Tag Archives for " free holiday "

Vienna-Salzburg-Munich-KL

As i promised before, here is penamat cerita  my travelling to Hungary & Austria sebelum kita bercerita FREE Trip Bangkok pula. hehee~~`Besttt dapat lihat keindahan Ciptaan Allah SWT live depan mata..;)

Cuaca pagi ni memang betul2 menyeram masuk ke liang roma..Dengan Angin sepoi-sepoi bahasa~~ sampai cecah -ve Celcious! Tengok je memasing muka coolerss dalam pic sebab Bergambar punya pasal kan, tapi hakikatnya memang dah rasa beku mencekam didada..hahaha

So Mari Melayan Pictures2 sehari sebelum pulang ke Tanah Air Malaysia~~

First Destination untuk pagi ni ke Schonbrunn Palace. Istana ini dibina pada kurun keenam belas semasa Roman Emperor memerintah Vienna. Tempat ini dijadikan satu tarikkan pelancongan yang sangat unik kerana zaman dahulu kala istana ini mempunyai 2000 bilik termasuk pelayan2 Istana..! Istana ini dijadikan Summer palace atau istana musim panas.
Didalam istana ini terdapat pelbagai kisah yang sangat Unik dan Menarik. Kalau pengunjung yang datang sini dikenakan Tiket. Tapi kitaorang masuk FREE sahaja..hehee~~ sebab semua dah diatur oleh syarikat. Dalam Istana ni tak dibenarkan sama sekali Snap photo. Tapi sempat jugak ambil photo dalam diam sebab tergamam  mulut mata melihat hiasan dalaman ukiran yang penuh kekuningan tersergam indah dan ada yg disaluti Emas!! Woww wooww woww..!! 

Hip hip hoorayyy..!! love this moment!

Didalam Istana. MasyaAllah..!! Cantik sangat kan


As always style of ATeam..!


Its Time for Shoppinggg..!!! Seriously dah lupa nama tempat ni. Yang pasti deretan Designer Handbag yang mewah2 ada di sini. Sekeliling bangunan yg tersergam indah, Unik dengan rekacipta dan ukiran yg berseni! Tersangatlah mengagumkan mata melihat!!

Last Night here dihidangkan Turkish meal. Sedap sangat!!
Of coz if sesiapa yang datang di Europe, sebelah malam kurang aktiviti. Kedai2 tutup seawal 6 petang! so malam agak sunyi. Kalau Malaysia kecoh sampai 2-3 pagi. Jadi lepas makan malam terus balik ke Hotel untuk berkemas2 barangan sambil Ber’ogroup’ with darlings partners Ateam. A night to be remembered!!
So, Next Day….
Breakfast at Savoyen Hotel

 Team mate HBO TEAM
Sebelum ke  Munich Airport, singgah dahulu ke Salzburg! Melawat tempat kelahiran Mozard seorang pianist yang terkenal satu ketika dahulu dan menjadi satu sejarah bagi penduduk salzburg. 

Seriously Sejuk sangat sampai menusuk ke hati..hehee;p


Perjalanan diteruskan dan berhenti rehat seketika di R&R untuk menikmati Coffee panas, Aiscream & Waffle!!

Finally, dapat melihat salji turun mencurah2 otw ke Munich Airport Germany..!! MasyaAllah, indah sungguh ciptaan Allah swt. Sepanjang perjalanan penuh Gunung Ganang dilitupi Salji. Is like macam film Twilight saga. hehee~~
Say GoodBye to Austria. Till we meet again jika diberi peluang dan panjang usia. In Shaa Allah.
The best part pulang ke Malaysia dengan menaiki Flight Emirates A380 yang terbesar didunia.
Munich – Dubai – Malaysia

Yayyyy..!! Kami dah selamat sampai ke Tanah Air Malasysiaku tercinta. Syukur Alhamdulillah. semuanya selamat sampai..!
the end~~

Shanghai Trip!



Say Hello to Austria Hungary, Goodbye Shanghai!!
Alhamdulillah, our flight MAS safely landed at International Airport Kuala Lumpur (KLIA) 3.30pm
26th September 2014!
We had so much FUN, Happening, Enjoyable Shanghai FREE trip 4 days, 3 nights fully sponsored by company!!..Nothing to worry if fly with company, Tempat penginapan yang tip top 5 stars, Makan Minum Halal, tempat Shopping, tempat Menarik semuanya dah diarrangekan! Hanya mak Jemah lenggang kangkung bawa passport & duit shopping sajer…Gila tak best kan!hehee..;p

Shanghai is no 11th after 10 country i have visited!
1) Switzerland
2) Germany
3) Holland
4) Belgium
5) Vietnam
6) Guangzhou
7) Paris 
8) London
9) Korea
10) Gold Coast Australia
11) SHANGHAI
12) Comingggg HUNGARY & AUSTRIA
Amacam? 11 negara dah pergi and semuanya ditaja sepenuhnya FREE!! once again, its FREE ok!! Alhamdulillah dan bersyukur sangat dipertemukan dengan business ini. Mebe orang cakap, alaa tak da orang pun share dengan saya.. But me, I yang mencari this business sebab tengok usahawan yang masuk business asyik2 pergi FREE travel, asyik2 dapat BONUS besar, asyik2 dapat kereta mewah dan asyik2 dapat diraikan naik stage pakai cecantik buat baju bagai dengan designer terkenal Malaysia!!

Waduhh, siapa tahan kan!.. Follow punya lama and tengok saja depan screen lappy or ipad, akhirnya tuppp tekan button message bertanyalah pada Usahawan yang Berjaya dalam business ni nak joinla sama!! Akhirnya, i pun dapatlah juga sama seperti diaorang2 yang dah merasa asyiknya,asyiknya iteww..Alhamdulillah, rezeki dari Allah swt!!

So, apa agenda yang besttt yang tak hengat nak balik tu sepanjang di Shanghai? Lets me story mory with you guys! This entry mebe agak panjang sedikit sebab nak khatam satu entry je. Nanti asyik lupa nak buat sambungan part 2 or 3..siapa rajin baca celoteh ahkak, sila la menikmati detik2 keseronakkan ini..ihikss!jangan ada yang rasa nak masuk dalam lappy plak lepas syokkk sangat dengar cerita iolls ni ha..lol..;p
Our Journey BEGINs now…
Bertolak dari KLIA tengah malam Jam 1 pagi.. Muka memasing dah terhenyok dah mengantuk punya pasal. Tapi syok jugak flight tengah malam ni.. sebab boleh terus lena dalam flight! The best part masa di Shanghai sama dengan di Malaysia! So, tak rasa la pening kepala sangat akibat pertukaran masa tu.. Jadi bila bangun esok pagi tu rasa macam bangun di Malaysia jerrr..heheh!
Safely landed at Pudong International Airport Shanghai lebih kurang jam 7 pagi.

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team

Bergediks dulu satu round!

Hantu gajet memasing..lol;p

Subhanallah! Cantik sungguh permandangan luar tetingkap

“First stop at Oriental Pearl Tower”

A must visit place if you guys datang to Shanghai! its Amazing view boleh lihat seluruh pemandangan Kotaraya Shanghai..;)

Masa ni hujan renyai renyai basahi bumi Shanghai. Agak terkilan sebab dari atas tak boleh lihat permandangan ke bawah..Kabus je nampak..alahai..sob..sob ..;(

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 2

Gigih nak ambil gambar jugak even dalam hujan!ihiksss..;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 3

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 4

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 5

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 6

Akhirnya, dapat jugaklah lihat bahagian bawah even kabus melambai2 ke arah kami..Jakun? Takut?hehe! Tapi kalau yang tak tahan gayat of coz tak boleh pijak lantai ni.. Mana tak nya, permandangan dari tingkat atas setinggi 265m! phewwss, berpeluh dahi..hehe!…;)

This style memang wajib dah..Merenung masa depan..ecehhh..;p

Our Trademark AwesomazingTeam!

Done at Oriental Pearl Tower, tour guide bawa kami singgah di Nanjing Road! Kalau kat Malaysia this area like Bukit Bintang. Barang2 kat sini agak mahal compare other place even barang yang sama sahaja.. Becoz sewa dekat sini paling mahal compare antara tempat yang lain. Bila round2 disini, rembat jugalah sehelai dua baju yang cecantikss..hehe!;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 7

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team dan HBO
Singgah di Xiao Tao Yuan Masjed yang berusia lebih 100 tahun di tengah bandaraya Shanghai!


Of course tak lengkap travel kalau tak capture dulu gambar keseluruhan Bilik setiap sudut!haha.. Kat sini part kelakar, dari luar bilik boleh nampak apa yang berlaku didalam bilik air..ekkeke!! kalau datang berdua honeymoon dengan hubby & wifey tak pe la lagi..Kalau yang datang berdua rakan2, mau nye bertempikk6k kalau si sorang lagi mengusik!..hahahaha..;p This is unique if Travel with 5 star package..;)

Dinner at Atlantic Restaurant! Hanya Sempat ambil gambar di luar, yang isi dalam makanan semua dah selamat di ngap! kerana kelaparan dah memasing tengok nasi terhidang..lol;p

So, perut dah Kenyang diisi, Next our destination naik Cruise la pulak! if Travel oversea with Company tak lengkap kalau tak menyusuri bandaraya with Cruise. Lihat permandangan malam Shanghai! Wallawehhh, sangat cantikkk.. Sampai Langit pun cerah banjir dengan lampu yang mengelip2!!!;)

The Next Day, Hari melontar peluru berpandu!ahaks.. Pepagian kami dah berada di Kilang Kain Sutera.. How the make, how they process kain2 dari ulat sutera. Every step they show us.. Memang mengagumkan!

ddm efah mustaffa

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 10

Sempatlah melontar kat sini 6 pasang kain & 4 shawl 100% Original Silk! Memang menggila la kalau tengok..dahla soft sesangat pastu cecantikk pulak tuh..Original silk yang paling mahal kat sini sampai RM3000 untuk 4 meter!Gulp..gulp sekejap…;p
beli sutera murah di china

Dah penat tengok kain, isi perut dulu la Makan Tengahari sebelum Shopping sakan dekat AP Plaza..

If you guys datang Shanghai, AP Plaza tempat yang wajib jugak melontar peluru Shopping kaw2!! memang best giler la dekat sini.. Nasib baik Tour guide dah pesan awal2 kalau diaorang letak harga terus bargain sampai 80%!hahaha…Siap laa diaorang yang diriku ini memang kaki tawar menawar sampai hancur peniaga kat sana geleng kepala.. Last skali deal dengan diaorang Yes or No? Kita pulak yang tanya..pastu buat2 larikk, confirm diaorang tarikk or menjerit panggil balik..ok,oklaahhh dengan muka mencuka! hahah! Memang lawak sampai pecah perut ku menawar harga!hihii

After 3 hours dekat sini, still tak sempat nak tawaf semua tempat dalam tu..But Tour Guide promise with us next day we will come here again! hipp hooraysss..;)
Then balik Hotel get ready untuk Gala Dinner.. Memasing dress up with Chinese style costume..

dr hasbi

cdm azlan deraman

Next Day berpagian juga kami bangun awal jam 5 pagi.. Kat sana jam 6 pagi dah cerah macam pukul 8 pagi.. Siap breakfast di Hotel, then Bas kami meluncur lajuuu ke tempat pembuatan Jade!

Actually nak kata minat or penggemar Jade, tak lah jugak..Tapi suka tengok tu adalah..hehe!
Sebabkan tak tahan godaan Nafsu kalbu, rembatlah juga sikit2..hahaa!!;p


Lucky me on that day, i get 6 gift Jade from here..Alhamdulillah!

Memasing melambai dengan hasil peluru yang dibeli memasing!

We at The Bund!

Pose Wajib Trademark Awesomazing Style!

Ok, lets start count! Snap 1
;
;
 Snap 2

;
;
Snap 3!

;
;thennn, Snap 4!
Terbanggg….!!

ok, bolehlah menjadi kan..

Kita tengok pasangan yang ni pulak.;p

Snap 1
;
;

Snap 2
;
;

Snap 3
;
;
ggrrrrr!!! saya tak  bersalah, tukang amik pic ni yang bersalah..hahaha!!!

Then, reramai Lompattt!! hip hip hoorayyy!! We at Shanghaiiii!!!yuhuuuu..;)

Dah melompat sakan, Lapar la pulak kan.. So memakan tengahari kitaorang kat sini dulu sebelum pergi memburu lagi untuk 2 tempat Shopping! Alhamdulillah, This place sediakan sekali tempat  untuk Solat.


Love this Picture! Maharaja, Maharani bersama gundik2!lol..;p

Hasil penangkapan di AP Plaza!

Next day dah mahu pulang ke Malaysia Tanah Airku yang Tercinta! Syukur Alhamdullilah, this trip really Awesome! Best dikelilingi sahabat2 yang sejati susah senang bersama.. Gelak tawa riang je sepanjang trip! Of coz i cant wait for my next trip with my beloved partners Awesomazing Team this Coming January Hungary & Austria!!!

radisson blu hotel shanghai

Our 3 night stay at Radisson Blu Hotel!

 Pergi 2 bag, Beranak lagi satu Bag Kuning Transformers..;)

Okeyy, Thats all my Shanghai Trip Stories.. Stay Tune more updates soon!..

Do you wanna get a FREE trip like me? ASAP lelaju pm me here okies.. I will show you the way..;)

Much Love,
Adibah

Day 3 and Day 4 Gold Coast Trip

Day 2 with Blue Theme! 
Kat sini pukul 4 Pagi dah cerah. Selalu terkejut ingat terlepas subuh. Yela, kalau kat Malaysia dah cerah kalau nak solat time tu bab kata orang2 tua, Solat gajah la (kira terlepas waktu subuh, kenala qadar)..;p
Before turun Breakfast posing dulu with cinta hati berlatar belakangkan pemandangan luar balcony. Sangat indah!;)
Bergambar dari balkoni Outrigger Hotel Surfers Paradise
Aktiviti pagi dah happy sakan! Mana taknya first time kot nak naik Jet Boating. Memang terbaekk pusingan boat ni di tengah laut! Hi speed jangan cakapla lebih kot 200km/j..hahaa! Yang duk depan & tepi merasala percikan air. Ada yang basah lencun! tapi tak kisahlah, janji havoc sangat boat ni. The best lah! thumbs up..;)

Selesai game pertama, then continue pulak to next destination to Sea World! One of attraction places must be visited if come to Gold Coast Australia.. Kalau bawak kids memang best & diaorang sememangnya sangatla happy! Berkampung di Sea World ambil masa yang panjang. Sebab banyak tempat kat dalam tu nak kena khatam. Nak tengok Dolphin show, Lion Show, nak naik roller coaster lagi & macam2 la kat dalam tu. Jom kita layan picture2 kat bawah ni.;)

Spongebob pun kitaorang layanzz ok!ekekeke..;p
Its time for Lunch babeh! Lunch semua disediakan company. Yang bestnya special served only for us! Buffet style & Orang luar tak boleh masuk selagi kitaorang tak settle lagi makan. Ha, macam mana tuh? curlastt..;)
Actually kat sebelah toilet pun nak bergambo kononnya nak ambil picture ikan nung sebelah dinding. Nampak tak? ahakss.. Bila pergi dengan geng sama kepala sume pun jadi poyo2.lol;p
Yang ni pulak kes main tembak2 air kenakan orang dalam boat.hahaa! Diaorang2 kat luar menyorok. Then bila datang boat kat depan yang kat luar ape lagi nung menembak sakanlah! Yang dalam tu kalau tak pakai swimming suit memang habis lencun dek kerana buatan diaorang. Serious kelako!!;p
Yang kat belakang tu roller coaster “Berani Mati” versi air! sesiapa yang naik memang salute habis lah.. Kat manala korang letak jantung tu kan. Daku hanya memerhati ajelah! Serious tak menyanggup..hahaha..;p

Ecehh, muka2 yang terover berani nih! Salutes la dekat korang sume in ATeam! kami sokong!hehee..
Actually, banyak lagi picture tak sempat nak di snap dalam ni sebabkan berkejaran nak naik macam2 games. Yang paling tak dapatt dilupakan kat sini, naik Jet Ski roller coaster.. Lupa nama dia, tapi macam naik jet ski la versi roller coaster.. Pecutan laju yang amat. Berdesup terus bila start jalan. Kecut jugakla perut2. Ha, yang tu I naik.. Sebab tak melibatkan Jantung. Hanya pusingan terbalik yang memeningkan kepala. Yang tu boleh terima lagi..hahaa..;p

Last before balik diaorang nak pergi memanjat. Kalau tak gayat xpe, silakan naik. Kalau memang diri tu dah gayat, jangan cuba nak naik. Terus terjun nanti..hehe
So, around 5pm kitaorang dah kena berkumpul di gate depan untuk balik ke hotel ready for Gala Dinner sebelah malamnya pulak. Malam tu bertemakan Hawaian style! Syok habis.. Macam dah jadi beach girl.hehee..;)

Sporting habis memasing kalau bab bergambo!ahaks..;)
Day 4 with Yellow Theme!
Kemana Destinasi? One Day at Movie World! A must to visit kalau datang sini cayy!;)
Selfie #adibahkarimah 
Awesomazing Team at Movie World! yeaaahh..;)
Both of us in front of Movie World!;) Happy moment!

This time baru Jam 830 pagi waktu Aussie. Kenapa awal sangat kan? Actually company dah buat special arrangement for us Breakfast together with Tony bros Cartoon! Wallawehh.. Movie World open at 8am only for us ok! Memang terbaikkk!  Movie world stars entertain us while  we having breakfast. Like Batman, Marilyn Monroe, Tweety, Charlie chaplin, Superman & so on..;)

Sedap sangat ais cream nih! Ben & Jerry.. Malaysia pun ado.hehe;)

Inilah Geng2 yang sehati sejiwa naik roller coaster yang sememangnya ku tidak sanggup! Mana taknya, kelajuan, ketinggian sampai jenguk atas sakit kepala2, kepantasan yang sangat menggerunkan kalau tengok!hahaa.. Efah Mustaffa, Zulhilmi, Hasbi Harun, Julia Nazren, Julianazriana im really salutess with you guys! Hanya yang betul2 memiliki keberanian boleh naik benda alah tu semua. Thumbs up babeh!;)
Really cute kan? Of course for my babyyy Amir Khalif!;)

For my familia, hasil sedikit tangkapan dari Movie World! Superman style..;)
Geng Awesomazing Team sume pakai baju Superman dek kerana terover excited dari Movie World!hehe.. Nak pergi dinner then jalan2 at Surfers Paradise.;)
This is last night! Bercanda di tepian pantai & we having a small talk heart to heart session. Seriously, we really enjoyed at Gold Coast Australia. Before this we do not know each other, but in this business we can be close like adik beradik! Thanxs guys. Hope we can be together forever! 😉

The next day, lontaran terakhir Shopping at Harbour Town. More than 200 stores you can choose & shopping. Barangan sedikit murah compare to Malaysia like Pandora & Oroton!

In Shaa Allah, till we meet again Gold Coast Australia. Kalau pergi beramai-ramai memang syok habis apetah lagi kalau FREE of charge!gituuu..;) Shanghai is our next destination! Niat dihati nak bawak anak2 pulak ke sini. Banyak tempat2 menarik especially for kids. Soon! Ok guys, hope you guys enjoys my story! Tq for reading..peace!;)
Love,
Adibah Karimah

Awesomazing Team at Gold Coast Australia!

Day 1 & Day 2
Gold Coast Australia,
Awesomazing Team!

Alhamdulillah, fantastic & amazing experience with my ATeam! best sangat trip kali ni. Banyak tempat yang disediakan especially untuk berenjoy sakan! sampai terkeluar anak tekak segala. hahaa! Still fresh in my mind gelak ketawa riang terbahak bahak with my lovely partners in Awesomazing Team! Bila berbusiness sakan, of course la kalau pergi travel mesti enjoy sakan.. Company always serve the very best to us. Syukur berada dalam naungan syarikat yang sentiasa menjaga kepentingan Usahawan.

Berkumpul di KLIA around 5pm and fly to Singapore around 9pm. Transit to Singapore first before we fly by Singapore airlines to Brisbane Airport and it takes almost 8 hours!;)

Bergambar di KLIA sebelum bertolak ke Gold Coast
Adibah, Safarina dan Alaa bergambar di KLIA sebelum bertolak ke Gold Coast
Thanxs to my lovely partners Safarina dari Shah Alam & Alaa dari Melaka datang ke KLIA hantar Awesomazing Team & support us!;)
Awesomazing Team di KLIA
Congrats to all qualifiers Gold Coast Australia!
Awesomazing Team nak masuk flight
Yang paling Semangat yang belakang sekali tuh..hehee.. Dah ada wakil Awesomazing Team Australia..lol;p 
voucher 20 dollar singapore percuma
Sampai Changi Airport Singapore, company gives us 20 Dollars per person! Apa lagi pergi makan2 la kitaorang at Burger kings! Tapi 20 dollars tu cukup sangat untuk 2 orang. Lagi 20 dollars kitaorang simpan beli mainan untuk anak.haha.. Jimat bukan?;p
Australia from sky view dalam flight
Here we come Aussie! 
Awesomazing Team di Brisbane Airport
Of course la sampai Airport mesti nak bergambar dulu satu round!
Dr Hasbi and Adibah selfie
Yayyy, dapat FREE cap.
Free admittance to Paradise Country Farm
Terus ke Paradise Country Aussie Farm! Boleh main dengan Koala, kangaroo, kambing!hahaa.. lain ok kambing Aussie compare dengan Malaysia.lol;p
Tengahari served with choices of stick! Ikan, Ayam, Daging

Berseronok dalam Paradise Country Farm
Happy sakan! walaupun time ni panas yang amat. Panas dari Malaysia lagi. Boleh rasa bahang kepanasan rasa macam terbakar2 bayangan kat depan. cam mana tuh.hahhaaa..tapi excited sangat panas pun panasla..;p

Demo cukur biri-biri dalam Paradise Country Farm

owhh, nikmatnya makan ais cream panas2 begini..wallawehhh~~
Couple in Awesomazing Team! 
Adibah Karimah at Gold Coast Australia!
 Outrigger Hotel Surfers Paradise
Our 3 Night Stay at Outrigger Surfers Paradise! Awesome place..;) Siap boleh main cak cak laki bini dalam dan luar bilik air. Siap ada tingkap luar bilik air nak tgk apa yang dibuat dalam bilik air tu. muahaha.. kalau yang first time memang kelakar habis! curlastt!..;)

Dr Hasbi dan Adibah depan Hard Rock Gold Coast
Get Ready untuk makan malam & jalan2 tepi pantai. Pelancong2 luar yang datang sememangnya akan choose area Surfers Paradise. Banyak tempat best2 kat sini. Pantai, souvenir shop yang murah2, hard rock cafe, restaurant halal, & games place! like rumah hantu, 7D movies,& many moreee!

makanan halal di Gold Coast
Makan malam is Malay Food! Sangat sedapp.. Walaupun baru sehari di negara orang tapi rasa berada di Malaysia. eceehhh!;p

Dapat makanan halal di Gold Coast

restoran makanan halal di Gold Coast
Fresh seafood! terbaikk..;)
 Borong souvenir di Gold Coast
Souvenir Shop! Borongg…;)
 Awesomazing Team tengok 7D Cinema
Kenapa la muka masing2 macam tuh? hahaa.. sebab kecut perut naik roller coaster dalam 7D cinema! Wall of China. Mana tak jeritnya 7D screen mmg rasa macam ada dalam tu walaupun berada atas kerusi jek!ekeke.. Tapi memang best habis laaa..pedih anak tekak jerit.. Ni baru atas kerusi 7D, kalau yang real pulak macam mana at Movie World?hahaa.. tungguu
So, we continue in next entry for Day 3 & 4 pulak ye.. Stay tuned readers..;)

Gold Coast Australia coming February!

Gold Coast Australia Soon this coming February! Date pun dah confirm.. 15th until 20th February..Alhamdulillah, consistent buat business confirm dapat Melancong PERCUMA setiap tahun. Bukan sekali, 2-3 kali setiap tahun yer! Syukur Ya Allah dapat menikmati keindahan ciptaanMU di seluruh di dunia. Thats one of my dreams, selagi masa bernyawa di muka bumi ini. Melihat keindahan ciptaan Ilahi..;) In Shaa Alllah, semoga sentiasa dipermudahkan olehNYA. aminn

Actually, this is my second time travel in Gold Coast Aussie. Before this Honeymoon berdua dengan si suami ala backpackers..haha..tahu tak ape backpackers tu? travel budget lol..;p hahhaa… Nak melancong sangat tapi kena ikut budget la. That time still fresh in my mind, cost nak pergi balik flight ticket, makan minum, shopping ckit (ada jugekss), haha..its all cost around RM10,000! Kumpul duit tau nak pergi tu.. bukan main rembat je..hehee.. Syukur Alhamdulillah, dapat berpijak di negara orang omputih kata orang tua-tua..gituuu..;)

Apa yang menariknya di Gold Coast Australia ni? One thing! kat Gold Coast memang satu tempat peranginan yang cukup terkenal untuk “Enjoy”! Macam2 tempat yang best2 like Movie world, Dream World, Sea World, Beach Surfer Paradise, koala, dolphin & many more!!..cant wait seriously to enjoy with my partners there! yuhuuu..;)

Surfer Paradise
Free holiday ke Gold Coast Australia drp company

Free holiday ke Gold Coast Australia drp company Hai-O

Pelancong yang datang kat sini especially diaorang nak Surfing.. Dengan ombak yang bergelung cantik, so senang nak main surfing kat sini. Banyak lagi aktiviti kat sini, like banana boat, drift boat & many more!
Movie World

Free holiday ke Gold Coast Australia dgn GLAM drp company

Berjumpa dengan Walt Disney Cartoon! Batman, superman, spiderman, Hulk & macam2 lagi. Kalau bawak anak-anak memang syok habis ok!

Free holiday ke Gold Coast Australia

Naik Roller Coaster yang menyeramkan..hahaa.. kalau berani tak gugur jantung boleh je naik! tapi memang amazing Roller coaster kat sini. Naik ramai-ramai with partners memang syokla! tak ingat anak bini time ni jerit-jerit..lol ;p
Dream World
Free holiday ke Gold Coast Australia drp Hai-O

Dream World memang tak kurang hebatnya, walt disney cartoon pun ada but kat sini lebih banyak show times.. like show sponge bob, fairy tale, cinderella..
Koala

Free holiday ke Gold Coast Australia jumpa koala

Sea World

Free holiday ke Gold Coast Australia masuk Sea World
Pertunjukkan Dolphin!

Harbour Town 

Free holiday ke Gold Coast Australia drp company masuk Harbour Town

Shopping place & price memang murah kat sini compare to Malaysia.. Always have discount here!

Almost 2 years i’m involve into this business, seriously really enjoyed it! We work as one TEAM! Low Risk, No repeat sales, Get your saving minimum RM 5000 every month, Travel for FREE 3 times a year, Car Fund & House Fund whole life, designer Handbags for FREE like Prada, Kate spade, Gucci, Emillio Pucci & many many more benefits you will get! Amazing Business, amazing outcomes! Sentiasa buat sentiasa dapat! yang penting NIAT kena betul & ihklas, sentiasa berusaha tanpa putus asa pasti Kejayaan menanti.

Bila benda PERCUMA semua nak kan! 😉 of course laa.. Ais cream Baskin Robbin open 1 day Ais cream PERCUMA pun mahunya beratur panjang sampai 1km!..ekeke (tgk dlm FB je, saya tak pergi beratur ye..haha ;p), ni apetah lagi pergi Travel for FREE!;)

So, anyone else yang still looking for part time job, nak generate monthly income up to 5 until 6 figures every month, do not hesitate to call me guys.. Mulakan mengorak langkah ke hadapan. Kalau tidak sampai bila kita akan berada di tempat yang sama dari hari ke hari, bulan ke bulan, tahun ke tahun. Fikirkan sejenak, sampai bila?

Orang lain tidak boleh mengubah hidup kita, melainkan diri kita sendiri!

Love,
ADIBAH
019 6615447

Adibah Karimah back from Korea!

Salam everyone! “annyeong haseyo “!!.. 5 days, 3 night at Seoul Korea, every morning or setiap langkah masuk kedai inilah jawapannya annyeong haseyo, annyeong haseyo... Heheee.. Sorry readers for 1 week silent.. Quite busy after back from Korea settlekan new registration & helping Business Partners closing their appointment end of september!.. Everyone of course sangat teruja after back from Korea & terus all out Business sharing about another FREE trip to Gold Coast Australia! Yeaahh!;)

Alhamdulillah, journey to Korea mmg Happening & Awesomazing!! With the gang yg semuanya satu kepala dengan bondanya #adibahkarimah.. I’m still young so perangai bebudak dan kegilaan mesti Ada..Young lagi ke? Hahahaa.. But travel Macam ni jela boleh sempoi2 begitu, kalau di Malaysia tidakla begitu.. Memang sopan santun ohkeyyy.. Lol..;p
So, what happened along my trip? so, let me start from KLIA until we reached at Incheon Airport, Seoul Korea.. 

Free trip bersama Glampreneur dan Awesomazing Team ke Korea
On my way to KLIA Airport!.. mesti nak pose dulu…;)

Part of AwesomazingTeam yang tiba awal.. Semangat berpasukkan with I Love GLAM Tshirt & Green pants..
Men in GLAM
Of course with my Iron Lady, Hanis Haizi.. Hanis not feeling well time ni.. pucat je muka…
Sebelum masuk perut Kapal Terbang, posing dulu satu round.. Say Goodbye Malaysia…gitewww..;)

All GLAMpreneurs menaiki Korean Airlines.. I love Korean Airlines sebab seat agak luas & the most I loike ada tempat untuk Caj my Iphone! yayyy…;)
Pengalaman menaiki Korean Airlines memang tak dapat dilupakan.. Hujan yang lebat dengan bunyi dentuman guruh, kapal terbang bergoyang goyang… Seroiusly, this time memang kecut perut! macam naik roller coaster.. Si suami yang duduk sebelah off movie, sambil berpengangan dan mengucap! Selawat, baca doa semua ada..huhuuu.. Kapal Terbang pulak time ni rasa laju sangat even tengah bergoyang goyang… Tapi, itulah pengalaman yang tidak dapat dijual beli.. My own experience sepanjang my trip, I think with Korean Airlines so adventure!
Alhamdulillah, Jam 6 pagi waktu Seoul, kami selamat tiba di Lapangan Terbang Incheon Seoul. Perbezaan waktu hanya satu jam cepat from Malaysia.

All together 160 GLAMpreneurs, with 5 buses… Amazing!

AwesomazingTeam just arrived at Seoul Korea. Syukur Alhamdulillah..;)

Sementara nak pergi lunch, so Bergiyomi dulu satu round…;)
After lunch,  sesi lontaran peluru di Dongdaemun Market. If in Malaysia like Times Square.. Branded item pun ada, but for me price more expensive compare to Malaysia. Kalau compare with Paris, memang ibarat langit dan bumi..hehee..I think, diaorang more prefer produk diaorang tersendiri.

This I buy, 50,000 won..hehee.. worth it ke tidak.. sebab nampak cantik, so layannn…lol .;p
Zara this time ada promotion! so ape lagi, mari gatal2 tangan..
ok, I take this one!.. Yay or nay? mestila Yay kan, dah beli pun..hahhaa…;)

Waiting for Bus to check in Hotel! so, bercoffeean la dulu… 

3 Night we stay at Best Western Premier Hotel Kuddo. 5 star Hotel in Seoul ok.. Sangat selesa especially in toilet siap ada button canggih untuk dapatkan perkhidmatan. hahaa.. like pramugari ada dalam toilet.. boleh gituuu??..;p

View from my room..
Back to Hotel we just have only 2 hours to get ready for Gala Dinner.. Theme “Berhari Raya” di perantauan!..gituuu..;)
Pelengkap gaya untuk si isteri dan si suami..

Ala-ala nak pergi perhimpuanan UMNO pun ado nih..hahaha..;p

Salam Perantau dari kami “AwesomazingTeam” di Seoul, Korea


Memang sangat Hapenning dalam dewan! Keterujaan masing2 bila Kpop Group masuk dewan! Masing2 bertempikan, bersorak.. Macam tak sedar diri pun ada Mak2 and ayah2 orang ni..of course bila Kpop menarikan gaya Gannam style..masing2 pun layannn sekali.. time ni memang lawak habis.. Yang mana anak2 dara bersorak tengok kehenseman wajah orang2 Korea. Macam kita tengok drama korea. Jun sang korea sudah mariii…hahaaa.. Mostly under my team anak2 dara, so ape lagi, jerit2 la uolls..hahaaa.. Serious, sgt best time ni..;)
Bila Kpop group ladies masuk dewan, ingat yg group tadi dah hebat! yang ni lagi powerla.. siap gelek2 hindustani. si wifey pegang suami masing2 and ada yg tolong tutup mata si suami..hahaa.. Gala dinner kali ni memang terover bestla.. sangat Awesomazing!!yeaahhhh…;)

Kpop group!;)

Dear sister Hanis Haizi

We are AwesomazingTeam!
Macam YB dah baju merah kat atas ni..heheee.. Congratulations Ejat husband Nor Wanie, menang lucky draw!..memang so luckly..;)
Time ni sangat keletihan dan kepenatan after one day long journey.. Balik hotel mandi manda, solat and terus zzzz!
Will continue story for next day in next entry.. Stay tune ya!;)
Love, 
Adibah Karimah

Hello Seoul Korea!

Free holiday yo Seoul Korea with Awesomazing Team

Its time to FLY & Say GoodBye Malaysia tonite! Say Hye to Korea! yuhuuu.. Alhamdulillah, today is the time to all GLAMpreneurs creating havoc in Seoul Korea with Kpop style! Everyone of course over excited especially the first timer..Bila pergi with team members dalam satu kumpulan yang besar memang akan terasa bahang yang sangat luar biasa! Gelombang Hijau “I LOVE GLAM” membanjiri KLIA. hehe.. This is the time to all out Shopping & enjoy sepuasnya di sana..Melontar peluru di setiap sudut Shopping place & menjerit keriangan di Lotte World Theme park! i love roller coaster..hahaha…memangla takut tapi perasaan nak naik terover sudah..lol ;p…

So for all you guys kat luar sana still looking for business opportunity, want to do as a side income or to have Fun FREE Travel in Gold Coast soon! Do contact my beloved committed partners &  can set appointment with them under Awesomazing Team!

Lembah Klang
Shuhada – 012 986 9839
Lembah Klang
Safarina – 012 301 3959
Putrajaya/ Sri Kembangan 
Zahirine – 012 270 0873
Klang/ Shah Alam 
Radenina – 019 318 4662
Kedah/ Penang
Salwatul – 019 447 7369
Johor
Fatimah – 019 518 0195
Terengganu/ Kuantan
Faten – 019 959 9209
Sabah/ Sarawak
Mardiana- 013 552 9577

Package FREE Trip to Gold Coast is still open! dont miss this chance to get your own ticket & together we have fun overthere! im still open my shop 24 hours even bercuti pun. Roaming kan ada..heheee. Wish me & all my team members Selamat pergi dan pulang! In shaa Allah..;) Till we meet again in next entry what happen in Seoul KOREA along our journey over there. Stay tune babeh..:)

Free holiday to gold coast with Awesomazing Team

free trip with me to Gold Coast
Lots of love,
Adibah Karimah 
019 6615447

Seoul Korea is Coming Soon!

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Seoul Korea
Counting days to KOREA!! Another 5 days left..Yuhuuu.. Can’t wait utk berjimba with My Awesomazing Team partners & all GLAMpreneurs… Alhamdulillah, this trip more partners will join me together to Korea Trip.. We work hard for it & this time to Enjoy ourselves over there.. This is so beautiful journey in this business!! 3 times FREE travel in just one year! I’m blessed dipertemukan jodoh dengan business yg cukup hebat with awesome mentor guide me all the way & team members!;)
Korea will be my 7th country as my FREE trip! My travel chronology started with first to Vietnam, Holland, Belgium, Guangzhou, Paris, London & next week will be Korea. In Shaa Allah by early next year fly to Gold Coast together with Awesomazing Team members & muka2 baru melancong bersama. When you Dream it! you can achieve it! Just believe in yourself, semua orang ada peluang untuk merubah kepada kehidupan yg lebih baik dan kita yang tentukan masa depan diri sendiri.
Pernah ke Korea?? Of coursela tak pernah lagi ku jejaki..hehehee.. This is my first visit to Seoul Korea & of course my feeling super duper excited babeh!! Musim Luruh pulak tu. like Drama Korea “Autumn in My Heart”..gituuu..;p. Mulanya, package is target to Shanghai. But, unfortunately due of bird flu so that company change to Seoul Korea. Its so Awesomazing right?!!;)

So, what happening in Korea?lets have a look with me…

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Namsan Hanok Village Seoul Korea

Namsan Hanok Village

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Lotte World Theme Park Seoul Korea

Lotte World Theme Park
GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Han River Cruise Seoul Korea
 Han River Cruise
Awesomazing Team Dongdaemun Market ke Seoul Korea
Dongdaemun Market
Awesomazing Team melancong free ke Seoul Korea
 Insadong Street
Awesomazing Team melancong free ke Seoul Korea Selatan
When I started join this business, seriously I can’t imagine all these thing! Yela, sampai boleh terbang ke negara Europe melihat keajaiban dan keindahan ciptaan Tuhan! of course, compared to before doing this business mmg asyik makan hati tengok gambar2 orang pergi melancong! Because I love travelling a lots with my hubby. But now, orang pulak yg always scroll my picture go here and there..heheee..so, 
What about you? mebe you could be my next protege then together fly with me to Gold Coast Trip? lets act now, call or message me here to find out more. In shaa Allah, bila niat kita betul2 nak bantu family, nak naik taraf kehidupan keluarga, nak pergi melancong percuma, pasti ada jalannya. Lets do this together wth me!;)

lots of love,
Adibah
019-6615447
adibahkarimah@gmail.com

Bonanza Duit Raya RM 4700 + FREE Gold Coast!

BONANZA DUIT RAYA IS COMING UP “RM 4700 + free trip to Gold Coast Australia!”

This is your chance to win big bonus & celebrate Hari Raya penuh kepuasan!… So, don’t miss it..this promo runs until 30th of June only… 😉

GOLD COAST AUSTRALIA FOR FREE!!
You heard me right??..its FREE!.. Ramai yang bertanya to me, “Adibah, so jealous pergi melancong always FREE sahaja.. 3x setahun pulak tuh.. Kitaorang nak pergi luar negara kumpul duit maunya bertahun”!..hehe…
its ok guys, this is your chance to get this FREE trip!.. i’ll show you how.. so interesting, so happening & so enjoying with our team especially under GLAMpreneurs..
Before this i was like you guys..nak pergi luar negara mesti kira-kira budget cukup ke tak.. nak shopping, nak makan, nak menginap..semua kena fikir.. Before i join this business, pernah merasa pakai duit sendiri to Gold Cost, Australia.. Time ni me & my hubby pergi sendiri ala-ala backpackers..namanya budget murah..ekekke
Seriously, makan hati je nak ke sana ke mari..nak makan pun siap  bawa bekalan maggi ke sana..aiyoo.. Bila budget tak cukup, rasa terkepi-kepit je berada di negara orang, memang i tell u the truth sangatla tidak puas & makan hati lol!..;p
(me at Movie World, Gold Coast)
So, what are you waiting for??
Now is the right time to join me in Awesomazing Team GLAMpreneurs. I will tell you how to get this FREE trip to Gold Coast easily. I’m sure you would regret it if you miss this opportunity.
Come on my friends…get your dreams come true!

I’d tried that Superman Rollercoaster! It was awesome!

Dolphin show, really amazing dolphins!

If you like surfing, then Gold Coast is the heaven for surfers…Surfer’s Paradise..
Call now for your *FREE ticket!
019-6615447
(ADIBAH)

LONDON PARIS TRIP VIDEO part one


It was my dream come true when I first stepped my foot on London soil. Who could have imagined a plain housewife like me can have a holiday in London and Paris if not doing this business. It was a free trip fully sponsored by company. Now everyone can go oversea with premium beautiful business.
Let’s enjoy this video, London Paris Trip part one. Thanks to my husband Dr. Hasbi for this awesome video.

Wait for part two, I promise you it would be more FUNtastic!
Next free trip is coming soon. Contact me for details.
Adibah Karimah
019-6615447
1 2 3 4
>