Tag Archives for " ateaimineurope "

Vienna-Salzburg-Munich-KL

As i promised before, here is penamat cerita  my travelling to Hungary & Austria sebelum kita bercerita FREE Trip Bangkok pula. hehee~~`Besttt dapat lihat keindahan Ciptaan Allah SWT live depan mata..;)

Cuaca pagi ni memang betul2 menyeram masuk ke liang roma..Dengan Angin sepoi-sepoi bahasa~~ sampai cecah -ve Celcious! Tengok je memasing muka coolerss dalam pic sebab Bergambar punya pasal kan, tapi hakikatnya memang dah rasa beku mencekam didada..hahaha

So Mari Melayan Pictures2 sehari sebelum pulang ke Tanah Air Malaysia~~

First Destination untuk pagi ni ke Schonbrunn Palace. Istana ini dibina pada kurun keenam belas semasa Roman Emperor memerintah Vienna. Tempat ini dijadikan satu tarikkan pelancongan yang sangat unik kerana zaman dahulu kala istana ini mempunyai 2000 bilik termasuk pelayan2 Istana..! Istana ini dijadikan Summer palace atau istana musim panas.
Didalam istana ini terdapat pelbagai kisah yang sangat Unik dan Menarik. Kalau pengunjung yang datang sini dikenakan Tiket. Tapi kitaorang masuk FREE sahaja..hehee~~ sebab semua dah diatur oleh syarikat. Dalam Istana ni tak dibenarkan sama sekali Snap photo. Tapi sempat jugak ambil photo dalam diam sebab tergamam  mulut mata melihat hiasan dalaman ukiran yang penuh kekuningan tersergam indah dan ada yg disaluti Emas!! Woww wooww woww..!! 

Hip hip hoorayyy..!! love this moment!

Didalam Istana. MasyaAllah..!! Cantik sangat kan


As always style of ATeam..!


Its Time for Shoppinggg..!!! Seriously dah lupa nama tempat ni. Yang pasti deretan Designer Handbag yang mewah2 ada di sini. Sekeliling bangunan yg tersergam indah, Unik dengan rekacipta dan ukiran yg berseni! Tersangatlah mengagumkan mata melihat!!

Last Night here dihidangkan Turkish meal. Sedap sangat!!
Of coz if sesiapa yang datang di Europe, sebelah malam kurang aktiviti. Kedai2 tutup seawal 6 petang! so malam agak sunyi. Kalau Malaysia kecoh sampai 2-3 pagi. Jadi lepas makan malam terus balik ke Hotel untuk berkemas2 barangan sambil Ber’ogroup’ with darlings partners Ateam. A night to be remembered!!
So, Next Day….
Breakfast at Savoyen Hotel

 Team mate HBO TEAM
Sebelum ke  Munich Airport, singgah dahulu ke Salzburg! Melawat tempat kelahiran Mozard seorang pianist yang terkenal satu ketika dahulu dan menjadi satu sejarah bagi penduduk salzburg. 

Seriously Sejuk sangat sampai menusuk ke hati..hehee;p


Perjalanan diteruskan dan berhenti rehat seketika di R&R untuk menikmati Coffee panas, Aiscream & Waffle!!

Finally, dapat melihat salji turun mencurah2 otw ke Munich Airport Germany..!! MasyaAllah, indah sungguh ciptaan Allah swt. Sepanjang perjalanan penuh Gunung Ganang dilitupi Salji. Is like macam film Twilight saga. hehee~~
Say GoodBye to Austria. Till we meet again jika diberi peluang dan panjang usia. In Shaa Allah.
The best part pulang ke Malaysia dengan menaiki Flight Emirates A380 yang terbesar didunia.
Munich – Dubai – Malaysia

Yayyyy..!! Kami dah selamat sampai ke Tanah Air Malasysiaku tercinta. Syukur Alhamdulillah. semuanya selamat sampai..!
the end~~

Hello Vienna!

Goodbye Budapest, Say Hello to Vienna! In shaa Allah, jika ada rezeki pasti datang kembali with my familia. Best place, Nice Architecture & Amazing View..!





Today is the day that I’m waiting for so long time!! hahaha..;p
PANDORF FASHION OUTLET di Vienna!
Berpagian Check out from Hilton Budapest Hotel menuju ke bandaraya Vienna. Its took around 4 hours untuk sampai ke sana. 
Adibah Karimah at Pandorf Outlet Vienna!
Actually, kat sini tak sempat nak bergambar bagai. Masa untuk shopping Travel Agent kasi just 4 hours! sebenarnya tak cukup okeyy 4 jam sahaja! Masa sangat cepat berlalu even dah berlari2 anak masuk ke satu kedai ke satu kedai…arghhh!! Banyak sangat Shop tak sempat nak masuk.. Imagine kitaorang tak sempat pun nak ber”Lunch” coz sibuk memilih yg mana berkenan di hati. hahaha! Of course i aim dari Malaysia lagi to have my own new collection from Prada. At least ada kenang kenangan dari Vienna! Ouchh,,! Alasannnn sangat..ekekeke!!
Kalau sesiapa yang berpeluang pergi ke Europe & especially if you guys visit outlet2 macam ni, Wajibla beli at least satu Branded item! Price jangan di bilang don! Memang jauh bangat lagi murahhh disini. huhuuu..!!
 Hasil yang sempat dirembat!! phewsss, berpeluh dahi,..lol;p
Yang belah kiri skali tu ape kes pulak jejauh nooo beli pisau sampai ke sinun. Macam Kay Ell xda kan?hahaha..;p.. Actually ni laaa my favourite pisau “Zwilling j.a. henckels” yang tak perlu diasah even pakai la sampai 10 tahun pun! Kalau yang tak brape nak berasap di dapur bolehla tahan sampai 20 tahun.ahaks! haaaa, ajaib x? First time beli di Swiss dulu masa tahun 2009! Memang tahan ketajamannya sampai la skrg ok. So this time kita beli 1 set trs la. Baru puas hati nak sembelih lembu kambing ayam bagai. Kalau tak terkehel nak mengasahnya.. Ekeke!

Jenama yg paling Top Ranking around the world “Zwilling j.a. henckels”. Kalau kat sini mau nye lebih Rm 1000+ if 1 set..! Beli kat sana murahla ciket..hikhik

So, Aktiviti untuk hari ni just Shopping..! Disebabkan perjalanan dari pagi dah ambil masa dalam 4 jam then berkampung lagi di outlet around 4 jam. So its time to Check in Hotel at Vienna! Nak refereshkan diri pulak.
SAVOYEN VIENNA HOTEL

Bilik yang sangat luas.. ni baru satu side.. ada beberapa side lagi tau…hehe!
Tonite we have special “Gala Dinner” together with all qualifiers at RATSKELLER RESTAURANT!! Setiap kali trip dah jadi satu kewajipan dalam satu malam mesti ada special dinner. Bukan malam yang lain tak special, hehe! its like reunion. Ada Entertaiment, speech by General Manager, Birthday celebration & Lucky Draw. Bab makan fuhhh mewah sangattt..!!

Cantikk sangattt Bangunan di Belakang kan?
Dalam Bangunan pun tampak mewah!
With General Manager HaiO Mr Teoh!

Yayyy..!! FREE Gift from Company Swarovski. Alhamdulillah!

Congrats Manje! Dapat Lucky Draw Jam from Marc Jacob worth RM1000! fuhhh.. Bukan calang2 yg bertuah tau.. Ko memang bertuah sangat!! Congratss sayangku!!

Hari yang cukup penat tapi sangat Exciting!! Its time to have a good rest. 
See you in last entry my Journey to Vienna & Budapest ya!
Stay Tune!
>