Meet Harry Potter!

Meet Harry potter at Universal Studio Japan!
Get ready dari hotel seawal jam 8 pagi menuju ke USJ.. Seharian nak berkampung di Universal Studio Japan and back to kebudak budakkan lah pulaknya jadi. ekeke.. Ok, kalau korang yang memang first time ke Osaka ni, rasanya USJ is the most important things yang korang kena tuju. Paling Top sekarang yang seluruh dunia bercerita pasal perkampungan Harry potter yang terbesar didunia dlm alam Universal Studio. Actually im not really fan harry potter ni tapi adalah juga melayan skit2 movie tu. kalau tak tengok pun tak da la kemaruk nak carikan.haha… Disebabkan terpengaruh cerita Si Travel Agent ni yang cerita pasal harry potter tak kesudah, jadi kami sanggup beratur nak masuk dalam dunia fantasi harry potter selama 3 jam beratur!! perghhh! tapi nasiblaa datang berkumpulan yang geng sekepala.. masa beratur kecohh pakat2 bercerita kisah masing2 sambil beratur sambil makan baki2 dari breakfast hotel. Yang mana tapau telur, tapau ketupat, sambal serunding etc.. dah macam hari raya daaa.. so lets kita enjoy dulu gambar2 pengembaraan sepanjang berkampung di USJ and kita selit2 juga bercerita apa yang menarik dalam tu..
adibah karimah in USJ
ADIBAH KARIMAH AT JEPUN
depan pintu gerbang universal studio japan
gembira bersama kawan kawan di USJ
Time ni baru sampai depan pintu, menjerit tak hengatt dah laki sebelah!  Macam jakun, teruja & like orang kampung masuk bandar..haha~~;p.. Dalam  ni memacam karakter pun ada like superman, batman, spiderman, hello kitty, snoopy and so on.. Jadi dah tahu nak kena beratur panjang, 1st place kitaorng terus sambar beratur masuk perkampungan Harry Potter.
HAPPENING DI USJ
beautiful architecture at harry potter
Pintu Gerbang nak Masuk perkampungan Harry Potter.. Seriously, Tergamam!! Cantikkk sangat macam nak menangiss!!
adibah hasbi dan zahirine
geng bisnes haio
beratur nak masuk harry potter ride
kenangan terindah di usj
MasyaAllah, Beautiful Architecture
adibah karimah gembira sakan di usj
tempat yang best
husband and wife di usj
Ok, time ni kitaorang baru keluar dari perkampungan Harry Potter. my review is…Best Giler and tersangat Ohsemmm babehh!! Dalam ni actually yang beratur panjang tu sebab nak ride 3D dalam dunia fantasi Harry Potter. Beratur 3 jam tapi naik ride adalah dalam 10 minit! Huawawa…. Masuk dalam tu pakai spek hitam 3D then si Harry Potter ni bawaklah naik penyapu ajaib dia tu terbang sama2 untuk selesaikan misi banteras orang jahat..haha.. masih teringat2 meligat lagi dlm kepala ni.. Gileer tak best! menjerit tu mesti bila macam korang rasa depan2 bercakap dengan karakter2 tu..haha! memang baloiii la kalau beratur 3 jam pun! pengalaman yang tak kan dapat memana and not sure la bila la pulak nak dtg sini kan. thumbs up!!
Its time to go back and have a Dinner! Malam tu kitaorang disajikan Makanan Turki berdekatan dengan Shinsaibashi. Tempat ni pun memang kalau ke Osaka dah jadi satu tumpuan pelancong membeli belah dekat sini. Actually Jepun ni semua barangan pun mahal. Imagine souviner paling cikai yang plastik pun RM15 ke RM20 satu. kalau kat kl ni rm0.50je kot..ekekek! tapi kalau nak shopping sini baik jangan convert la into RM nanti kan menangis air mata darah pastu korang duk asyik main ‘letak angkat letak angkat’ sebab kepala ligat pikir nak beli ke tak..haha! sebab kenangkan harga jauh lebih mahal and barang sama je kot macam di petaling street. yang bezanya sebab beli di Jepun… Jadi kalau orang tanya ko beli mana kasut ni..aku beli jepun.. Jadi nampakla kehavockan ckit even sama jurr dengan PS..lol;p
gembira di shinsaibashi
berhadapan restoran ketam di shinsaibashi
bersama mascot glico man di shinsaibashi
With Glico Man yang menyala mengerlip ngerlip! time ni sejuk tahap beku -ve celcious ok!
Back to Imperial Hotel and zzzz… so, sambung lagi untuk next day yg lagi happening melihat Bunga Sakura! yayyy

Jejak Osaka Adibah Karimah!

Assalamualaikum & Hye Everyone…!
Its Been so long to write up here. Hahaa~~ Sorryy!:p 
Today i’m gonna story about my last month Trip Travel to Osaka Japan. Act Japan is one of my Dream too. Kalau sebut ke jepun mesti korang teringat zaman kecik tok kaduk dulu kan.. Samala kiter! Masa kecik2 malangut menunggu cerita Doraemon kol 7ptg tu. Yang tak tahan bila Doraemon makan Dorayaki Coklat! Lagiii merana nak jugakk suh mak beli. Haha.. Selalu fikir zaman kecik dulu Doremon ni hidup ke macam kita2 ni. Boleh terbang sana sini pakai kipas kepala. Pastu mula merepek dekat mak nak jugak kipas nak terbang mcm doremon.loll sgtt!! How time flies so fast!  Time tu mana la nak tahu karakter karton2 semua ni hanya lukisan semata…;p
Ok, back to my story.. Our trip 6 Days 4 night specially to all Qualifiers yang Berjaya mengumpul Sales RM160k within 4 month. Alhamdulillah, Syukur 5 tahun Berbisnes semua trip company sediakan i manage to get Free Ticket & everything sponsored dari jejak ke KLIA- Osaka- KLIA balik. Kira kalau korang try bawak singgit still boleh hidup la.. Ekekke
Sebelum pergi Osaka ni, memang suka la menggodek apa tempat yang best and of coz apa yang Wajib beli dari sana. Sekarang musim branded handbag personal shopper memang ambil dari jepun yang “second hand” handbag. Kira macam beli kereta jepun recond.. haa samalah macam bag recond.hahah..;p
Tapi its like New.. yela orang jepun takla ganas pakai branded handbag mcm kita2 ni..haha.. Jadi dah aim laaa nak cari jugak mcm diaorg gembar gemburkan iaitu murah! its aunthentic ok. bukan yang gred ABC tu..ekeke.. Jadi adalah story nak nak sampai ke cerita handbag ni.. sebelum tu jom kita layan gambar2 yang BESTTT start my journey..
Time kitaorang pergi time ni musim sejuk.. Nampak je cool dalam gambar tapi sejuknya sampai ke tulang sum sum.. Buat2 cool tu biasa bajet nak bergambar cun!haha… so sesampai sana, kitaorang dibawa sight seeing dulu. naik sampai ke atas puncak bukit untuk lihat permandangan indah penempatan penduduk kobe. 
So next day nak story pasal ke Universal Studio Japan. Kitaorang jumpe Harry potter live lagi tau.. caya tak? haha..stay tune nak bebel lagi next entry ya..mmuahhh!