdebar jantung masing2 bila nama di announced! Happy to see their face.. Muka Seorang Usahawan yang penuh dengan rasa Kejayaan!
Here we have 4 categories to celebrate before we announce Lucky Draw Winners & Best Dress of the Day! Its so Amazinggg event..;)
Bermula dengan kategori Saguhati. Hadiah Voucher from Parkson!
Here 9 winners from Awesomazingteam!! Big Congratulations my darlings Ateam! Proud to see all of you on stage! hip hip hoorayyy..;)
Gambar pemenang Honey Bee Award Celebration at INTEKMA
All together winners in HBO Team members 
HBO winners of Honey Bee Award Celebration at INTEKMA
3rd Prize, Hadiah Jam Tangan “Fossil”! Here, 10 winners out from Awesomazingteam! Sangat amazing you guys buat sales gempak bertingket-tingket! Gracias.. Excited dapat pakai Jam Baru.. curlastt! Happy to see their face on stage yg super duper excited! Kepuasan terpancar bila terima award!hehe;)

Awesomazing Team winners of Honey Bee Award Celebration at INTEKMA
Awesomazing Team bersama mentors in Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

2nd Price is so special! Buat sales memang ribu riban & together with all team members under one roof! Berjaya lahirkan pemimpin yang buat sales gempak juga dalam masa dua bulan yang berturut2!  Big congratulations to my protege DDM Efah Mustaffa qualified this categories dari 2 orang pemenang from HBO Team! We in Ateam so proud of  you my dear.. Soon, gonna be Crown Diamond Manager!;)
Efah Mustaffa pemenang Honey Bee Award Celebration at INTEKMA

Efah Mustaffa menang Grand Prize dalam Honey Bee Award

Grand Prize is Personal collection sticker paling tinggi each group in HBO Team!

Setiap wakil Group in HBO Team will get Handbag Sembonia! 
In Awesomazingteam the winner goes to once again DDM Efah Mustaffa. Big Clap3XX to you my dear. Keep it up & keep maintain high sales every month ok!;)
Efah Mustaffa menang Grand Prize dan beg Sembonia
Together with the winners!
Pemenang Lucky Draw menang Beg Sembonia dlm Honey Bee Award
For the Lucky Draw! Semua bersemangat waja tengok no bertuah impian masing2!.. Partners in Awesomazingteam cukup bertuahla hari tuh boleh bolot 6 Lucky Draw out from 10! wohoo!!.. sangat bertuah la you guys.. Si Emcee so jealous laa..ahaks! Rezeki anak bila Grand prize lucky draw goes to my partner from Teluk Panglima Garang, Khadijah Hashim. Itulah yang dikatakan rezeki anak kan.. Tahniah all my team mate Awesomazingteam!

You guys so Amazinggg!!

Semua pemenang bersama hadiah HBO dlm Honey Bee Award
 Excited dengan hadiah masing2! Muka2 yang happening..!! So Sportingla masing2.. Love them so much.. Dah ibarat macam adik beradik.. gelak sakan je manjang!hehe..;)

Honey Bee Best Dress??

Who’s the lucky person?! Hehe.. one from our team members Awesomazingteam Suhana Daud & another one from protege Cdm Sha Khalid.. Disebabkan suasana time ni masih lagi dalam mood raya memasing bergaya sakan. Sempat jugakla si Emcee bergurau senda dengan pemenang Best Dress ni untuk buat Cat Walk..gituuu!!;)
Suhana Daud menang Best Dress dlm Honey Bee Award
Yayyy!! Semua tunjuk Hadiah Masing2.. Balik rumah confirm tak boleh tidur..hahah!
Hebat Berniaga Online team members sedang meraikan Honey Bee Award

HBO santai sambil meraikan anugerah Honey Bee Award

HBO santai sambil meraikan anugerah Honey Bee Award di INTEKMA
Last but not least of course penghargaan to Master Sifu Cdm Azlan Deraman. We really appreciate budi baik Abang Lan yang sponsor semua Hadiah pemenang2 worth more than RM 10,000!! Alhamdulillah, mentor yang tak jemu2 bagi suntikan motivasi dan strategi untuk terus menerus berjaya dalam business ini!
HBO meraikan anugerah CDM Azlan Deraman dlm Honey Bee Award
Untuk nenda yang tercinta CDM Hamisah Alias yang sentiasa bersama ups & down! Mentor, penguatkuasa, Ibu bapa dan juga sebagai Jurulatih pemankin untuk kami semua di HBO Team.
HBO meraikan anugerah CDM Hamisah dlm Honey Bee Award

HBO meraikan anugerah Honey Bee Award baru-baru ini

Group photo with Family Hebat Berniaga Online (HBO)

Hebat Berniaga Online group photo luar INTEKMA
Awesomazing Team Members!
Awesomazing Team bersama mentor CDM Azlan dan CDM Hamisah group photo luar INTEKMA
We are Ateam & We are Awesomazingteam! Yeahh!!..;)
Awesomazing Team bersama mentor CDM Azlan dan CDM Hamisah group photo
Special pose from us, our trademark Awesomazing team!
Hello Ladies out there..come & join us today! yuhuuu..;)
Awesomazing Team Ladies Club freestyle photo
Are You Ready to Chase your Dream?
Here together with us in Awesomazing Team!
Love,
Adibah


Adibah Karimah turns 28 years old!


“28 August 2014” Adibah Karimah turns 28 years old! 

Happy Birthday Adibah Karimah
Cun sangat angka tu kan..love it! 28 years old, 4 kids & the only one beloved hubby here i am today! Alhamdulillah, ALLAH swt masih lanjutkan usiaku hingga hari ini. Terima Kasih Ya Allah! Syukur dengan semua nikmat yang telah engkau kurniakan.. Hopefully dapat lagi bertemu angka 29 pada tahun depan mudah mudahan Ya Allah!
Ehemm, So whats the surprise for this year>? Act i didn’t expect anything for anyone else except my beloved hubby! haha..(statement tak boleh blah..) sikit2 si suami kena buat surprise kan.. yela, kate isteri cinta kekal abadi tak gitu..lol;p
28 August 2014 hari tu still weekdays.. Me also bz bz berappointments sana sini helping business partners closing sales disebabkan time tu pun dah nak end of month kan. Memasing sibuk nak siapkan sales for August! So buat relaxs jela even hari tu terasa la jugak nak makan kek besday sendirik!ekekeke… Sebab daku memanglah penggemar kek yg sangat tegar especially choc moist cake!.. so biler lagi kan nak menikmati rasa kesedapan kemulusan keenakkan kek yg amat dasyat kalau tak besday sendiri..;p
Detik tarikh 28hb Jam 12pm, Mr hub duk sibuk tarik tangan suh teman makan kat dapur.. time tu dah tidur pun sebab rasa penatla sangat.. Ingat jugak hari jadi sendiri tapi bolayan jela. Berbisik dalam hati esok la tu dia buat serprise!kikiki..(dengan harapan lol;p)..so time tu bangun memalas la ke dapur. sampai dapur tutup mata la pulakss, jeng2 keluarlah sepotong kek secret recipe chocolate indulgence! mata pun terus segarrr bugar la time tu..so, he wish me “Happy Birthday Sayang”! tq my darling even hanya sepotong kek tapi still spesel dihati..cewahhh!
Keesokkannya bertalu2 la sms, whatapps, fb notification wish me Happy Birthday Adibah Karimah!wahhh! im really really appreciate it! Tqvm yang mendoakan kebahagianku dan keluarga tersayang till jannah! amin ya rabb.. Tak lupa juga special notification from mr hub to me! ayat memang jiwang karat selalu my doc love ni! butttt i like it darling..ehhehe.. bila baca selalu la tersengeh bagai kerang busuk..lol;p
So whole day la dari lunch date appointment back to back with my clients n partners! After last appointment memang perut time tu “keroncong untuk ana” hikss.. Tapi whole day tu mr hub senyap sunyi je after send me notification pagi tu. Terdetik jugak mana nieh lakiku pergi.. pelik bin ajaib..lol;p..kebiasaan kitaorg tak pernah senyap sunyi cenggitu.. hari2 mmg akan msg or call..tak pun kitaorg whatapps sembang2 merepek kehidupan seharian masa kini.ahaks! tapi hari tu senyappp je.. ku pun ego tak tanya kekonon nak merajuk la balik nanti..cehhh!
So berbalik pada cerita td tu after last appointments nak pergi la makan with partner si efah mustaffa yg drive sesorang dari jauh nung kedah.. sangat commited sanggup dtg nak berappointment with client! Alhamdulillah time tu closed deal rm40k!congrats yang.. 
Mebe dia kesian la tgk si besday girl ni terhuyung hayang kelaparan macam nak makan orang daaa!lol;p.. siap cakap nak bawak jugak pergi makan kek tersedap di dunia..mmg xleh challenge la kat memana. katanya! dah kerana tergoda dgn ayat si efah ni ku pun followww la dier.. ntah kemana la dia bawak tetiba sesat & gps bawak tempat yg sama balik..adoilaa.. mmg la dia org kedah of coz la tak tahu tempat. 
Then bila dia kasi address rupanya kedai tu belakang tesco Extra seksyen 13 yang kita appointment tadi je pun! punyela dia bawak sesat barat keluar masuk highway! lol lol & lolll lagi! time tu si efah cakap sorang lagi partner nak join makan2 tapi tak jadi last min. 
Alih2 ku direct call si safarina sebab dia memang orang shah alam tanya tempat tu kat mana kasi direction cepat! lapasr sangat dah ni.. Dia siap cakap dah order ni pun makan lapar sgt. tadi si efah cakap tak datang. ni dah order pulak makanan. silap dengar la tu gamaknya.. time ni mmg tak expect anythingla. pikir time tu laparr bangat!! nak makan! nak makannn..ggrrr (ketar lutut2)…hihi!
Sesampai sana, si safa melambai tangan ala penari zapin suruh si besday girl parking kat depan kedai tu. fikir dalam hati kedai ape ni. dah la hujung sekali, keliling pun gelap jeww. sedap celah mana nye kek kalau hujung cenggini. kataku dalam hati. hahha!(da macam tulis novel pun ada lol;p).. 
so sesampai je masuk dalam kedai tuuu, tup tupp buka je cermin kaca pintu tu ape lagiii… yg depa menyorok kat bawah tu bertempekk nyanyi lagu happy besday! chef & org kedai pun turut serta join! fullamakkk,  terharu yg amat dasyattt sehhh… heppy & bahagia sangat time tuu.. tapi sempat lagi bersuara kat partners kalaula hasbi ada kan best. mesti dia pun syok skali kan..
alih2 tak sampai 2 min, jeng jeng jengggg my darling hubby datang dari belakang memelukku dengan sejambak bunga rose merah yg besar gituuu!! Ya allah! time ni memang rasa berbunga bunga hati penuh taman bagai cinta di antara benua sangatt..ekekek!! time ni Suasana jadi sangatla bingit dengan kekecohan kitaorang ni..haha! Tqvm semua yg menjayakan.. Sayang korang ketat2! so, jom la layanss picture2 di bawah ini..;)

Menu makanan di Cotton Craft Shah Alam
Makanan memang lelazat la semua ni.. Tengok gambar dah meleleh depan screen kan.haha! Actually this shop baru sangat buka.. rasanya tak sampai lagi sebulan kot. tempat ni pun so stylish. If you guys check their IG boleh lihat fans with artist kesayangan pun buat surprise kat sini. This place sangat sesuai if nak buat any function yg cheeky. 

let’s follow their IG cottoncraft_ at Shah Alam.

Sambutan Birthday ke 28 Adibah Karimah di Cotton Craft Shah Alam
Tq my dear partners Ateam yg surprise bagai with this awesome cake! 
Jambangan bunga ros untuk Adibah Karimah
Jambangan bunga ros isitimewa sempena birthday Adibah Karimah
Of coz tak lupa to my darling hubby my doctor love Hasbi Harun.. So sweet of you darling kasi sejambak bunga rose nan merah..;p I love you so much!
Adibah Karimah sambut birthday bersama Awesomazing Team di Cotton Craft Shah Alam
Special Thanxs to my lovely partners malam tu pengelola rancangan Safarina, pelakon tambahan Efah, Radenina & Azie! love you guys.. hope our friendship last forever. aminnn
Adibah dapat bunga dan beg Coach hadiah birthday ke 28 di Cotton Craft Shah Alam
Siapa yg excited lebeyy ni dapat hadiah..ekekke!;p
Bergambar bersama ATeam sambut birthday Adibah Karimah di Cotton Craft Shah Alam
Tq sayang2ku sekalian! Much love…pap.pap.pap.papppp
Kenangan di Cotton Craft Shah Alam wall of fame Merdeka

Before balik, sempat pose dkt wall of fame cottoncraft_ sempena menyambut kemerdekaan yg ke 57! Merdeka! merdeka! merdeka!
Semoga Tanah airku Malaysia yg tercinta kekal aman dan makmur,
What Gift for me??
surprise gift drp Awesomazing Team
“Sling Bag Coach!”
Hadiah beg coach drp Awesomazing Team utk CDM Adibah

Special gift for me Sling Bag Coach from my dear partners Awesomazingteam!! Alhamdulillah, terharu sangat sampai lap air mata di pipi.hikhiks.. I know they collect money each others to give me this awesome gift  handbag! you know guys?? Im sooo Excited!! Happy me!! Tqvm my darlings #Ateam
# Awesomazingteam!
So for the next day, ada pulak surprise nye while im giving my speech in front at Training class Awesomazingteam..;)

Adibah Karimah dpt surprise masa berucap dalam kelas Awesomazing Team
Tq partners Awesomazingteam! You guys so Awesome!!
Kek harijadi CDM Adibah Karimah

CDM Hamisah Alias turut meraikan harijadi Adibah Karimah

With dearly mentor Cdm Hamisah Alias. Tq kak misah datang dari Sungai Buluh untuk support our team members in Ateam. Didnt expect kak misah nak datang malam tu. what a surprise!! Kata2 beliau sentiasa menjadi pemankin utk kami semua teruskan perjuangan dalam business ini. If nak Berjaya mesti konker ilmu di dunia mahupun ilmu akhirat! Baru kita betul2 menjadi orang yang Berjaya! Tq kakak sayang..;)
Adibah Karimah potong kek harijadi ke 28
Geng Awesomazing Team meraikan birthday Adibah Karimah
Last but not least Group photo with dearly partners Awesomazingteam & dearly mentor! Sayang kamu semua kerana Allah swt! Syukur Alhamdulillah dipertemukan jodoh with this awesome business!.. we not close purposely for business only, but we close like adik beradik sendiri. Ups & Down we will always stick together! In syaa Allah..
Till we meet again for Birthday entry in next year 2015 pulak! hehe..
Here, wanna share with you guys special video clip from my lovely hubby to me last June 2014!
So touching & i love it so much! Tq sayangku Hasbi Harun.. Semoga kita terus berbahagia till jannah.. amin ya rabb! 
Our Anniversary yang ke-8, 17 June 2014!

“Istimewa buat Kekasihku Abadi ku Adibah Karimah”


Love,
Adibah

Surprise Raya Aidilfitri 2014

Assalamualaikum Readers,

“Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014 
Maaf Zahir dan Batin!”
First of all, forgive me kerana membiarkan blog adibahkarimah.com bersawang dengan sesarang labah2..hehe.. kepala memang hari3 memikirkan nak mengupdate so many2 cerita nak share with you guys (yang mana singgah blog kiter..hehe) , tapi apekan daya! Sebulan dua ni memang sangatlah busy kesana kemari.. in shaa ALLAH, akan mencuba untuk memperbaiki diri dari semasa ke semasa..gituuu…
aminnn! Maaf Zahir Batin ye..0-0..;)
So, macam mana raya you guys? happening ke tidak? hehe! rayakan! of coz la happening..tapi zaman sekarang ni bila dah jadi mak ayah kepada 4 orang cahaya mata memang rasa lain macam ok!..haaa!! dah 4 anak ke.?? ha, yang tu la yang nak sharing2 with you guys in this entrty..cop, tak sempat nak habis ayat td.. ekkeke..yela, dah jadi mak pak pada 4 org anak mmg kelam kelibuts laaa..anak2 of coz la happy lompat bintang sana sini raya sakan sebab nak pauuu duit raya!!hikhik..

 Yang paling kelakar kan, anak sulonglah. Sebab dah masuk darjah 1 & dah pandai sangat kira2 ni. Alhamdulillah, math in class selalu dapat A..(Ecehh, nak cerita jugekss..lol;p) Mana tak pandai kiranye, asal masuk kereta lepas balik beraya duk mengira je kerjanya di seat belakang kereta. Penambahan duit main ratus je tak main singgit2 ni..memang kelakarla tengok gelagat diaorg ni adik abang.haha! Sampai sedara mara cakapla, tu la anak orang bisnes memang camtulah jadiknya…lol;p..takpe Redha jela. hehe…

Ramadhan Al mubarak kali ini memang sangat bermakna bagi both of us Husband & wife! kenapa?? apa yang spesel ye..;’) Alhamdulillah, seberat 2.75kg, secara normal, me selamat melahirkan baby Girl setelah sekian lama menanti! Syukur Ya Allah!..perasaan yang sangat gembira hanya ALLAH swt sahaja yang tahu.. mana tak happynya, sebelum ni dah 3 boboboi yang sangat lasak dan cergas ohkey 😉 Kali ni softla skit..hehe;p..

Preggy kali ni agak lain skitla berbanding sebelum2 ni. mebe sebab gugirl kot. perasaan mengah, semput lain macam jerr… Tapi agak sedih jugala, hanya berkesempatan berpuasa 1 hari sahaja bulan ramadhan..selebihnya perlulah mengganti dengan sabar lagi bertenang 29hari! huhuu..in shaa ALLAH, try my best utk settle secepat mungkin by divide by monthla utk lebih mudah..:) Actually my EDD sepatutnya 19hb Julai, tapi baby dah tak sabar nak keluar awal.. Empat orang anak jenis stok2 yg keluar awal & below 3kg semua. Syukurlah keluar kecik mudah skit nak menerang.ekeke;p

NAMED “Amina Sofia Bin Hasbi” born on 1st July 2014, 10.30am!


So, marilah scroll gambar baby Pwincess & gambar raya kitaorang..

Beraya dalam pantang
Mengalir air mata si ibu lihat wajah pwincess amina..terharuu Allah kurniakan gugurl..Syukur!!
Adibah Beraya dalam pantang
lepas sejam keluar dari perut si ibu
Dah lain kan muka.. after 2 week..
Selamat Hari Raya dari kami Ber-6! Theme : Pink.. Menyambut kelahiran orang baru dalam keluarga
4 orang anak Adibah Karimah
Aqil Haarith, Kamal Khairi, Amir Khalif, Amina Sofia.. Cahaya kehidupanku. Terima Kasih Ya Allah!
salam raya dengan ibu
With My Lovely mum.. Tahun ni 2014, sudah 14 tahun arwah ayah meninggalkan kami semua. sekejap sahaja masa berlalu. Teringat dan masih terbayang kelibat ayahku pergi meninggalkan kami semua hari raya ke 4 tahun 2000. Moga arwah tenang disana. Al FATIHAH
Bersama ayah dan ibu mertua
with in laws
Beraya di rumah ayah mertua suami, Hasbi Harun
Rutin setiap tahun di pagi raya berkumpul beramai2 di sebelah in laws. lebih 100 org termasuk cicit cuit muit kumpul bersama. Siap bagi ucapan raya tu wakil setiap keluarga..best!! meriahhh  sangat..;)
Hubby & wifey..;) Kepenatan dah dah petang2 raya ni..;p
My Baby Pwincess Amina Sofia. 
Meroyan dah mentang2 keluar baby gugirl, hambikkk kiri kanan tengkuk ngelip2! hahaha..;p
Rantai & gelang kiri Tok ma kasi, yg gelang kanan si Ayahnya..Menangis si ibu tengok!ekekeke;)
gambar favorite bersama suami
Second Day Raya : Blue Theme
Day 2 Raya.. Love this Abaya so much! “
Princess Abaya Meylana” from Memey Suhaiza.. Friendly breastfeed this Abaya..Shawl by my dear fren from @cyfarallinone..boleh check in IG. Love all to da max lah!! selesa & nice sangat…..ecehhh..;p
Day 3 raya: This one my family photos by Monopod..haha!! Nak monopod sangat, berbolotss sekali..;p
Raya tahun  ni kakak abang beraya belah in laws jadi raya ketiga la baru kitaorg berkumpul. kami?? nasib badann kahwin sesama negeri. tak jauh pulak tu 15 km kot tak sampai..hahha.. cari satu negeri dekat ngan kampung memang best! tak yah kelat2 muka sangat pagi raya..ekekke;p
Nak monopod jugakss, alih2 berebut dgn si kecik amir khalif! adoiilah.. macam2 ragam daa nk bergambo kalau anak ramai.hikhik
Always be my baby boy! Amir Khalif;)
Melarams to obecoz..hehe.. Time ni baru 31 days berpantang..;p
Cucu Tokma..Total 12 orang, 10 boboi 2 gugirl..
With my only one kakak dari 7 adik beradik.
See you guys in next entry pulak ye..
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin 2014!
Kosong kosong yer semua..;)
Love,
ADIBAH

Promosi Hebat Biovelocity Sleep Mate!


“HURU-HARA BIO VELOCITY SLEEP 
MATE TAHAP MAKSIMA”!!
PROMOSI HARI TERAKHIR BELI 3 
PERCUMA 1


Terbukti Dengan Pelbagai Testimoni PANASS Seluruh Malaysia!!


✔️ Sakit Stroke Pulih!
✔️ Lelah Kembali Normal
✔️ Migrain Senyap Sunyi
✔️ Tidur Lena Hilang Dengkuran!
✔️ Sakit Belakang Pulih
✔️ Kebas Kaki Tangan Tiada!
✔️ Darah Berjalan Lancar
✔️ Anak tak berjaga Malam
✔️ Bertenaga 24 Jam!
✔️ Lumpuh kini sudah Berjalan!

“CEGAH SEBELUM SAKIT, RAWAT SEBELUM PARAH”.

KINI SEMUA MAMPU MILIKI DAN RASAI DUNIA KEHEBATAN BIO VELOCITY SLEEP MATE!

SAVE UP TO RM1500 ONLY FOR TODAY 30 April 2014!!
STOK TERHAD! ORDER SEKARANG!!

Whatapps/pm/call:


019-6615447
>