Tag Archives for " Far Infrared Technology (FIR) "

Premium Beautiful tingkatkan kadar metabolisma

Percaya tak uolls Premium Beautiful corset boleh menaikan kadar metabolisma tubuh kita? Premium Beautiful corset ada Far Infra Red rays (F.I.R.) yang boleh menembusi kulit sehingga 3 inci ke dalam badan. F.I.R. boleh mengaktifkan sel, mengembangkan kapilari darah, melancarkan perjalanan darah dan membuang toksik yang terkumpul.
premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR

So many people yang nak kuruskan badan tapi susah sangat… u know why? becoz kadar metabolisma tubuh diorang tu slow… makan berdiet macam mana sekalipon, berat badan tetap naik, and susah sangat nak turunkan berat… compared dengan orang kurus, yang makan banyak mana pun tetap kurus, takde pun makin gemukss…sebab metabolisma orang kurus ni tinggi…

premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma membakar lemak dan untuk body shaping

Metabolisma ni senang cerita “kadar dimana tubuh menggunakan tenaga daripada makanan dan minuman yang kita ambil”

kalau kadar metabolisma normal maknanya jumlah tenaga yg kita guna sama dgn jumlah kalori yg kita makan/minum…so, berat maintain… 

kalo kadar metabolisma rendah, penggunaan tenaga rendah dari jumlah kalori yg diambil..so, lebihan tenaga disimpan sebagai lemak…makin gemuklah orang tu… 

sebaliknya kalau kadar metabolisma tinggi, makan banyak pun tetap kurus sebab kalori cepat je habis…

premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR dan kuruskan badan

premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR dan kuruskan badan tanpa perlu berdiet
keperluan tenaga dalam “kalori” mengikut jantina, umur dan gaya hidup berbeza

Masalahnya, populasi zaman sekarang ni ramai yg berkadar metabolisma rendah…yelah, selain makanan yang berlemak, zaman sekarang ramai orang kerja kat opis… tak banyak keluar peluh, lagi gaya hidup tak aktif…

 premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR dan kuruskan badan tanpa pembedahan atau suntikan

uumm…macam mana nak naikkan kadar metabolisma?? 
 1- mestilah exercise, ni memang semua org dah tau…tak payah cerita panjang. 
2- elakkan diet yg terkandung ‘refined sugar’ atau gula sukrosa, dan gula fruktosa dari sirap jagung..

 premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR dan kuruskan badan, body shaping dan body cutting

3- banyakkan makan sayuran mentah…sebabnya sayur ni susah nak hadam, so lebih banyak tenaga dibakar nak hadam sayur ni…
4-  minuman berkafein mcm tea hijau dan kopi boleh tingkatkan metabolisma… tapi elakkan minuman tin berkarbonat walaupun ada kafein tapi banyak jugak gulanya..

premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR dan kuruskan badan, tanpa perlu berlapar dahaga

Kalau semua cara kat atas dah ikut, insya-Allah boleh naikkan kadar metabolisma and lose some weight…but you must be realistic…jangan target nak kurus cepat2, takut cepat putus asa… 

selain tu pakailah set Premium Beautiful Corset 8 jam sehari…memang berkesan untuk naikkan kadar metabolisma dan menguruskan badan… dan memang terbaik untuk body shaping dan cutting yang cantik.. dah banyak testimoni pemakai korset ni berjaya kurangkan berat dan mengembalikan body shape yang seksi selepas memakai Premium Beautiful…

premium beautiful corset tingkatkan kadar metabolisma badan dengan cahaya FIR dan kuruskan badan, body shaping dan cutting
Selamat Mencuba!

Call now for free consultation & fitting:
Adibah
019-6615447
adibahkarimah@gmail.com 

Premium Beautiful Corset Mencegah Osteoporosis & Sakit Belakang::

Premium Beautiful Corset memang diakui dan diiktiraf oleh Persatuan Tulang Belakang Sedunia  dari US, Quebec dan Kanada kerana ia boleh membantu merawat sakit belakang dan mencegah penyakit Osteoporosis.

Apa itu OSTEOPOROSIS???

Perkataan “osteo” bermaksud tulang, “porosis” bermaksud poros = Tulang poros. Penyakit osteoporosis adalah penyakit tulang yg paling kerap berlaku di dunia ni.

premium beautiful corset mencegah osteoporosis dan patah tulang belakang dan pinggul dengan cahaya FIR dan membantu vitamin D synthesisLihat contoh gambar ni, perbezaan antara kepadatan tulang normal dan tulang osteoporosis.

premium beautiful corset mencegah osteoporosis dan patah tulang belakang dan pinggul dengan cahaya FIR dan membantu badan membina vitamin D

Tulang menjadi kurang padat, rapuh dan mudah patah walaupun terjatuh dari berdiri…..

premium beautiful corset mencegah osteoporosis dan merawat sakit belakang dengan cahaya FIR dan membantu badan membina vitamin D
aduuhhh…..

premium beautiful corset mencegah osteoporosis serta badan bongkok dan membantu badan membina vitamin D dengan cahaya far infra red
Tanda-tanda lain osteoporosis adalah seperti sakit belakang, bongkok, ketinggian merosot. Penyakit ni juga dipanggil “Pembunuh Senyap” sebab org tu tak akan merasa apa2 perubahan sehinggalah tahap yg teruk.
Cara nak tahu ada osteoporosis ke x, boleh buat test dipanggil DXA (dual energy x-ray absorptiometry), lebih kurang mcm x-ray jugakla tapi special sket… Kena buat appointment dulu kat jabatan radiology nk buat test ni.

premium beautiful corset mencegah osteoporosis dan diukur menggunakan t-score meter, serta mempunyai cahaya FIR dan membantu badan membina vitamin Dpremium beautiful corset mencegah osteoporosis dan sakit belakang dan pinggul dengan cahaya FIR dan membantu badan membina vitamin D
x-ray tu bahagian tulang sendi pinggul…hotspot utk osteoporosis…tengok kaler kat T-score kat atas…org ni ada osteoporosis la tu…ada kaler merah…

Actually kita punya bone density paling maksimum ketika berumur 20-25 tahun. Lepas 25 tahun ia pun mula merosot, bergantung pada faktor risiko yg kita ada. Faktor risiko ni banyak, terbahagi kpd 2, yg tak boleh ubah dan yg boleh ubah. Faktor yg tak boleh ubah ni contohnya umur 50 tahun keatas, wanita Asia, menopos, faktor genetik, dsb.
Faktor risiko boleh ubah seperti kurang pengambilan kalsium, tidak bersenam, kurus kering, merokok, pengambilan alkohol, pengambilan ubat-ubatan seperti steroid, diuretik dan ubat sawan.

So, camna nak kurangkan risiko osteoporosis kawan2??
Kat bawah ni cara-caranya…;)
  • Bersenam – cth berjalan, joging, main tenis, menari, angkat berat dsb. Bersenam ni bukan je menguatkan otot-otot dan meningkatkan stamina, tulang pun jadi kuat dan tebal. Amalkan bersenam selalu setidak-tidaknya 3x seminggu, 15-30 minit setiap sesi.
  • Diet yg kaya vitamin D dan kalsium – pakcik dan makcik berumur lebih 65 tahun dan akak yg dah menopos kena makan 1200-1500mg kalsium setiap hari. Kita yg muda2 ni kena amik 1000mg kalsium setiap hari…Vitamin D pun penting, yg berumur 18 tahun keatas kena amik 400 i.u. vitamin D sehari, terlebih pun tak ape, maksimum 10,000 i.u. sehari. Kalau nak tau badan cukup vit. D ke tak, silalah check level vit D dlm darah kat klinik my husband kat Rawang…..tapi bukan free yek!ekekeke..;p
  • Last sekali elakkan merokok, alkohol, kafein…ini semua mengurangkan penyerapan kalsium dalam tulang.
If dah terkena osteoporosis tu, ada ubatnya…selain kena makan supplement vit D dan kalsium yg cukup ada beberapa ubat kat pasaran utk mengekalkan kepadatan tulang seperti Fosamax, Actonel, Boniva dan Redclast.
Bercakap pasal vitamin D ni, sebenarnya ia diperlukan badan utk menyerap kalsium dan phosphate. Dua mineral ni la yg menjadi tulang. Vitamin D ni ada dlm makanan spt mentega, susu, ikan, bijirin. Tetapi, badan masih memerlukan cahaya matahari utk menghasilkan vitamin D yg aktif iaitu vitamin D3. Tengok gambarajah kat bwh ni…

premium beautiful corset mencegah osteoporosis dan patah tulang belakang dan pinggul dengan cahaya FIR dan membantu badan membina vitamin D3 dengan adanya cahaya matahari UVB
Opss, nanti dulu!!…cahaya matahari tu mestilah kena direct kat kulit, tak boleh di tempat yg teduh, dalam kereta atau pakai sunscreen, dan antara jam 11 pagi – 3 ptg… sebab yg kita nak adalah cahaya ultraviolet-B, bukan uv-A…

Beza antara uv-A dan uv-B ni, uv-A berbahaya pada kulit, boleh menyebabkan kanser kulit dan uv-A ni boleh melepasi cermin, awan, asap, debu dsb…yg si uv-B ni pulak terbalik…ia bagus utk badan kita jana vitamin D3, tapi problem dia tak boleh lepas sunscreen, cermin, awan, asap dsb…
Tu yg susah sket nak dpt uv-B ni tanpa kena uv-A…habis macamana tuuu???hurmmm..

Jawapannya mestila ada~~!!.Di dalam fabrik “Corset Premium Beautiful” laaa… kenapa yeee??

Sebab corset jenama no. 1 ni ada Teknologi F.I.R. yg mana tenaga FIR adalah satu-satunya anti-dote (penawar la senang criter) kepada kesan toksik uv-A yg berbahaya…

Amacam? best kan corset ni… pas ni tak perlu risau dah kena panas lama2, takyah pakai sunblock tebal2, takyah tinted kete yg mahal2..pakai corset ni cukup dah…selebihnya berserah pada Allah…InsyaALLAH…amin..;)

So, sesiapa yg di luar sana nak mencegah Osteoporosis, pakailah Premium Beautiful Corset okeyy!!

Call now :
Adibah
019-6615447

More Related Info:
http://www.farinfraredmedical.org/
http://www.lifecare.com.my/hp_BonemineraldensitometryBM.html

Announcement!!!



Hello peopleeee!!!miss u guyss..so sorry lama dah x mengupdate blog..sangat bz wif my new business partner, new client to know more detail bout this business…fuhhh~~, syukur alhamdulillah..sama2la kita maju ke hadapan & prove urself u can DUIT too!!!today, i have a few announcement to all people out there….

What is it>????ermmm…REBATE COME AGAINNNNNNN!!!…”save up RM225- RM4600″ every purchase of premium beautiful corset!!!sangat berbaloiiii…so, what are u waiting for??get premium beautiful corset by your own self..FEEL IT, SHARE IT, LIKE IT~!!!!

Premium beautiful corset “Warranty lifetime, superbrand, Far Infrared Technology (FIR), Loss Weight, Fast slimming”

Next, “Attention to all my beloved business partner, whoever become a SENIOR SALES MANAGER (SSM) this month will get a special gift (branded) from me!!hurry up!!hurry up!!hurry up!!Prove urself U can DUIT too!!JUST FOLLOW DA LEADER & LETS FIGHT TOGETHER..HOLLAND & BELGIUM ARE WAITING FOR US!!

For those people yg kat luar sana yg masih tercari2 peluang perniagaan as a side income, i’ll show u how..With business premium beautiful corset can earn 4,5 figures every month!!!and can up & up till 6 figures (like my leader hanis haizi)..Its depends on YOU!!hurry or not hurry based on ur decision..”Lets have a chat wif me & I will show u how to get it!!..Its very EASY, JUST FOLLOW DA LEADER..that is a key in our group..yeahhh!!

BUZZ ME PEOPLE:

019-6615447

Merawat Keputihan by Premium Beautiful….

Jangan Anggap Remeh Terhadap Keputihan

Ramai wanita termasuk diri saya menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi saya silap!! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu & akan menyebabkan penyakit dalaman pada wanita… Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

premium beautiful corset membantu merawat masalah keputihan wanita dan membantu mencegah pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang, gout, sakit belakang dan senggugut
(Contoh Faraj yang dijangkiti kulat)

Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita. Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.

premium beautiful corset membantu merawat masalah jangkitan faraj wanita dan membantu mencegah pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang, gout, sakit belakang dan senggugut
(Bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj anda)

premium beautiful corset membantu merawat masalah mandul dan masalah keputihan wanita dan membantu mencegah pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang, gout, sakit belakang dan senggugut

Masalah keputihan wanita adalah merupakan antara masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan wanita adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid.

Masalah keputihan wanita boleh didefinisikan sebagai pengeluaran cairan dari vagina. Cairan tersebut pada kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair, berwarna jernih, putih, kuning atau hijau dan berbau atau tidak berbau. Ada sebahagian daripada wanita yang menganggap cairan yang keluar dari vagina adalah masalah yang biasa dan ada juga antara mereka yang menganggap masalah keputihan wanita ini mengganggu aktiviti seharian mereka.
Masalah keputihan wanita yang amat perlu diberikan perhatian adalah apakah keputihan wanita tersebut adalah normal atau ada sesuatu penyakit.
“Bagaimana Untuk Menghilangkan Keputihan
Dalam Masa 24 jam?”
“…Kini, Bersedialah Untuk Mengucapkan Selamat Tinggal kepada Keputihan, Kegatalan Dan Bau Yang Kurang Menyenangkan!…”
Adakah Sebelum Ini Anda Mengalami Perkara Seperti Berikut:
Kegatalan pada kemaluan?
Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
premium beautiful corset membantu merawat masalah jangkitan faraj dan membantu mencegah pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang, gout, sakit belakang dan senggugut
Ketidakselesaan apabila “bersama” suami?
Terpaksa memakai ‘panty-liner’ tiap-tiap hari?
Anda menjadi kurang keyakinan diri dan hubungan anda dengan suami semakin dingin?
premium beautiful corset membantu merawat masalah jangkitan faraj, membantu merawat masalah seksual dan membantu mencegah pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang, gout, sakit belakang dan senggugut
Jika JAWAPAN anda kepada persoalan diatas “YA”… Maka saya pasti kerunsingan dan keresahan anda terhadap perkara tersebut akan lenyap selama-lamanya dengan pemakaian “PREMIUM BEAUTIFUL CORSET”..
why we need PB corset?
premium beautiful corset membantu merawat masalah jangkitan faraj dan membantu mencegah pelbagai penyakit seperti kanser, batu karang, gout, sakit belakang dan senggugut
premium beautiful corset untuk merawat masalah kemandulan dan jangkitan kulat pada alat sulit wanita selain boleh mencegah kanser rahim
Dengan pemakaian Premium Beautiful it really HELPS!! Seriously, sesiapa yang mengalami masalah keputihan or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful!! Girdle PB ada jaring-jaring lubang udara yang function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It’s very comfortable and stay ‘fresh’ everyday!!!
U FEEL CONFIDENT, GOOD, HAPPY, HEALTHY, BEAUTY,LOVING by using PREMIUM BEAUTIFUL CORSET..TRUST ME, I HAVE USED IT & IT WORKS!!!
contact me for a free consultation:

ADIBAH 019-6615447
adibahkarimah@gmail.com

>