Vienna-Salzburg-Munich-KL

As i promised before, here is penamat cerita  my travelling to Hungary & Austria sebelum kita bercerita FREE Trip Bangkok pula. hehee~~`Besttt dapat lihat keindahan Ciptaan Allah SWT live depan mata..;)

Cuaca pagi ni memang betul2 menyeram masuk ke liang roma..Dengan Angin sepoi-sepoi bahasa~~ sampai cecah -ve Celcious! Tengok je memasing muka coolerss dalam pic sebab Bergambar punya pasal kan, tapi hakikatnya memang dah rasa beku mencekam didada..hahaha

So Mari Melayan Pictures2 sehari sebelum pulang ke Tanah Air Malaysia~~

First Destination untuk pagi ni ke Schonbrunn Palace. Istana ini dibina pada kurun keenam belas semasa Roman Emperor memerintah Vienna. Tempat ini dijadikan satu tarikkan pelancongan yang sangat unik kerana zaman dahulu kala istana ini mempunyai 2000 bilik termasuk pelayan2 Istana..! Istana ini dijadikan Summer palace atau istana musim panas.
Didalam istana ini terdapat pelbagai kisah yang sangat Unik dan Menarik. Kalau pengunjung yang datang sini dikenakan Tiket. Tapi kitaorang masuk FREE sahaja..hehee~~ sebab semua dah diatur oleh syarikat. Dalam Istana ni tak dibenarkan sama sekali Snap photo. Tapi sempat jugak ambil photo dalam diam sebab tergamam  mulut mata melihat hiasan dalaman ukiran yang penuh kekuningan tersergam indah dan ada yg disaluti Emas!! Woww wooww woww..!! 

Hip hip hoorayyy..!! love this moment!

Didalam Istana. MasyaAllah..!! Cantik sangat kan


As always style of ATeam..!


Its Time for Shoppinggg..!!! Seriously dah lupa nama tempat ni. Yang pasti deretan Designer Handbag yang mewah2 ada di sini. Sekeliling bangunan yg tersergam indah, Unik dengan rekacipta dan ukiran yg berseni! Tersangatlah mengagumkan mata melihat!!

Last Night here dihidangkan Turkish meal. Sedap sangat!!
Of coz if sesiapa yang datang di Europe, sebelah malam kurang aktiviti. Kedai2 tutup seawal 6 petang! so malam agak sunyi. Kalau Malaysia kecoh sampai 2-3 pagi. Jadi lepas makan malam terus balik ke Hotel untuk berkemas2 barangan sambil Ber’ogroup’ with darlings partners Ateam. A night to be remembered!!
So, Next Day….
Breakfast at Savoyen Hotel

 Team mate HBO TEAM
Sebelum ke  Munich Airport, singgah dahulu ke Salzburg! Melawat tempat kelahiran Mozard seorang pianist yang terkenal satu ketika dahulu dan menjadi satu sejarah bagi penduduk salzburg. 

Seriously Sejuk sangat sampai menusuk ke hati..hehee;p


Perjalanan diteruskan dan berhenti rehat seketika di R&R untuk menikmati Coffee panas, Aiscream & Waffle!!

Finally, dapat melihat salji turun mencurah2 otw ke Munich Airport Germany..!! MasyaAllah, indah sungguh ciptaan Allah swt. Sepanjang perjalanan penuh Gunung Ganang dilitupi Salji. Is like macam film Twilight saga. hehee~~
Say GoodBye to Austria. Till we meet again jika diberi peluang dan panjang usia. In Shaa Allah.
The best part pulang ke Malaysia dengan menaiki Flight Emirates A380 yang terbesar didunia.
Munich – Dubai – Malaysia

Yayyyy..!! Kami dah selamat sampai ke Tanah Air Malasysiaku tercinta. Syukur Alhamdulillah. semuanya selamat sampai..!
the end~~

Shanghai Trip!



Say Hello to Austria Hungary, Goodbye Shanghai!!
Alhamdulillah, our flight MAS safely landed at International Airport Kuala Lumpur (KLIA) 3.30pm
26th September 2014!
We had so much FUN, Happening, Enjoyable Shanghai FREE trip 4 days, 3 nights fully sponsored by company!!..Nothing to worry if fly with company, Tempat penginapan yang tip top 5 stars, Makan Minum Halal, tempat Shopping, tempat Menarik semuanya dah diarrangekan! Hanya mak Jemah lenggang kangkung bawa passport & duit shopping sajer…Gila tak best kan!hehee..;p

Shanghai is no 11th after 10 country i have visited!
1) Switzerland
2) Germany
3) Holland
4) Belgium
5) Vietnam
6) Guangzhou
7) Paris 
8) London
9) Korea
10) Gold Coast Australia
11) SHANGHAI
12) Comingggg HUNGARY & AUSTRIA
Amacam? 11 negara dah pergi and semuanya ditaja sepenuhnya FREE!! once again, its FREE ok!! Alhamdulillah dan bersyukur sangat dipertemukan dengan business ini. Mebe orang cakap, alaa tak da orang pun share dengan saya.. But me, I yang mencari this business sebab tengok usahawan yang masuk business asyik2 pergi FREE travel, asyik2 dapat BONUS besar, asyik2 dapat kereta mewah dan asyik2 dapat diraikan naik stage pakai cecantik buat baju bagai dengan designer terkenal Malaysia!!

Waduhh, siapa tahan kan!.. Follow punya lama and tengok saja depan screen lappy or ipad, akhirnya tuppp tekan button message bertanyalah pada Usahawan yang Berjaya dalam business ni nak joinla sama!! Akhirnya, i pun dapatlah juga sama seperti diaorang2 yang dah merasa asyiknya,asyiknya iteww..Alhamdulillah, rezeki dari Allah swt!!

So, apa agenda yang besttt yang tak hengat nak balik tu sepanjang di Shanghai? Lets me story mory with you guys! This entry mebe agak panjang sedikit sebab nak khatam satu entry je. Nanti asyik lupa nak buat sambungan part 2 or 3..siapa rajin baca celoteh ahkak, sila la menikmati detik2 keseronakkan ini..ihikss!jangan ada yang rasa nak masuk dalam lappy plak lepas syokkk sangat dengar cerita iolls ni ha..lol..;p
Our Journey BEGINs now…
Bertolak dari KLIA tengah malam Jam 1 pagi.. Muka memasing dah terhenyok dah mengantuk punya pasal. Tapi syok jugak flight tengah malam ni.. sebab boleh terus lena dalam flight! The best part masa di Shanghai sama dengan di Malaysia! So, tak rasa la pening kepala sangat akibat pertukaran masa tu.. Jadi bila bangun esok pagi tu rasa macam bangun di Malaysia jerrr..heheh!
Safely landed at Pudong International Airport Shanghai lebih kurang jam 7 pagi.

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team

Bergediks dulu satu round!

Hantu gajet memasing..lol;p

Subhanallah! Cantik sungguh permandangan luar tetingkap

“First stop at Oriental Pearl Tower”

A must visit place if you guys datang to Shanghai! its Amazing view boleh lihat seluruh pemandangan Kotaraya Shanghai..;)

Masa ni hujan renyai renyai basahi bumi Shanghai. Agak terkilan sebab dari atas tak boleh lihat permandangan ke bawah..Kabus je nampak..alahai..sob..sob ..;(

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 2

Gigih nak ambil gambar jugak even dalam hujan!ihiksss..;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 3

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 4

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 5

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 6

Akhirnya, dapat jugaklah lihat bahagian bawah even kabus melambai2 ke arah kami..Jakun? Takut?hehe! Tapi kalau yang tak tahan gayat of coz tak boleh pijak lantai ni.. Mana tak nya, permandangan dari tingkat atas setinggi 265m! phewwss, berpeluh dahi..hehe!…;)

This style memang wajib dah..Merenung masa depan..ecehhh..;p

Our Trademark AwesomazingTeam!

Done at Oriental Pearl Tower, tour guide bawa kami singgah di Nanjing Road! Kalau kat Malaysia this area like Bukit Bintang. Barang2 kat sini agak mahal compare other place even barang yang sama sahaja.. Becoz sewa dekat sini paling mahal compare antara tempat yang lain. Bila round2 disini, rembat jugalah sehelai dua baju yang cecantikss..hehe!;p

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 7

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team dan HBO
Singgah di Xiao Tao Yuan Masjed yang berusia lebih 100 tahun di tengah bandaraya Shanghai!


Of course tak lengkap travel kalau tak capture dulu gambar keseluruhan Bilik setiap sudut!haha.. Kat sini part kelakar, dari luar bilik boleh nampak apa yang berlaku didalam bilik air..ekkeke!! kalau datang berdua honeymoon dengan hubby & wifey tak pe la lagi..Kalau yang datang berdua rakan2, mau nye bertempikk6k kalau si sorang lagi mengusik!..hahahaha..;p This is unique if Travel with 5 star package..;)

Dinner at Atlantic Restaurant! Hanya Sempat ambil gambar di luar, yang isi dalam makanan semua dah selamat di ngap! kerana kelaparan dah memasing tengok nasi terhidang..lol;p

So, perut dah Kenyang diisi, Next our destination naik Cruise la pulak! if Travel oversea with Company tak lengkap kalau tak menyusuri bandaraya with Cruise. Lihat permandangan malam Shanghai! Wallawehhh, sangat cantikkk.. Sampai Langit pun cerah banjir dengan lampu yang mengelip2!!!;)

The Next Day, Hari melontar peluru berpandu!ahaks.. Pepagian kami dah berada di Kilang Kain Sutera.. How the make, how they process kain2 dari ulat sutera. Every step they show us.. Memang mengagumkan!

ddm efah mustaffa

peluang melancong percuma ke shanghai bersama awesomazing team 10

Sempatlah melontar kat sini 6 pasang kain & 4 shawl 100% Original Silk! Memang menggila la kalau tengok..dahla soft sesangat pastu cecantikk pulak tuh..Original silk yang paling mahal kat sini sampai RM3000 untuk 4 meter!Gulp..gulp sekejap…;p
beli sutera murah di china

Dah penat tengok kain, isi perut dulu la Makan Tengahari sebelum Shopping sakan dekat AP Plaza..

If you guys datang Shanghai, AP Plaza tempat yang wajib jugak melontar peluru Shopping kaw2!! memang best giler la dekat sini.. Nasib baik Tour guide dah pesan awal2 kalau diaorang letak harga terus bargain sampai 80%!hahaha…Siap laa diaorang yang diriku ini memang kaki tawar menawar sampai hancur peniaga kat sana geleng kepala.. Last skali deal dengan diaorang Yes or No? Kita pulak yang tanya..pastu buat2 larikk, confirm diaorang tarikk or menjerit panggil balik..ok,oklaahhh dengan muka mencuka! hahah! Memang lawak sampai pecah perut ku menawar harga!hihii

After 3 hours dekat sini, still tak sempat nak tawaf semua tempat dalam tu..But Tour Guide promise with us next day we will come here again! hipp hooraysss..;)
Then balik Hotel get ready untuk Gala Dinner.. Memasing dress up with Chinese style costume..

dr hasbi

cdm azlan deraman

Next Day berpagian juga kami bangun awal jam 5 pagi.. Kat sana jam 6 pagi dah cerah macam pukul 8 pagi.. Siap breakfast di Hotel, then Bas kami meluncur lajuuu ke tempat pembuatan Jade!

Actually nak kata minat or penggemar Jade, tak lah jugak..Tapi suka tengok tu adalah..hehe!
Sebabkan tak tahan godaan Nafsu kalbu, rembatlah juga sikit2..hahaa!!;p


Lucky me on that day, i get 6 gift Jade from here..Alhamdulillah!

Memasing melambai dengan hasil peluru yang dibeli memasing!

We at The Bund!

Pose Wajib Trademark Awesomazing Style!

Ok, lets start count! Snap 1
;
;
 Snap 2

;
;
Snap 3!

;
;thennn, Snap 4!
Terbanggg….!!

ok, bolehlah menjadi kan..

Kita tengok pasangan yang ni pulak.;p

Snap 1
;
;

Snap 2
;
;

Snap 3
;
;
ggrrrrr!!! saya tak  bersalah, tukang amik pic ni yang bersalah..hahaha!!!

Then, reramai Lompattt!! hip hip hoorayyy!! We at Shanghaiiii!!!yuhuuuu..;)

Dah melompat sakan, Lapar la pulak kan.. So memakan tengahari kitaorang kat sini dulu sebelum pergi memburu lagi untuk 2 tempat Shopping! Alhamdulillah, This place sediakan sekali tempat  untuk Solat.


Love this Picture! Maharaja, Maharani bersama gundik2!lol..;p

Hasil penangkapan di AP Plaza!

Next day dah mahu pulang ke Malaysia Tanah Airku yang Tercinta! Syukur Alhamdullilah, this trip really Awesome! Best dikelilingi sahabat2 yang sejati susah senang bersama.. Gelak tawa riang je sepanjang trip! Of coz i cant wait for my next trip with my beloved partners Awesomazing Team this Coming January Hungary & Austria!!!

radisson blu hotel shanghai

Our 3 night stay at Radisson Blu Hotel!

 Pergi 2 bag, Beranak lagi satu Bag Kuning Transformers..;)

Okeyy, Thats all my Shanghai Trip Stories.. Stay Tune more updates soon!..

Do you wanna get a FREE trip like me? ASAP lelaju pm me here okies.. I will show you the way..;)

Much Love,
Adibah

Gold Coast Australia coming February!

Gold Coast Australia Soon this coming February! Date pun dah confirm.. 15th until 20th February..Alhamdulillah, consistent buat business confirm dapat Melancong PERCUMA setiap tahun. Bukan sekali, 2-3 kali setiap tahun yer! Syukur Ya Allah dapat menikmati keindahan ciptaanMU di seluruh di dunia. Thats one of my dreams, selagi masa bernyawa di muka bumi ini. Melihat keindahan ciptaan Ilahi..;) In Shaa Alllah, semoga sentiasa dipermudahkan olehNYA. aminn

Actually, this is my second time travel in Gold Coast Aussie. Before this Honeymoon berdua dengan si suami ala backpackers..haha..tahu tak ape backpackers tu? travel budget lol..;p hahhaa… Nak melancong sangat tapi kena ikut budget la. That time still fresh in my mind, cost nak pergi balik flight ticket, makan minum, shopping ckit (ada jugekss), haha..its all cost around RM10,000! Kumpul duit tau nak pergi tu.. bukan main rembat je..hehee.. Syukur Alhamdulillah, dapat berpijak di negara orang omputih kata orang tua-tua..gituuu..;)

Apa yang menariknya di Gold Coast Australia ni? One thing! kat Gold Coast memang satu tempat peranginan yang cukup terkenal untuk “Enjoy”! Macam2 tempat yang best2 like Movie world, Dream World, Sea World, Beach Surfer Paradise, koala, dolphin & many more!!..cant wait seriously to enjoy with my partners there! yuhuuu..;)

Surfer Paradise
Free holiday ke Gold Coast Australia drp company

Free holiday ke Gold Coast Australia drp company Hai-O

Pelancong yang datang kat sini especially diaorang nak Surfing.. Dengan ombak yang bergelung cantik, so senang nak main surfing kat sini. Banyak lagi aktiviti kat sini, like banana boat, drift boat & many more!
Movie World

Free holiday ke Gold Coast Australia dgn GLAM drp company

Berjumpa dengan Walt Disney Cartoon! Batman, superman, spiderman, Hulk & macam2 lagi. Kalau bawak anak-anak memang syok habis ok!

Free holiday ke Gold Coast Australia

Naik Roller Coaster yang menyeramkan..hahaa.. kalau berani tak gugur jantung boleh je naik! tapi memang amazing Roller coaster kat sini. Naik ramai-ramai with partners memang syokla! tak ingat anak bini time ni jerit-jerit..lol ;p
Dream World
Free holiday ke Gold Coast Australia drp Hai-O

Dream World memang tak kurang hebatnya, walt disney cartoon pun ada but kat sini lebih banyak show times.. like show sponge bob, fairy tale, cinderella..
Koala

Free holiday ke Gold Coast Australia jumpa koala

Sea World

Free holiday ke Gold Coast Australia masuk Sea World
Pertunjukkan Dolphin!

Harbour Town 

Free holiday ke Gold Coast Australia drp company masuk Harbour Town

Shopping place & price memang murah kat sini compare to Malaysia.. Always have discount here!

Almost 2 years i’m involve into this business, seriously really enjoyed it! We work as one TEAM! Low Risk, No repeat sales, Get your saving minimum RM 5000 every month, Travel for FREE 3 times a year, Car Fund & House Fund whole life, designer Handbags for FREE like Prada, Kate spade, Gucci, Emillio Pucci & many many more benefits you will get! Amazing Business, amazing outcomes! Sentiasa buat sentiasa dapat! yang penting NIAT kena betul & ihklas, sentiasa berusaha tanpa putus asa pasti Kejayaan menanti.

Bila benda PERCUMA semua nak kan! 😉 of course laa.. Ais cream Baskin Robbin open 1 day Ais cream PERCUMA pun mahunya beratur panjang sampai 1km!..ekeke (tgk dlm FB je, saya tak pergi beratur ye..haha ;p), ni apetah lagi pergi Travel for FREE!;)

So, anyone else yang still looking for part time job, nak generate monthly income up to 5 until 6 figures every month, do not hesitate to call me guys.. Mulakan mengorak langkah ke hadapan. Kalau tidak sampai bila kita akan berada di tempat yang sama dari hari ke hari, bulan ke bulan, tahun ke tahun. Fikirkan sejenak, sampai bila?

Orang lain tidak boleh mengubah hidup kita, melainkan diri kita sendiri!

Love,
ADIBAH
019 6615447

Seoul Korea is Coming Soon!

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Seoul Korea
Counting days to KOREA!! Another 5 days left..Yuhuuu.. Can’t wait utk berjimba with My Awesomazing Team partners & all GLAMpreneurs… Alhamdulillah, this trip more partners will join me together to Korea Trip.. We work hard for it & this time to Enjoy ourselves over there.. This is so beautiful journey in this business!! 3 times FREE travel in just one year! I’m blessed dipertemukan jodoh dengan business yg cukup hebat with awesome mentor guide me all the way & team members!;)
Korea will be my 7th country as my FREE trip! My travel chronology started with first to Vietnam, Holland, Belgium, Guangzhou, Paris, London & next week will be Korea. In Shaa Allah by early next year fly to Gold Coast together with Awesomazing Team members & muka2 baru melancong bersama. When you Dream it! you can achieve it! Just believe in yourself, semua orang ada peluang untuk merubah kepada kehidupan yg lebih baik dan kita yang tentukan masa depan diri sendiri.
Pernah ke Korea?? Of coursela tak pernah lagi ku jejaki..hehehee.. This is my first visit to Seoul Korea & of course my feeling super duper excited babeh!! Musim Luruh pulak tu. like Drama Korea “Autumn in My Heart”..gituuu..;p. Mulanya, package is target to Shanghai. But, unfortunately due of bird flu so that company change to Seoul Korea. Its so Awesomazing right?!!;)

So, what happening in Korea?lets have a look with me…

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Namsan Hanok Village Seoul Korea

Namsan Hanok Village

GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Lotte World Theme Park Seoul Korea

Lotte World Theme Park
GLAMjourneys bersama Awesomazing Team ke Han River Cruise Seoul Korea
 Han River Cruise
Awesomazing Team Dongdaemun Market ke Seoul Korea
Dongdaemun Market
Awesomazing Team melancong free ke Seoul Korea
 Insadong Street
Awesomazing Team melancong free ke Seoul Korea Selatan
When I started join this business, seriously I can’t imagine all these thing! Yela, sampai boleh terbang ke negara Europe melihat keajaiban dan keindahan ciptaan Tuhan! of course, compared to before doing this business mmg asyik makan hati tengok gambar2 orang pergi melancong! Because I love travelling a lots with my hubby. But now, orang pulak yg always scroll my picture go here and there..heheee..so, 
What about you? mebe you could be my next protege then together fly with me to Gold Coast Trip? lets act now, call or message me here to find out more. In shaa Allah, bila niat kita betul2 nak bantu family, nak naik taraf kehidupan keluarga, nak pergi melancong percuma, pasti ada jalannya. Lets do this together wth me!;)

lots of love,
Adibah
019-6615447
adibahkarimah@gmail.com