Bintang SM/SSM ATeam 2015

Big Congratulations to all Sales Manager & Senior Sales Manager Ateam Achievers! 

Thumbs up & Big Clap to all of you!
“Perjalanan Beribu batu bermula dengan langkah yang pertama”.. Tiada Jalan Mudah dan singkat untuk BERJAYA jika tiada Usaha dan Pengorbanan yang luar dari Biasa2. Today here i am, so proud to announced that Day by day Ateam melahirkan Bintang – bintang baru yang bakal bersinar di pentas Sahajidah HaiO Marketing. 
FOCUS pada IMPIAN, Tetapkan MATLAMAT, KEJAYAAN pasti milik kita.
tahniah kepada semua pemenang awards sales manager dan senior sales manager 2015
SENIOR SALES MANAGER
ACHIEVEMENT: TOTAL GROUP SALES
 RM 60,000
fiza zehdi dinobatkan sebagai senior sales manager 2015
pengorbanan membuahkan hasil kejayaan kepada asikin manan
pencapaian yang luar dari biasa azalilawati
anita ahmad wakil ateam johor sebagai senior sales manager
SALES MANAGER
ACHIEVEMENT: TOTAL GROUP SALES 
RM 20,000
norashikin mohd amin digelar sales manager 2015

siti haslina berjaya dijuarakan pangkat pertama sales manager
nurul ain ismail mencapai jualan peribadi 20,000
nazihah abu bakar berjaya dalam pentas dunia hai o marketing
che jamiaah dinobatkan sebagai sales manager haio marketing
yuzaliza jaafar berjaya mendapat gelaran sales manager
siti marianah mendapat tittle sales manager 2015
emmi faridah protege adibah karimah yang telah berjaya
Siti nur aradiah mewarna pentas haio
Syuhadah rahman dianugerahkan sales manager  2015


rosmadiana tarmizi dianugerahkan sales manager  2015
Lets we have a look this Video! Bintang- Bintang ATEAM yang akan bersinar dan mewarnai pentas Dunia Sahajidah Hai-O Marketing. Tiada Yang Mustahil kalau kita fikirkan KIta Boleh, Kita Pasti Boleh…!
Bersama2 kita pimpin tangan bersama barisan pemimpin untuk sampai ke Puncak Jaya. Hasil Gabungan TEAMWORK yang mantap akan menghasilkan BENIH MUTIARA yang BERSINAR kelak.
For Business Opportunity, 
Whatapps/Msg

Adibah
01966154

Awesomazingteam “Seafood Wo Lai”!

Assalamualaikum readers adibahkarimah.com!..Sorry lama tak mengupdate blog.;p Banyak actually story mory yang nak share with you guys, tapi kekangan masa untuk mengupdate blog, editing pics, busy with new projects with team mate! Masa memang mencemburui kita.gituuu.hehe. But, i try my best untuk tidak menyepikan my blog yg cumels ini ya. So sorry guys!;)
This entry nak celoteh sedikit about my team members under Adibah Karimah proteges, Awesomazingteam a.k.a Ateam! Alhamdulillah, group makin hari makin berkembang dan progress business partners doing very well! Kepuasan seorang leader apabila melihat keceriaan wajah business partners yang happy, seronok dengan hasil yang dikecapi masing-masing. Im not a good leader, but i try to be good to my team members from time to time..In Shaa Allah;)
Last weekend i had a small class with my team members untuk mencurahkan ilmu, strategi dan motivasi pada mereka. Tips2 panas yang disampaikan oleh mentor yg sememangnya telah berjaya dicurahkan pula pada anak-anak didik untuk terus maju melangkah ke depan! At the same day, celebration achievement for my team members yang qualified “Seafood Wo Lai” in March.

Awesomazing Team Class di Batu Caves

Awesomazing Team Class di Batu Caves sesi bergambar
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai
 Congratulations to 24 members in Awesomazingteam! Yang lain jangan berputus asa, banyak lagi projek yang menanti.Cake ni pun sedap dan cantik!Sayang rasa nak makan.ahakss.. Sesiapa nak juga ala-ala cake like this can pm me!.lol..tetiba.haha;p
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai di restoran
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai dimulakan bacaan doa oleh Dr Hasbi
 Kata-kata aluan dan Bacaan Doa untuk memberkati lagi majlis by DDM Dr. Hasbi Harun
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai makan tengahari
Makanan kat sini not bad la. Variety of seafood! Ketam, Udang Galah, Sotong, kerang, lala..Lobster je xda. Kalau ada dah lama rembat sekali.ehehe.. So sesiapa nak try makan kat sini boleh cuba di Restoran Wira, Jalan ke arah UIA batu 8.
Awesomazing Team kenyang meraikan pemenang seafood wo lai
Muka-muka kehappian, kekenyangan
Awesomazing Team aka ATeam meraikan pemenang seafood wo lai
Awesomazing Team meraikan sambil potong kek pemenang seafood wo lai
Tibalah masa kita potong cake beramai-ramai..;)
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai
 Group photo with Awesomazingteam members! Blessed that I have all of you in Ateam;)

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai bersama team Johor
Ateam Johor! Afdzan, Fiza, Anita
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai bersama Wana
Ateam Terengganu, Wana
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai dgn Shu dan Irine
Ateam Lembah Klang, Shu & Irine
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai with team Radenina
Ateam Lembah Klang, Zahirine team! Radenina, Irine, Azie, Nadia
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai dgn team DDM Efah
Ateam Utara, lead by DDM Efah Mustaffa
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai gambar collage
Alhamdulillah, small class & small event went very well. Semua orang happy, kekenyangan dan kepuasan terpancar di muka mereka. Mari kita teruskan lagi Usaha dan bantu yang lain pula untuk sama2 kita capai target dari semasa ke semasa. In Shaa Allah;)
bergambar dgn sabun marine essence beauty bar

Last picture by me Adibah Karimah dengan Timbunan Sabun Marine Essence Bar dengan permintaan yang melambong tinggi dari clients serata dunia! Pengedar seluruh Malaysia @ Luar Malaysia juga diperlukan. Sesiapa yang mencari peluang berbusiness side income dengan mendapat hasil bonus RM600-RM2000 daily, weekly, monthly income, do pm me ya;) I’ll show you how to generate income easily just thru online.
Love, 
Adibah
019-6615447 

Travelogue Adibah Karimah!

Love Travelling to da max! yeahh, its me!hehee.. what about you guys? Best kan kalau pergi melancong setiap tahun secara PERCUMA & YES its all FREE sponsored by company. Alhamdulillah, niat mulanya nak berbusiness hanya nak bantu menambah ekonomi keluarga but at the same time also get a FREE Trip 3 times a year.. wallawehh! siapa tak nak kan? If time to fly clash with your work schedule, do not to worry. You will get back cash from the ticket.. How lucky you are. Income dapat, Melancong PERCUMA pun dapat. Treatment of course 5 star! thumbs up to company. Always berikan yang terbaik untuk Usahawan2. I love my Job. No stress, No rush. Time depends on you & automatically you are your own boss!;)
Here, I just wanna share my chronology Travelogue with my Beloved hubby & my Team. Almost 10 countries I have visited & all is FREE! Enjoyyy~!;)

1) SWITZERLAND

2) GERMANY

3) VIETNAM

4) BELGIUM

5) HOLLAND

6) GUANGZHOU
7) LONDON
8) PARIS

9) KOREA

10) GOLD COAST


psst! this pics time honeymoon berdua satu ketika dulu, but i will gonna fly again at this place Gold Coast Australia this coming 15th February 2014! can’t waitt!!;)
11) SHANGHAI

Now, FREE Trip to Shanghai still ON. Its still open to all people out there! Come & lets enjoy together with us Awesomazing Team in SHANGHAI!!
JOIN US TODAY WITH AWESOMAZING TEAM!

Love,
Adibah Karimah
0196615447

Adibah Karimah Journey in 2013!


Assalamualaikum & Have a Good Day Everyone! January 2014 sudah melabuhkan tirai, kini bermula episod baru February 2014 pula. Sekejap sahaja masa berlalu kan! I think its not too late nak berkongsi pengalaman my story year 2013. Onak duri kemanisan sepanjang 2013 masih segar di minda. Sepanjang tahun 2013, especially for myself I have a really sweet memory to be remembered..;) So lets we flash back together. Start from January until the end of December 2013.
JANUARY
Awesomazing Team bergambar di GLAM
 O Group Session with Adibah Karimah proteges at Academy GLAM. Masih ingat lagi time ni berpantang hari yang ke 35.hehee.;p. Demi rakan kongsi tercinta ku gagahi untuk booster up power trip to Korea this time. Bulan baru dengan azam yag membara bara of course semua super duper excited to achieve their target!
Awesomazing Team Top Agents di Johor Bahru
Terbang to Johor Bahru O Group session with my proteges sambil adakan blogging class. Giving tips & checklist the blog.

SM/SSM Awards Cycle 1 celebrating Top Agents
SM SSM Awards Cycle 1

CDM Hanis Haizi dan saya Adibah Karimah
With Mentor Hanis Haizi

FEBRUARY
Celebration Award with partners for Car Fund achievements at GLAM centre TTDI
Chanel Party Hanis Haizi! Lucky hubby won Best Dress for Man..;)

Go CDM Program under Green Leaders Academy Malaysia

MARCH

FREE Trip travel to London & Paris. With 10 Days travel all sponsored by company.

Get my 1st Chanel Handbag at Selfridges London! Happy me..weeee 😉

At London Bridge


Pengalaman yang memang tak dapat dilupakan, stranded 36 jam di tengah highway on the way to Paris. Terpaksa ikut jalan darat menaiki Bas disebabkan Airport, Railway Station semuanya tutup disebabkan cuaca & Salji tebal yang sangat teruk. Kejadian terburuk sejak 25 tahun lalu terjadi kembali semasa kitaorang sampai. Of course time ni macam2 feeling ada. Takut, susah hati, nak balik!;p Tapi Alhamdulillah, dapat ditempuh dengan selamat. Syukur Alhamdulillah.

Melancong ke paris bersama team
Can’t describe my feeling this time. Of coursela terover excited disebabkan pertama kali menjejakkan kaki ke kota cinta ‘Paris”. Paris i’m in love!;)
Together with my partners in Awesomazing Team.

Hasil Tangkapan dan Lontaran peluru berpandu di London dan Paris..gheeee! ;p

APRIL


Celebration Awards my partners in Awesomazing Team for 100G & Car Fund Achiever!;)


GLOW Session (Orientation weeks) with proteges Adibah Karimah, booster up power FREE trip to Korea.

MAY


Bertugas as a Speaker di GLAM Johor & with part of my team in JB.


Cocktail Event Emilio Pucci with Hanis


Dynamic Entrepreneurs Program

Alhamdulillah, my first appearance in Akhbar Utusan Malaysia sempena Hari Ibu. With the title Ibu muda Bergaya dan Berjaya.
Get offered as a Model. Memperagakan pakaian wanita muslimah to appear in Akhbar Utusan.

Shooting for Magazine Hijab
Shooting for Magazine Hijab

JUNE
Hi Tea event special with GLAMpreneurs only at Jovian Mandagie place. One of Top Designer in Malaysia

Diamond Night Awards! Awesomazing Team Achievers

Car Fund Achievers
All my Diamonds 
We are Awesomazing Team! yeahhh ..;)
JULAI

Appear in WW Magazine for July 2013 issues
Adibah Karimah in WW Magazine
Photoshoot  with Leaders in Awesomazing Team

Adibah Karimah appear in Magazine Hijab July issue
 Adibah Karimah appear in Magazine Hijab July issue
Terbang ke Negeri di bawah bayu, Sabah. Melebarkan jaringan Business Partners under Awsomazing Team! This time bulan puasa. Sempat berbuka puasa di pasar Philippines.
Siapa yang datang ke Kota Kinabalu wajib singgah di Pasar Philippines. Sangat puas hati with lots of variety foods! Special Hidangan untuk Berbuka Lobster!woweee.. Teringat2 & segar di ingatan..;)

AUGUST

Berhari Raya di Kuala Terengganu
Sambutan Hari Raya di Green Leaders Academy Malaysia. 
SM/SSM Awards Cycle 2

SEPTEMBER 
As a Emcee at GLAM Diamond Convention 2013
FREE Trip travel to KOREA. 
Awesomazing Team at #awesomazingkorea

OCTOBER
Celebration Awards 100G & Double Diamond Manager. Congrats winner!
Dynamic Entrepreneurs Program
NOVEMBER
Represent GLAM sharing about Premium Beautiful Corset at Majlis Ulangtahun Syarikat 21
GLAM Dinner Cycle 2 at JW Marriot Putrajaya
Holiday with Family at Cameron Highlands
DECEMBER
Blogging Class
Awesomazing Team Roadshow  in Johor Bharu
Holiday with Family in Port Dickson
A Beautiful Day with GLAM collaboration with Top Designer in Malaysia Rizman Ruzaini
Lucky me Won 2 lucky draw worth RM 2500++.. Syukur Alhamdulillah;)

Sepanjang tahun 2013, disebalik kegembiraan terselit juga kisah kesedihan. Kehilangan ibu saudara yang paling akrab telah menemui ilahi sebelum menjelang Bulan Ramadhan. Mulanya agak berat untuk terima berita sedih ini tapi setiap yang hidup pasti mati dan kita sebagai umat Islam kenalah redha dengan ketetapan Qada dan Qadar. Bersama dengan arwah sehingga menghembuskan nafas terakhir cukup menghayat hati. Sampai sekarang masih segar di ingatan gelak tawa riang bersama arwah dengan celotehnya. MasyaALLAH! Cerianya arwah dan sentiasa tersenyum semasa hayatnya. Moga Arwah tenang di sana dan sama2lah kita mendoakan orang yang kita sayangi dengan sentiasa sedekahkah dengan Ayat2 Al Quran, zikrullah. Al Faatihah..
Harapan untuk tahun 2014, semoga lebih maju bersama kumpulan dan dapat membantu orang lain dengan memberi ruang dan satu peluang yang dapat mengubah hidup mereka yang biasa2 kepada luar biasa. Jangan takut untuk lakukan perubahan. Kata-kata Kejayaan Pakar Motivasi, “Bila kita ingin lebih Berjaya, Bantu orang sekeliling dahulu untuk Berjaya dan kita terpaksa untuk Berjaya dan terpaksa untuk Kaya”. Buat Bisnes bukan sekadar untuk kepuasan di dunia tapi bantu kita juga sediakan saham akhirat. Dengan membantu orang yang lebih susah dan lebih memerlukan dan rezeki yang diperoleh dikongsi bersama.In Shaa Allah..;) Moga Allah permudahkan jalan untuk menempuh hidup hari2 yang mendatang.
Love,
Adibah
0196615447