GLAM Class by Awesomazing Team

Assalamualaikum!still in mood hari raya?;p Biasalah kalau kaum Adam Hawa beraya kalau tak tapau sebulan memang tak sah kan.Open house sana sini.. Heheee..Anyway, Salam Aidilfitri to you..
Here I want to share a story about my group Awesomazing Team. Alhamdulillah, our team diberi peluang to conduct the class 2 times before Hari Raya & After Hari Raya. Such a happening class because everyone in mood Hari Raya! Bila open lagu raya of course feeling pun lain macam kan! we olls pulak yang terover excited to handle the class. hehee..;)

GLAM Class ni diadakan setiap minggu hari Jumaat malam. Banyak ilmu social media marketing akan dikongsi selain info berkenaan produk terhangat di pasaran seperti minuman kopi berkhasiat Mineral Coffee, sabun kecantikan Marine Essence Beauty Bar, Garam Buluh Hai-O dan alas tilam ajaib Bio Velocity Sleep Mate.

1st class Before Raya!..

1st class Before Hari Raya Aidilfitri conducted by my team CDM Adibah Karimah. Time ni masih lagi Ramadan & umat islam semua menjalani Ibadah puasa. Every year in GLAM sudah menjadi satu budaya every Friday night before class start we IFTAR together with GLAMpreneurs. Siapa yg datang awal bolehla sama-sama berbuka menjamu selera then share2 makanan, besides we can know each other better. After that, berjemaah solat maghrib, isyak & terawikh before class start! Alhamdulillah.. Budaya GLAM ini In Shaa Allah akan dikekalkan sampai bila-bila supaya ikatan ukhwah antara GLAMpreneurs semakin erat.

Iftar at GLAM with Awesomazing Team

Muka Happy tak sabar nak jamah hidangan. Skali Adibah cakap ambil2 gambar jap..hahha..so, terbantut seketika nak ngap!..hehe..LOL ..;p

Iftar at GLAM with Awesomazing Team member

AJK2 yang datang awal…;)

Iftar at GLAM with Awesomazing Team leaders
Speakers for tonite!.. Shuhada as the Emcee, Zahirine & Adibah as the Speakers!

GLAM class by Awesomazing Team

Start with DSM Shuhada as emcee for that night! I love the way shu handle the class. Menceriakan suasana class & can attract audience mood. Before class start we all together menyanyikan lagu Raya & I choose “Sesuci lebaran”.. Masing2 teruja menanyi dengan penuh perasaan & of course feeling everyone pun excited! hehehe…;) Shuhada is one of my Leader under Awesomazing Team. Qualified Paris London & Korea trip!.. But unfortunately, masa ke Korea nanti the date nak berlepas ada petanda pulak dah! Belum pergi lagi dah ada petanda ape cerita??..Lol.. Hatinya diambil orang! Shu ‘bernikah’ on that date! So tarikh semua sudah ditetapkan awal lagi. Dan ape nak dibuat? Say hye hye, bye bye jela yerp ;p Lol

Awesomazing Team speaker Zahirine

1st Speaker goes to DSM Zahirine! Thanxs Irine sebab sahut cabaran as a speaker eventho sarat mengandung 6 bulan. Semput2 tu biasa. sebab berkongsi oksigen dengan baby kan. but she take this opportunity to give her best to deliver the topic “Drink Mineral Coffee & Fly to Gold Coast“. Easy right? Minum coffee dapat terbang ke Gold Coast Australia. bukan Gold Coast sepang ye.. No, no, nooo…hehehe…(sebab ada juga yang silap faham.hahaha). Irine also one of my Leader under Awesomazing Team, qualified her first trip with me to Paris London & Korea trip! But this time, she in confinement. so, lihat gambar jela nanti kirim pada rakan kongsi beliau. heheee..;)

Awesomazing Team speaker Adibah Karimah

2nd Speaker its me! the writter for this blog..”Adibah Karimah” ;p.. I deliver the topic “How to Follow Up“.. Alhamdulillah, everything went well. My style if i give my speech i dunno know how to be so serious..must have selit2 jokes right supaya audience tidak mengantuk.. haha..thats me yaww! sejak dari dulu zaman sekolah2 if kena bercakap di depan of course I want to give my very best!..;).. mostly what I share in front based on my experience. Hope everyone on that night enjoyed my speech!;)

Hanis Haizi as a speaker

Last speaker penutup tirai class, wajib dengar kata2 amanat & feel the aura 6 Figure lady CDM Hanis Haizi. She giving her tips ” Business Opportunity during Festive session”. Apa yang keluar dari mulut Hanis tu ibarat Emas! giving her tips & also experience until she reached top today as a public figure, famous, 6 figure lady & many more! Kejayaan beliau tidak perlu dipertikaikan lagi. Orang kuat GLAM. Tanpa beliau tiadalah GLAM hari ini.;)

End class with O group session dan maaf bermaafan sesama partners.

Awesomazing Team salam raya

Awesomazing Team leaders salam raya

Selamat Hari Raya dari kami “Awesomazing Team” GLAM!

Awesomazing Team leaders photoshoot

2nd Class After Raya!

Second class conducted by DDM Dr. Hasbi Harun Team! This class One week after Hari Raya. Mood masing2 masih Fresh lagi. So after discussion with GLC, we planned to have GLAMraya! Masing2 bawa makanan and sama-sama menjamu selera. Variety of food! Macam adoo..Before class start. lets snap! snap! & snap pitures..;)
Awesomazing Team close up
Awesomazing Team Zuriana and Nor Hafizah

Awesomazing Team and GLC
with GLC members

Delicious cupcakes in GLAM iftar

Awesomazing Team speaker Nadia Aziz
Emcee for tonite I choose DSM Nadia. She present by her own style! Pandai menghidupkan suasana Aidilfitri GLAM Raya. Good Job Nad. She is a lawyer in a private sector.Full time as a worker, part time as a student (continue master) & also part time business women! amazing right? Big congratulations to Nadia eventho 3 kerjaya dalam satu masa, she managed to get 4.0 pointer in her study last semester! not only in study, but business tidak kurang hebatnya. Qualified Korea with 2 tickets on her own together with 3 partners! This is her 1st trip to Korea!;)..So, amazing!congrats darl..;)

Awesomazing Team Dr Hasbi

1st speaker is DDM Dr Hasbi Harun. Sharing his knowledge from 10 years experience as a doctor in medical deliver topic Biovelocity Sleep Mate“. Dikenali juga as a Tilam Ajaib. Kenapa Ajaib??Alhamdulillah, because have a lots of testimonial with good feedback after using Biovelocity sleep mate! DDM Dr Hasbi Harun famous with panggilan Dr love!..hahaaa..nice ha?..Lol ;p.. My beloved Hubby together with me do this business & the best part we always support each other! Alhamdulillah..;)

Bio Velocity Sleep Mate use
Tilam Biovelocity sesuai digunakan pelbagai lapisan & pelbagai penyakit. In shaa Allah

Awesomazing Team doing bvsm demo

After finished the slide, DDM Dr Hasbi showed the demo on the spot you can feel the aura & energy. Just around tak sampi 5 minutes if you focus your eyes to this sleep mate, you can feel it!Amazing!;)

Awesomazing Team speaker Nor Hafizah

Next speaker, DSM Hafizah Mohd nor Dari pasir gudang, Johor. One of my committed partner even jauh Dari leader. Amazing achievement if semua orang tahu kisah Hafizah naik pangkat ketiga dalam masa hanya 1 bulan & 1st income hampir mencecah RM 20,000!!..Woww,..clap3x to u dear! Orang kecil molek, tapi jiwa kental! She present the topic Plan marketing Bio Velocity Sleep Mate.. After DDM dr Hasbi story Pasal biovelocity, Fiza sambung pula strategy to get big bonus if we do marketing biovelocity sleep mate. One of my leader under Awesomazing team! Qualified London Paris & together qualified Korea with partners!

GLAM mentor Razali Zain

Last but not least, CDM Razali Zain give motivation about Gold Coast package! Are you ready to Gold Coastt!!..everyone shout “CONFIRM”!!..Gegar dewan GLAM..heheee.. He not just only as a motivator for all of us! tapi, ibarat Ayah dan Abang juga. If have any problems he can solve it properly. Eventho kita rasa like beratnya masalah tu, bila jumpa CDM Raz senangnya nak handle..heheee..Best kan! Now full time with this Business quit Job from one of Manager IT salah satu tempat terkemuka di Malaysia. Because He already get FREEDOM of Life & Time with this business! Lelaki tidak kurang hebatnya Berbusiness..;)

Mentor GLAM Hanis Haizi
My Mentor, my strength 6 figure lady Hanis Haizi

Awesomazing Team and Hanis

Rancak bersembang sampai pukul 2 pagi pun tak sedar!..we shared a lots of ideas..;)

Alhamdulillah, selesai tugas our group from “Awesomazing Team”. I hope all GLAMpreneurs enjoyed how we handle the class & segala input yang disampaikan dapat dimanfaatkan bersama-sama. In shaa Allah till we meet again in next session by Awesomazing Team! Stay Tune..;)

Congrats Awesomazing Team by Hanis

In whatapps Team, Alhamdulillah both mentor love the way our team handle the class. Banyak lagi perlu belajar & will improve from time to time to create more leaders under Awesomazing Team GLAM!;)

Your truly,
Adibah Karimah



Garam Buluh Hai-O

Kita memerlukan garam untuk terus hidup.

Garam memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan seharian kita. Kekurangan garam dalam darah boleh menyebabkan maut. Namun garam atau nama saintifiknya Natrium Klorida cuma diperlukan dalam kuantiti yang sedikit sahaja untuk mengekalkan fungsi tubuh badan. 

Di hospital, doktor akan menyuntik air larutan garam kedalam tubuh pesakit untuk menstabilkan tekanan darah dan fungsi-fungsi organ pesakit untuk menyelamatkan nyawa. Air larutan garam juga digunakan untuk mencuci luka dan membasmi kuman.

Garam komersil dihasilkan secara kimia dan menjejaskan kesihatan.

Garam yang dimakan oleh nenek moyang kita suatu masa dahulu adalah berbeza dengan garam yang dapati di pasaraya atau kedai runcit. Dahulu, garam dihasilkan secara semulajadi dengan membiarkan air laut yang bersih tersejat di bawah panas matahari. Garam yang diperolehi ini mengandungi pelbagai mineral lain selain Natrium Klorida.

Manakala garam zaman sekarang dihasilkan secara elektrolisis yang menyingkirkan semua kotoran dan bendasing, termasuklah mineral berkhasiat. Tinggal hanyalah Natrium Klorida (99.8%) dan klorin. Inilah garam komersil yang dihasilkan dengan banyak, cepat dan murah. Maka, tidak hairanlah ia dikenali sebagai garam bernatrium tinggi yang tidak sihat.

Garam tersebut merupakan pembunuh tersembunyi di dalam makanan anda! Pengambilan garam bernatrium tinggi ini secara berlebihan akan mengundang pelbagai penyakit berbahaya seperti tekanan darah tinggi, strok, serangan jantung serta kerosakan buah pinggang. Persatuan Kesihatan Sedunia (WHO) mencadangkan jumlah maksima pengambilan garam bernatrium tinggi adalah 2400mg sehari untuk mengelak daripada dihinggapi penyakit tersebut.

Memperkenalkan Garam Buluh Hai-O sebagai makanan kesihatan alaf baru.

Garam Buluh Hai-O adalah alternatif kepada garam bernatrium tinggi yang berbahaya. Sejarah garam buluh bermula sekitar 1300 tahun dahulu di negara Korea. Masyarakat Korea pada zaman dahulu telah menggunakan garam buluh sebagai makanan makanan kesihatan, ramuan perubatan dan untuk mengekalkan awet muda.

Garam Buluh Hai-O diimpot sepenuhnya melalui syarikat pengekspot nombor satu Korea iaitu Kaeam Co. Ltd. untuk dipasarkan di Malaysia. Syarikat Kaeam Co. Ltd. adalah satu-satunya syarikat pengekspot yang diiktiraf oleh negara Korea. Oleh sebab itu, Garam Buluh Hai-O dijamin ketulenannya serta berkualiti tinggi.

Kini anda boleh mendapat manfaat garam buluh melalui produk-produk berasaskan Garam Buluh Hai-O. Siri produk Marine Essence adalah produk kecantikan dan kesihatan luaran berasaskan Garam Buluh Hai-O manakala Garam Buluh Hai-O sendiri terbahagi kepada dua jenis produk iaitu:

1- Minuman Premium Garam Buluh Hai-O (Hai-O Bamboo Salt Premier Drink) 

2- Garam Masakan Premium Garam Buluh (Hai-O Bamboo Salt Cooking Salt)

  Perbandingan antara Garam Buluh Hai-O dengan garam bernatrium tinggi biasa:

perbezaan garam buluh hai-o dan garam biasa dari segi buatan dan khasiat

Garam Buluh Hai-O mempunyai 4 keistimewaan utama berbanding garam putih biasa iaitu:

  1. Kaya dengan unsur surih dan bahan-bahan mineral
    • Gabungan sempurna bahan mineral yang lengkap dan semulajadi dapat dibekalkan ke seluruh badan dengan lebih berkesan.
  2. Beralkali tinggi
    • Dapat mengekal dan memulihkan pH badan yang seimbang.
  3. Anti-pengoksidaan
    • Meningkatkan kandungan oksigen dalam badan, mencegah serangan radikal bebas dalam badan, membaiki sel-sel badan yang rosak dan memulih fungsi organ dalaman.
  4. Detoksifikasi 
    • Mempunyai fungsi detoksifikasi yang semulajadi dan dapat menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan dengan berkesan.

GARAM BULUHPremier Drink

Memperkenalkan makanan kesihatan paling laris abad ini iaitu Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dan Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder.

Garam Buluh Hai-O ini dihasilkan di Korea diperbuat daripada 100% garam organik. Garam yang diambil daripada laut yang kaya dengan mineral berdekatan pulau-pulau Pantai Barat Korea melaui proses yang amat rumit sebelum sedia dimakan.

Garam Buluh Hai-O Premier Drink utk menambah kesihatan drp Green Leaders Academy

Dalam proses tersebut, garam yang diperolehi dimasukkan ke dalam buluh muda kemudian ditutup dengan tanah liat sebelum dibakar dalam relau untuk menyingkirkan racun dan logam berat yang berbahaya disamping meningkatkan kandungan nutrisinya.
Garam Buluh Hai-O mengandungi zat magnesium, kalium, kalsium, kuprum, ferum dan zink yang diperlukan badan manusia. Tidak seperti garam biasa yang tinggi kandungan natrium yang boleh menyebabkan penyakit darah tinggi jika diambil berlebihan.
Selain untuk diminum, serbuk Garam Buluh ini juga digunakan sebagai antiseptik. Air larutan Garam Buluh boleh digunakan untuk mencuci muka, berkumur, mencuci luka, merendam kaki dan sebagainya. Garam Buluh berkesan untuk mencuci luka kudis kaki pesakit diabetes (Diabetic Foot Ulcer) serta mampu menpercepatkan penyembuhan luka tersebut.

GARAM BULUH
Premier Cooking Salt

Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt digunakan untuk masakan menggantikan garam putih biasa. Serbuk Garam Buluh ini adalah lebih halus daripada garam putih halus biasa, berwarna sedikit kelabu dan tidak berbau.

Garam Buluh ini sangat sesuai dimakan oleh pesakit darah tinggi ataupun sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan kerana mengandungi kandungan natrium yang rendah.

Selain ianya baik untuk kesihatan, penggunaan Garam Buluh ini dalam masakan juga menambah keenakan apa jua masakan anda tanpa perlu menambah perisa tambahan seperti Ajinomoto.
Garam Buluh Hai-O Premier Cooking Salt utk menambah kesihatan drp Green Leaders Academy
Cara penggunaan Garam Buluh ini sama sahaja seperti garam biasa kerana tahap kemasinannya adalah lebih kurang sama.

KEGUNAAN & KEBAIKAN GARAM BULUH

  • Membuang toksin dalam badan
  • Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Membantu mengurangkan penyakit ekzema dan alahan
  • Membantu mengatasi masalah sembelit
  • Sebagai skrub wajah untuk membuang sel-sel mati dan menyerikan wajah
  • Sebagai antiseptik untuk mencuci luka dan kudis
  • Membersih serta melembutkan kulit kaki bila direndam
  • dan banyak lagi…
Anda boleh dapatkan maklumat lanjut berkenaan Garam Buluh Hai-O di laman Premium Beautiful Shop.

Video 1 – Pengenalan kepada Garam Buluh Hai-O
Video 2 – Sejarah dan cara pembuatan Garam Buluh Hai-O
Tunggu apa lagi?! Dapatkan superfood ini dengan segera.
Cuba sekali pasti taknak bertukar kepada garam biasa lagi dan tak perlu mengambil supplement yang lain..
Garam Buluh Hai-O sangat sesuai dimakan oleh semua lapisan masyarakat

Harga :
Garam Buluh Premier Drink RM158.00 (40 peket)
Garam Buluh Premier Cooking Salt RM65.00

FREE POSTAGE nationwide!
Adibah 019-6615447