Tag Archives for " awesomazingteam "

Blog tanpa sempadan!

Assalamualaikum Readers.. Masih belum terlambat to wish Happy New Year 2016! Semoga apa yang kita hajatkan untuk tahun baru 2016 tercapai dengan Jayanya dan dipanjangkan Usia. Ameen
Here, some stories last month with my team members ATeam 
“Online Business Blogging” 
Tanpa ilmu manakan ada sebuah Istana Kejayaan! Kejayaan kita sendiri corakkan hasil dari tindakan diri sendiri bukan dari orang lain disamping kerjasama dari pemimpin yang telah terbukti Kejayaannya. Tunjuk Ajar dari penulisan Blog dan plot cerita seperti sebuah Drama untuk siapkan sebuah Filem yang menarik perhatian ramai.. 😉 Teknik2 penulisan dari segi SEO, Metataq dikongsi bersama untuk kukuhkan lagi kedudukan Blog di dalam Google. Nak buat senang tapi yang penting perlukan kesungguhan dan semangat untuk terus menerus penulisan dlm sesebuah plot cerita. Master mind untuk tulang belakang plot cerita disampaikan oleh DDM Dr. Hasbi… Full Day Training from A to Z dan semuanya disediakan secara percuma. Kat luar sana nak join Blogging Class macam ni confirm bayaran Beribu Riban kan. But in ATeam everything was provided!..Thumbs up!
Masing-masing kusyuk dengan pembelajaran. Bila kita bulat bulat follow apa yang diajar confirm Bulat bulat juga kita akan dapat. 
kelas blog bersama Awesomazing Team
kelas blog bersama Awesomazing Team

Yang masih lagi tercari cari peluang bisnes untuk jadikan as a side income, mari sama2 kita ubah kehidupan yang biasa biasa dari luar biasa. We will guided from xero to be Hero. Relakan diri dibimbing dan dicanai pastinya peluang Kejayaan bersama2 hingga ke puncak jaya. Jom ambil peluang!

Business Consultant,
Adibah 
019 6615447

Bio Velocity Energy Conference

Bio Velocity Energy Conference
16 Mei 2015
PICC, Putrajaya
Big Event, Big Crowd all Over Malaysia, Brunei, Indonesia & Singapore berkumpul di bawah satu Energy yg luar Biasa di PICC, Putrajaya May yang lalu. Alhamdulillah, Event yg penuh Beraura dan berEnergy LUAR dari Biasa telah Berjaya diadakan dengan penuh Gilang Gemilang…! Sekalung Tahniah untuk Syarikat SHOM. Dengan adanya Event besar besaran sebegini lebih banyak membantu para usahawan untuk terus berkembang maju di pasaran Malaysia dan juga Antarabangsa.
On that day, special performance by Professor Dr Edwards yang diterbangkan khas dari Rusia hadir untuk berkongsi cerita, dan pengalaman beliau mengkaji bagaimana Cahaya Matahari pagi iaitu Cahaya Matahari Dhuha dapat dimanfaatkan,disimpan dan diseimbangkan ke Garam Laut dalam dan  disuntik masuk ke dalam pelapik tilam Bio velocity sleep mate ini.
Lebih daripada 3000 Usahawan dari seluruh pelusuk membanjiri Dewan Picc Putrajaya. Kami dari Awesomazing Team juga tidak ketinggalan dengan bertemakan gelombang Biru Putih. 

Kajian daripada Pakar Sains Rusia Professor Dr Edward, 7 sifat Utama  Tenaga Semulajadi yang terdapat di dalam Bio Velocity Sleep Mate ialah:-

  • Anti bakteria
  • Menguatkan sistem imunisasi badan
  • Menstabilkan emosi
  • Mengurangkan tekanan
  • Menyeimbangkan sifat PH tubuh badan
  • Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi
  • Meningkatkan aura tubuh badan

Journal dan kajian mendalam professor diperincikan lagi dan dibukukan sebagai BUKTI dengan penggunaan Tilam Ajaib Berenergy ini dapat memulihkan pelbagai penyakit2 yang kronik seperti Stroke, Lumpuh seluruh Badan, Insomnia (Susah tidur Malam), Rawatan Kanser, Slip Disc, dan bermacam2 lagi.. Boleh link disini:-
  


Open Journal of Ecology From Professor Dr Edwards.

Usahawan Usahawan yang membanjiri Dewan PICC

 
with SSM Dijah
with SM Theya dari Johor
“Gelombang Biru Putih Awesomazing Team”

Orang kuat Kiri Kananku in ATeam, DDM Efah Mustaffa dari Kedah & DSM Zahirine dari Putrajaya.

Big Congratulations SM Adah, so lucky..! Cabutan Bertuah iPhone6+.. Terbeliak biji mata dapat Iphone Freeee…Wallahhh~~ Menjerit2 kitaorang dari belakang..hehee.. Semangat Berpasukan gehtuu ..lol;p 
On paper Berita Harian..!

Awesome People in Amazing Business
“We are ATeam, We are AwesomazingTeam”
Yang belum dapatkan BioVelocity Sleep Mate, inilah masanya peluang untuk anda semua menikmati Tidur yang lebih Nyenyak dengan beralaskan BioVelocity Sleep Mate ini.

Now, Now..!! Promo untuk Biovelocity Sleep Mate tengah HANGAT berlangsung! Buy 3 then you will get 1 FREE..!! Jadi jangan lepaskan peluang HEBAT ini sebelum tamat promosi ok..,;)

Do Contact me,
Adibah
019 6615447
{Al Faatihah untuk Arwah Abdul Hakim bin Abdul Majid}

Vienna-Salzburg-Munich-KL

As i promised before, here is penamat cerita  my travelling to Hungary & Austria sebelum kita bercerita FREE Trip Bangkok pula. hehee~~`Besttt dapat lihat keindahan Ciptaan Allah SWT live depan mata..;)

Cuaca pagi ni memang betul2 menyeram masuk ke liang roma..Dengan Angin sepoi-sepoi bahasa~~ sampai cecah -ve Celcious! Tengok je memasing muka coolerss dalam pic sebab Bergambar punya pasal kan, tapi hakikatnya memang dah rasa beku mencekam didada..hahaha

So Mari Melayan Pictures2 sehari sebelum pulang ke Tanah Air Malaysia~~

First Destination untuk pagi ni ke Schonbrunn Palace. Istana ini dibina pada kurun keenam belas semasa Roman Emperor memerintah Vienna. Tempat ini dijadikan satu tarikkan pelancongan yang sangat unik kerana zaman dahulu kala istana ini mempunyai 2000 bilik termasuk pelayan2 Istana..! Istana ini dijadikan Summer palace atau istana musim panas.
Didalam istana ini terdapat pelbagai kisah yang sangat Unik dan Menarik. Kalau pengunjung yang datang sini dikenakan Tiket. Tapi kitaorang masuk FREE sahaja..hehee~~ sebab semua dah diatur oleh syarikat. Dalam Istana ni tak dibenarkan sama sekali Snap photo. Tapi sempat jugak ambil photo dalam diam sebab tergamam  mulut mata melihat hiasan dalaman ukiran yang penuh kekuningan tersergam indah dan ada yg disaluti Emas!! Woww wooww woww..!! 

Hip hip hoorayyy..!! love this moment!

Didalam Istana. MasyaAllah..!! Cantik sangat kan


As always style of ATeam..!


Its Time for Shoppinggg..!!! Seriously dah lupa nama tempat ni. Yang pasti deretan Designer Handbag yang mewah2 ada di sini. Sekeliling bangunan yg tersergam indah, Unik dengan rekacipta dan ukiran yg berseni! Tersangatlah mengagumkan mata melihat!!

Last Night here dihidangkan Turkish meal. Sedap sangat!!
Of coz if sesiapa yang datang di Europe, sebelah malam kurang aktiviti. Kedai2 tutup seawal 6 petang! so malam agak sunyi. Kalau Malaysia kecoh sampai 2-3 pagi. Jadi lepas makan malam terus balik ke Hotel untuk berkemas2 barangan sambil Ber’ogroup’ with darlings partners Ateam. A night to be remembered!!
So, Next Day….
Breakfast at Savoyen Hotel

 Team mate HBO TEAM
Sebelum ke  Munich Airport, singgah dahulu ke Salzburg! Melawat tempat kelahiran Mozard seorang pianist yang terkenal satu ketika dahulu dan menjadi satu sejarah bagi penduduk salzburg. 

Seriously Sejuk sangat sampai menusuk ke hati..hehee;p


Perjalanan diteruskan dan berhenti rehat seketika di R&R untuk menikmati Coffee panas, Aiscream & Waffle!!

Finally, dapat melihat salji turun mencurah2 otw ke Munich Airport Germany..!! MasyaAllah, indah sungguh ciptaan Allah swt. Sepanjang perjalanan penuh Gunung Ganang dilitupi Salji. Is like macam film Twilight saga. hehee~~
Say GoodBye to Austria. Till we meet again jika diberi peluang dan panjang usia. In Shaa Allah.
The best part pulang ke Malaysia dengan menaiki Flight Emirates A380 yang terbesar didunia.
Munich – Dubai – Malaysia

Yayyyy..!! Kami dah selamat sampai ke Tanah Air Malasysiaku tercinta. Syukur Alhamdulillah. semuanya selamat sampai..!
the end~~

Baazar 1.0 ATeam Terengganu!

Shout out to Warga Kuala Terengganu..! Save the Date start 19th – 21th February 2015 to meet personally #ATeamTerengganu at Pusat Dagangan 
Terengganu (TTC) start 19th-21th February Booth 13.. !!Special Gift, Special Discount & Special price waiting for you.!! “Premium Beautiful Corset, Marine Essence Beauty Bar, Mineral Coffee & macam2 lagiii boleh dapatkan di sana…Orang2 ganu kiter, Jom pakat mari ramai2 deh..!;) Jumpe di sanaaaa~~~~ !
Adibah
019 6615447

Journey to Budapest!

KL – Dubai – Budapest
Rindu serindu rindunya my VVIP Trip to Vienna & Budapest! Alhamdulillah another destination on my list ke Bumi Eropah. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.hehee!! Rezeki yang makin hari berbusiness makin lama makin berpijak pijak..;) 
Syukur Alhamdulilllah!
Of Course bila sebut Europe siapa tak nak jejakkan kaki kan? Keindahan Bumi ciptaan Allah swt tiada banding nya.. Permandangan yang cukup cukup memukau di mata dan indah paras rupa sepanjang perjalanan kami disana.
7 Days 4 Nights Austria + Hungary will be always remembered in my memory sampai bila2. Perjalanan yang mengambil masa 16 jam from KL – DUBAI – BUDAPEST with Emirates Airlines EK373 masih segar dek di ingatan! Sakit belakang depan tengah atas bawah segala tak usah di cakap.haha! Disebabkan terlalu exciteddd semua tu tak fikir dah. lol..;p..This trip paling awesome sebab dapat bawa bersama rakan2 seperjuangan yang sama kepala,  and mostly leaders in Awesomazing Team. Of coz sepanjang perjalanan sentiasa hingit bingit dengan bercerita keasyikkan dan keseronokkan sepanjang trip! Love you guys so much!!
This Entry agak panjang ckit. Kita kasi khatam terus untuk 3 hari perjalanan in 1 Entry..ekeke! Kalau trip Shanghai hari tu Khatam terus Satu hari, tapi sebab Europe ni memang panjang melebo nak bercerita! Tersangat indah bak taman bunga penuh didada..lol..;p
Our Journey is Began from KLIA

Geng mak jemah nak pegi Europe nieh..!haha

“Awesome people in Amazing Business” 
 Tq so much my dear partners Wanie & Nurul hantar kami2 di Airport. Love both of you!

 4 Hours Transit at Dubai Airport.. We all get FREE voucher for Breakfast from Emirates Airline! Awesome..!

Muka Kekenyangan Breakfast!
Sesampai di Budapest, after bersiap2 di Airport we all terus di bawa untuk Lunch ala2 pakistanis. Cuaca this time around 10c.. Memang sejukkk sangat!! Tapi still boleh layansss

Makan + Solat sekaligus kat sini
Selesai Lunch terus ke Hero Square , Parliment House & Chain Bridge. Jom kita layanss Picturesss!!

Big Congratulations my beloved partners yg First Time jejakkan kaki ke Bumi Eropah bersama Awesomazing Team, Safarina, Siti Manja Diana, Tim & Radenina! For 2nd time with us is Zahirine! Bukan calang2 orang yang berjaya jejakkan kaki ke Bumi Eropah! Seriously, Salute dengan semangat diaorang yang tak kenal erti putus asa. Bila kita bersungguh sungguh confirm Impian dan cita2 boleh tercapai!! Next we gonna rock at Bangkok with other Qualifiers in Ateam too!
“The more the merrier”
Check in at Hilton Budapest Hotel! Curlastt sangat okey. 5 star treatment especially to Qualifiers Europe Trip!! Memang tersangat Awesomazing!!
Get Ready for Dinner
Dinner at Marvanymenyasszony Restaurant. Dish Turki style with Gipsy Show! Restaurant ni dah lebih dari 100 tahun! Open especially only for Us! Sambil makan sambil bergelek inul di kerusi.hahaha!
“Rasa Sayang” Melody special treat only for us! wohaaa..!!
Selesai Makan & bergembira sakan with Gipsy show, its time to take a good rest! Cuaca yang sangat sejukkk sampai berasap bila bercakap. Menggigil satu badan! Cuaca kat luar this time around 1c..!gggrrrr… Nyenyak tido tak sedar laaa..
So, Good Night from Budapest!
Hello & Good Morning! 
Breakfast at Hotel before tayar golek to Visegard Castle.
Visegard Castle ialah Istana musim panas bagi Raja Matthias Corvinus Hungary abad ke 13 era Renaissance yg terletak di tebing Sungai Danube Pest Utara. Kota Budapest Merupakan penggabungan yang dilakukan pada tahun 1873 lagi. “Buda” Sisi Barat, dan “Pest” di sebelah Timur. Perpisahan di antara dua kota ini oleh Sungai Danube. Bila digabungkan menjadi ” Budapest “
Tempat dari Hotel ke sini takes around 1 jam.. Perkampungan yang jauh terletak dari ceruk kota. Masa ni cuaca dah ke arah negetif! Kalau tak pakai glove memang boleh beku jari2.

We just arrived here! yayyy..!!

Dijamu dengan Teh panas. Memang best time2 kesejukkan tahap beku macam nieh..!
 Adibah Karimah at Visegard Castle

 Special Entertainment only for us!
Bersama Abang2 Sado Visegard!
 Group Photo #AteaminEurope!

 Sejuk2 memang kelaparan yang amat! Its time for Lunch!
Geng2 HBO Team yang sekepala!

Lunch at Renaissance Restaurant! Masih teringat lagi Mushroom Soup yang paling sedap i have tried! Restoran turun temurun abad lamanya.

King & Queen!

Anak kepada owner Restaurant yang paling Hujung dari kanan. Service thumbs up! Sampai ke Bas digendangnya sbg tanda ucapan perpisahan & terima kasih.
Till we meet again Visegard Castle! Alahaiii, tengah menaip ni pun masih terbayang2 tempat ni. seriously rindu yang amat dasyattt!! Layanan yang sememangnya tip top diaorang semua ni.
Fisherman Bastion!
One of Unique place is here! Dari atas puncak boleh lihat Sungai Danube & Budapest City Hall.

 www.awesomazingteam.com
 SubhanaALLAH! cantiknya Architecture. Unique & Classy!

 Owner Blog at Fisherman Bastion
 With Hubby, Bestfriend & Team mate!
 Stylish of HBO Team!
With HBO Team members & dearly mentor Kak Misah.
Danube River Cruise!
MasyaAllah! Cantinya ciptaan Ilahi.

After Danube River Cruise, Dinner at Shiraz Restaurant! Arabic Food in da House. Superb Sedap!! Tak berkesempatan nak bergambar dengan Nasi, sebab memasing dah kebulur. Nampak nasi terus menerkam hingga menikam! hahaa..;p
Btw, its Awesome Journey so far. Till we meet again in next chapter ya.
Stay Tune Baybeh..!

Awesomazingteam “Seafood Wo Lai”!

Assalamualaikum readers adibahkarimah.com!..Sorry lama tak mengupdate blog.;p Banyak actually story mory yang nak share with you guys, tapi kekangan masa untuk mengupdate blog, editing pics, busy with new projects with team mate! Masa memang mencemburui kita.gituuu.hehe. But, i try my best untuk tidak menyepikan my blog yg cumels ini ya. So sorry guys!;)
This entry nak celoteh sedikit about my team members under Adibah Karimah proteges, Awesomazingteam a.k.a Ateam! Alhamdulillah, group makin hari makin berkembang dan progress business partners doing very well! Kepuasan seorang leader apabila melihat keceriaan wajah business partners yang happy, seronok dengan hasil yang dikecapi masing-masing. Im not a good leader, but i try to be good to my team members from time to time..In Shaa Allah;)
Last weekend i had a small class with my team members untuk mencurahkan ilmu, strategi dan motivasi pada mereka. Tips2 panas yang disampaikan oleh mentor yg sememangnya telah berjaya dicurahkan pula pada anak-anak didik untuk terus maju melangkah ke depan! At the same day, celebration achievement for my team members yang qualified “Seafood Wo Lai” in March.

Awesomazing Team Class di Batu Caves

Awesomazing Team Class di Batu Caves sesi bergambar
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai
 Congratulations to 24 members in Awesomazingteam! Yang lain jangan berputus asa, banyak lagi projek yang menanti.Cake ni pun sedap dan cantik!Sayang rasa nak makan.ahakss.. Sesiapa nak juga ala-ala cake like this can pm me!.lol..tetiba.haha;p
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai di restoran
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai dimulakan bacaan doa oleh Dr Hasbi
 Kata-kata aluan dan Bacaan Doa untuk memberkati lagi majlis by DDM Dr. Hasbi Harun
Awesomazing Team meraikan pemenang seafood wo lai makan tengahari
Makanan kat sini not bad la. Variety of seafood! Ketam, Udang Galah, Sotong, kerang, lala..Lobster je xda. Kalau ada dah lama rembat sekali.ehehe.. So sesiapa nak try makan kat sini boleh cuba di Restoran Wira, Jalan ke arah UIA batu 8.
Awesomazing Team kenyang meraikan pemenang seafood wo lai
Muka-muka kehappian, kekenyangan
Awesomazing Team aka ATeam meraikan pemenang seafood wo lai
Awesomazing Team meraikan sambil potong kek pemenang seafood wo lai
Tibalah masa kita potong cake beramai-ramai..;)
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai
 Group photo with Awesomazingteam members! Blessed that I have all of you in Ateam;)

Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai bersama team Johor
Ateam Johor! Afdzan, Fiza, Anita
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai bersama Wana
Ateam Terengganu, Wana
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai dgn Shu dan Irine
Ateam Lembah Klang, Shu & Irine
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai with team Radenina
Ateam Lembah Klang, Zahirine team! Radenina, Irine, Azie, Nadia
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai dgn team DDM Efah
Ateam Utara, lead by DDM Efah Mustaffa
Awesomazing Team selesai projek seafood wo lai gambar collage
Alhamdulillah, small class & small event went very well. Semua orang happy, kekenyangan dan kepuasan terpancar di muka mereka. Mari kita teruskan lagi Usaha dan bantu yang lain pula untuk sama2 kita capai target dari semasa ke semasa. In Shaa Allah;)
bergambar dgn sabun marine essence beauty bar

Last picture by me Adibah Karimah dengan Timbunan Sabun Marine Essence Bar dengan permintaan yang melambong tinggi dari clients serata dunia! Pengedar seluruh Malaysia @ Luar Malaysia juga diperlukan. Sesiapa yang mencari peluang berbusiness side income dengan mendapat hasil bonus RM600-RM2000 daily, weekly, monthly income, do pm me ya;) I’ll show you how to generate income easily just thru online.
Love, 
Adibah
019-6615447 

>